Sverige under USA:s stövel.

Nu håller vi tummarna för att en av vår tids fredshjältar Edward Snowden oskadd kan ta sig till ett demokratiskt och fredligt land undan den militärstyrda rövarstaten USA.
Är djupt besviken över att Sverige har knutit sig så hårt till USA att varken Wikileks grundare Julian Assange eller Edward Snowden vågar söka sig en fristat i Sverige.
Med Carl Bild i Arvsfurstens Palats, major Jan Björklund, fänrik Allan Widman och försvarsminister kapten Karin Enström i spetsen för svensk säkerhet- och utrikespolitik kan Sverige inte längre vara en säker fristad för de som USA förföljer.
När USA ville bomba ”Vietnam tillbaka till stenåldern” var Sverige fortfarande ett fritt land och inte under USA:s stövel. Då kunde vi som ett av få länder ge unga amerikaner som vägrade delta i det grymma kriget en fristad i Sverige. Det kände jag stolthet över.
I dag skäms jag över att Sverige för att ställa in sig hos USA gått från en fredsskapande utrikespolitik till ett nära samarbetet med USA och NATO som ser krig som enda lösning på världens konflikter.
Nu ska Sverige tillsammans med NATO även skicka trupper till Mali i Västafrika för att säkra Frankrikes efterkoloniala inflytande och stora tillgångar som suger ut de fattiga som för att överleva tvingas göra uppror mot den orättvisa politiken.
Rune Lanestrand
sr sr sr sr sr

13 Responses to Sverige under USA:s stövel.

 1. hacking news skriver:

  This is a topic that is close to my heart… Take care!
  Eactly whsre are youhr contact details though?

  Gilla

 2. Gunnar Johansson skriver:

  USA börjar få problem! Allt flera anständiga medborgare börjar öppet försvara de lagar som skall styra federationen och garantera medborgarna deras fri och rättigheter. För att aldrig glömma USA:s illdåd mot Bradley Manning som gjorde sitt yttersta för att USA skulle följa krigets lagar. Slutsats: Ta ifrån sprattelgubben Obama hans fullständigt absurda fredspris 2013 års fredspris bör delas mellan Bradley Manning och Edward Snowden för deras mod att försvara de lagar som är omistliga delar av vår civilisation

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Lägg till Julian Assange. alla tre har förtjänat fredspriset i motsats till Obama. Jag måste erkänna att jag först hoppades att han skulle, med stöd av fredspriset,i varje fall börja avveckla minska USA:s skrämmande krigspolitik. Men han har visat sig inte vara ett dugg bättre än Bush och hans krigstokar. Allt ska lösas med våld och krig.
   Det framgår allt mer tydligt att det är den ekonomiskt så starka israeliska lobbyn i USA och i Vita Huset som styr oavsett vilket parti som har makten. För dem är krig ett sätt hålla igång ekonomin. Människoliv tycks inte ha något som helst värde för dem.
   Stor förödelse med bombade kvarter och brända byar i t ex Irak och Afghanistan ger nya feta kontrakt till USA-företag som tillverkat krigsutrustningen och först tjänat enorma summor på den nedbrytande produktionen.

   Gilla

   • USA är inte ett skvatt bättre än gamla Sovjetunionen o deras KGB. Alla medborgare i landet ska myndigheterna ha koll på! O det ska kallas ett ”demokratiskt land”! Vad innebär skillnaden mellan demokrati o diktatur i så fall. Ingen större skillnad nu för tiden. Och USA som förr var frihetens land men av det verkar det inte finnas mycket kvar. Jag måste säga att jag beundrar människor som vågar gå emot såna regeringar som håller på med sån skum verksamhet som avlyssning av medborgarnas post o telefonsamtal. Hoppas verkligen inte att ryssarna utlämnar Edward Snowden! Han har verkligen förtjänat asyl i ett land som inte blint lyder USA.

    Gilla

   • Jürgen Boldt skriver:

    Bra
    men då kan vi utesluter Sverige.
    mvh
    Jürgen

    Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Lydradion förnekar sig inte. Hörde Sveriges Radios USA-korrespondent Sten Sjöström framhålla att Edward Snowden var feg som inte kom till USA för att ta sitt straff. Enligt Sjöström tyckte även hans vänner i Amerika att han var feg. Det framkom så tydligt att Sjöström var irriterad över att det framkommit negativa uppgifter om USA:s globala avlyssning och kontroll som de etablerade kanalerna förgäves försökt att dölja. Dagens Eko har alltmer blivit en inställsam kanal för övermakten. Det framgick tydligt att Sjöström och Ekoredaktionen gärna vill se Edward Snowden i Elektriska stolen.

  Gilla

 4. Anders Rydén skriver:

  Tänkte bara påminna om att ungefär hälften av all den olja vi köper kommer från Ryssland. Samtidigt som Norge tappar ungefär 7% produktion per år. Vi har tyvärr inte råd att vara så noga med våra ”vänner”.
  Vill bara tillägga att jag är väldigt besviken på USA, så någon vän av dom är jag inte.

  Gilla

 5. Einar Schlereth skriver:

  Tack Rune, jag har också lagt upp det. Sådana ord måste spridas. http://einarsprachenvaria.blogspot.se/2013/06/sverige-under-usas-stovel.html

  Har det så brå i din trädgård

  Einar Schlereth

  sön 2013-06-23 klockan 12:04 +0000 skrev Rune Lanestrands blogg: > Rune Lanestrand posted: ”Nu håller vi tummarna för att en av vår tids > fredshjältar Edward Snowden oskadd kan ta sig till ett demokratiskt > och fredligt land undan den militärstyrda rövarstaten USA. Är djupt > besviken över att Sverige har knutit sig så hårt till USA att varken > Wiki” >

  Gilla

 6. Anne Ringborg skriver:

  högre svansföring än den som skurkstaterna lagt sig till med kan väl inte vara möjlig . . låter man sig imponeras, då är man garanterat inte riktigt klok. Vi som är kloka gråter blod . .

  Gilla

 7. Britt Ingegärd Jakobsson skriver:

  Jag lägger till Ingvar Bratt. Alla dessa sanningssägare får betala ett pris. Det blir intressant hur svensk press ska kommentera vad Edward Snowden avslöjat om USA:s och Englands hemliga verksamhet. Om dessa länder åtminstone inte varit så skenheliga.

  Gilla

 8. Jürgen Boldt skriver:

  Och vad händer med utredningen om Julian Assange
  påstådda brott ?
  De som är inblandad i affären här i landet är väl fortfarande på fri fot .
  Jürgen

  Gilla

 9. Paul Rimmerfors skriver:

  Vår alliansfrihet är bara ett minne från Olof Palmes dagar. Som gammal fredsvän skäms jag som du Rune. Mycket bra skrivet om vår tids fredshjältar. Jag vill lägga till Bradley Manning.

  Gilla

 10. sm7cth skriver:

  En mycket bra artikel!

  Kent Åsberg, Vellinge
  http://beacon.se
  @beablanche

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: