Förbereds en militärkupp i Grekland?

Ytterst oroväckande att den styrande EU-marionettregeringen i Grekland i natt stängde Public service. Både Radio och tv-kanaler. EU-kommissionen, Internationella valutafonden (IMF) och Europeiska centralbanken anses ligga bakom.
Fler kanske har sanktionerat detta odemokratiska beslut? För knappt har Wallenberg, Carl Bildt och Stefan Lövfen kommit hem från Bilderberggruppens möte på Grove Hotel i Hertfordshire förrän detta sker.
Inte ens under den tidigare militärregimen stängdes radio och tv ned. De anställda i radiohuset visade vad de tyckte och stack ut en EU-flagga genom fönstret som de tände på.
Undrar vad EU egentligen har för agenda för de demokratiskt valda församlingarna i medlemsländerna. De är ju ett hinder för den överstatlighet som är målet för EU. I Italien har man också tillsatt en lydregering.
Är gårdagen brutala aktion mot yttrandefriheten en förberedelse för en ny militärkupp i Grekland? Det här känns inte bra!
Rune Lanestrand
dn sr sr sr sr svd

8 Responses to Förbereds en militärkupp i Grekland?

 1. promo Bank skriver:

  promo Bank

  Förbereds en militärkupp i Grekland? | Rune Lanestrands blogg

  Gilla

 2. Anders Rydén skriver:

  Fast, å andra sidan tänk om folket börjar leta nyheter på internet i stället?
  Etablissemanget kanske inte tänkte på det.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Oroväckande att stängningen av de statliga radio och tv-stationerna i Grekland inte väcker en större reaktion i svenska medier. Jag får en känsla av att man i högsta toppen både inom politik och medier i första hand ställer upp för den av EU beställda regeringen i Grekland.
  För visst är det konstigt att inte massmedia kräver kommentarer, till en så exceptionell åtgärd, från t ex statsministern, partiledarna, EU-minister Birgitta Ohlsson, kommissionär Cecilia Malmström och utrikesminister Carl Bildt. Eller andra politiker som som ständigt framhåller EU som garanten för öppenhet, frihet och demokrati.
  I dag på morgonen fokuserar svt och övrig media i stället mest på den strejk som kommit som en reaktion på stängningen av Public service i Grekland.
  Och varför uttalar sig inte EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso och fördömer beslutet i Aten som väcker oro och bestörtning i hela världen. I Grekland, demokratins vagga?
  Allt fler börjar med fog undra om detta är ett pilotfall som ska skrämma till lydnad mot makten.Går det bra i Grekland kan man vänta sig att fler regeringar över en natt stänger radio- och tv-stationer när rapporteringen inte behagar dem.

  Gilla

 4. ragnhild skriver:

  http://www.telegraph.co.uk/news/politics/ukip/10105663/Greece-has-been-sacrificed-on-the-altar-of-the-failed-euro-experiment.html

  Det var på tale i 2011 for Grekland å droppe euroen sies det i artikkelen. Ville de klart seg bedre uten denne valutaen. Det kan synes så.. men toget gikk..

  Jeg har aldri likt tanken på å bli en provins i et større EU-rike; skepsisen slår inn direkte; for mange sosiopater derute, som ønsker å innta, underlegge seg og utnytte tilganger til ressurser (inkludert mennesker/ref. slavehandel eks.) som finnes. Så har det blitt gjort til alle tider*. At våre folkevalgte ikke setter grenser, men ønsker å delta må vel kunne karakteriseres som rent svik.

  Gilla

 5. Rolf skriver:

  Tyvärr tar sig Brysselmaffian mer och mer ton..
  Visserligen har Grekland ett helt annat system för hanteringen
  av sina PS-företag men samtidigt ligger skulden till stor del hos EU.
  Vi måste ta oss ur EU kvickt innan vi blir helt överkörda.
  Det skulle vi aldrig klara oss ur här i Sverige.
  Lär av vår granne i väster.

  Gilla

 6. Frazer skriver:

  Ja mycket märkligt har man varit med om men denna åtgärd.Vad sker bakom kulisserna??

  Gilla

 7. Jan Öhlund skriver:

  Nej det känns inte bra. Svårt att begripa hur de styrande i Grekland tänker och var de avser att landa någonstans efter de märkliga åtgärderna. När media stängs ner blir det ju som att agera i ett mörkt rum.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: