Monsanto: Kaffe är giftigare än Roundup

Läs detta på Monsantos hemsida och ni kan vara helt lugna; ”Roundup är ett av världens mest använda växtskyddsmedel och sannolikt det mest vetenskapligt undersökta växtskyddsmedlet i världen.
Den aktiva substansen i Roundup, glyfosat, uppfanns i slutet av 1960-talet. 1975 godkändes den första Roundup-formuleringen i Sverige. Roundup består av glyfosat, vatten och vätmedel. Det senare för att växten lättare ska ta upp preparatet och därmed verka snabbare.
Glyfosat utgör den aktiva substansen, och fungerar genom att bromsa en bestämd process i växtens uppbyggnad av proteiner. Genom Monsantos utvecklingsarbete har produkten successivt fått en allt bättre regnfasthet och upptag i växten.
Roundup har en bra miljö- och hälsoprofil. Det innebär bl.a. att den mängd av medlet som hamnar i jorden omedelbart binds till jordpartiklarna och bryts ner med hjälp av marklevande organismer till fosfat, koldioxid, nitrat och vatten. Halveringstiden är ca en månad.
LD 50-värdet är ett vetenskapligt mått för att mäta den akuta giftigheten, och visar att ättika är 1,5 gånger giftigare och koffein 23 gånger giftigare än Roundup.”
Det är bara ett kardinalfel på denna information. Allt är en enda stor lögn som Monsanto lyckats sälja in till politiker, bönder, statliga myndigheter och journalister över hela världen.
Bara ett par exempel som visar på osanning, medvetet vilseledande och ovetenskap; Att Roundup skulle brytas ned på en månad. Rester av giftet har hittats mer än efter ett år i jorden och ännu längre i både dricks- och grundvatten. Sägs heller inget om att glyfosat i växter binds så starkt att det inte bryts ned förrän själva växten bryts ned.
Rune Lanestrand

11 Responses to Monsanto: Kaffe är giftigare än Roundup

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Bort med myglarna
  Min kommentar med Annica Åhnberg som huvudperson ska främst ses som en förklaring till varför samhället ser ut som det gör i dag. Inte som en personlig vendetta mot Åhnberg. Jag vill visa att den förhärskande samsyn som präglar eliten är ingen tillfällighet. Det är ingen tillfällighet att ledamöter invalda i riksdags och kommuner står som på ett led och inte så sällan röstar mot sin egen övertygelse. Det beror främst på att lydmedia och partierna i skön förening sållar bort personer som har kurage och rättspatos. De stör den idylliska bild överheten vill ge av ett samhälle med stora problem som sopas under mattan. Inte minst på miljöområdet. Jag ser det särskilt inom gift- och kemijordbruket där jag är hyfsat insatt. Mitt andra motiv är att få många fler kloka människor att engagera sig i samhällsdebatten för att få slut på myglarna och anpasslingarnas raketkarriärer. Saltå Kvarns reaktion på Fröupprorets kampanj är ett uppmuntrande exempel på att engagemang och kamp lönar sig.

  Gilla

 2. Hej Rune
  Läs inlägget om nervgiftet Pirimor i bl a dill. Kanske har du nåt att tillägga?
  http://kemikaliedetektiven.se/wordpress/2013/06/10/vad-dillar-dom-om/

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  GMO-företrädaren Annika Åhnberg
  har tvingats lämna sin post i styrelsen för biodynamiska Saltå Kvarn efter påtryckningar från Fröupproret. Anledning. Hon förespråkar GMO-grödor.
  Här en kort berättelse om hur Åhnberg utan att kunna något som helst om jordbruk som belöning för att hon lämnade vänsterpartiet och gick till socialdemokraterna fick posten som jordbruksminister.

  Riksdagsledamoten Åhnberg och jag var inbjudna, av v i Kinna, till en dag om jordbrukspolitiken. Åhnberg satt då i jordbruksutskottet och skötte sig inte enligt partikamraterna. Mötets ordförande frågade vem som ville börja. Jag ville vara artig mot riksdagsledamoten och Åhnberg fick börja. Det ångrar jag än i dag. För när jag fick ordet hade jag inget att säga.
  Några veckor tidigare hade jag nämligen hållit en jordbrukspolitiskt föredrag på ett friluftsseminarium i Slottsskogen i Göteborg. Efter mötet kom en av Åhnbergs partikamrater fram och bad att få mitt skrivna tal.

  Det var exakt det talet som Annika Åhnberg höll i Kinna Folkets hus. Jag ångrar så att jag inte sa vems tal hon höll. På ngt sätt var det så pinsamt så jag teg.När sedan frågorna kom från partikamrater som tyckte att hon inte drev partiets jordbrukspolitik i riksdagen hade hon inte mycket att komma med. Hon var otroligt okunnig om det mesta inom jordbruket.

  När frågorna till Åhnberg blev allt mer kritiska tittade hon på klockan och sa att hon måste hinna med ett tåg för ett viktigare möte i Stockholm. Vilket hon inte annonserat från början. Flera deltagare ville inte släppa iväg henne. Men hon tog sin väska och dröp av med svansen mellan benen.

  Gilla

 4. tillfalligheter skriver:

  Med vätmedel i kokande vatten kan man få död på oönskade växter i odlingen. Solpaneler kan värma vattnet. Föruts att att solpaneler kan tillverkas utan skador på miljön, så adjö, Monsanto!

  Gilla

 5. De människor i vårt samhälle som verkar vara mest medvetna och som bryr sig mest lever på den nivå som man brukar kalla gräsrotsnivå! De flesta andra ”högdjur” verkar inte bry sig eller är köpta av dem som har den verkliga makten här i världen, nämligen multinationella storbolag. Och där är det ju några som verkligen sticker ut. Men att lura på hela mänskligheten sådana produkter som GMO o inte minst alla växtgifter, plus alla andra gifter som sprids överallt i vår livsmiljö! Det är ju fullständigt horribelt. I längden finns ju inga vinnare, det blir som efter ett totalt kärnvapenkrig alla förlorar. Då kan man ju dra den slutsatsen att de som styr ett sånt bolag som T ex Monsanto måste vara extremt korttänkta. Eller vad tror de att har att vinna på att bete sig som de gör? För såvitt jag vet så har vi ingenstans att ta vägen om vi förstör hela den här planeten. Det finns ingen annanstans att flytta till i hela universum inte på farbart avstånd åtminstone!
  Sen att vi människor skulle bli äldre i framtiden tror inte jag heller på. Jag minns några ord från en kvinnlig forskare som intervjuades i Stefan Jarls film Underkastelsen. Hon sa ungefär så här: ”Om vi inte gör något nu, så kommer alla gifter som vi omger oss med att förgöra oss långt innan klimatförändringarna hinner ifatt oss”. För de som inte har sett den filmen vill jag rekommendera er Se den!
  Den lämnar ingen oberörd!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Kan bara instämma. När jag var inne i livsmedelsaffären i Uddevalla i går och såg alla hyenabladen uppställda med ett tema ”bröllopet” tänk jag; om de bara någon gång använde sin penna till att försöka göra världen lite bättre. I stället för allt detta trams som de ständigt håller på med.
   T ex göra reklam för Stefan Jarls film Underkastelsen som säkert kan väcka till insikt även den mest inbitna vulgärkonsument.
   Filmen borde sändas i svt på bästa sändningstid åtminstone lika ofta som svt gör reklam för NATO, EU, mer kärnkraft och GMO-grödor.

   Gilla

 6. Anne Ringborg skriver:

  Det sägs att vi människor ska bli mera långlivade. Det tror jag inte alls på, med tanke på alla gifter som vi utsätts för, hur mycket vi än försöker leva giftfritt.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det tror faktiskt inte jag heller när jag ser hur cancern galopperar allt längre ner i åldrarna. Författaren och läkaren PC Jersild skriver i förordet till boken Babels hus som kom ut på Bonniers förlag 1978 och som översatts till flera språk ungefär följande. Fritt sammanfattat.
   Folk tror att det är vetenskapsmannen som kan lösa cancerns gåta. Men det är den pågående miljöförstöringen som, ligger bakom allt fler sjukdomar. och att de kan lösas med forskning är en chimär.

   Därför anser jag att det helt meninglöst att t ex skicka pengar till cancerfonden om man inte gör något för att komma bort från alla gifter i vår luft, vatten och livsmedel. Inte minst inom jordbruket där man sprutar gift på det vi ska äta.

   Gilla

 7. Britt Ingegärd Jakobsson skriver:

  Politiker, bönder, statliga myndigheter och även journalister… hur kan de vara så lättlurade? Inte möjligt. Den enda förklaringen är att de går med på att jorden förgiftas och därför låtsas tro. Det kan väl i alla fall inte gälla alla journalister? Några med moral och kritiskt tänkande måste väl ändå finnas?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja, man kan verkligen undra över moralen! Naturligtvis kan man inte ta alla över en kam. Varken journalister eller andra.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: