Dags för Pia att ta över herrlandslaget

Det är dags för Pia Sundhage, som har visat att juste fotboll drar mer publik än våldsamma tacklingar, att ta över herrlandslaget. Då kanske maffian som har smugit sig in i elitlagens fans och styrelserum ger sig av vilket är en förutsättning för att herrfotbollen ska överleva.
Lite svensk fotbollshistoria; IFK Lane-Ryrs pojklag brukade förlora med 15-0 i distriktsmästerskapet Bohuslän-Dal när vi, av någon outgrundlig anledning, varje år fick spela första och enda matchen mot IFK Uddevalla där alla spelarna var 15 år och hade armbandsur. Det hade ingen i vårt lag.
I vårt lag fanns bara två femtonåringar och jag var bara sju år första matchen. Jag fick vara med för att få ihop elva spelare vilket var ett krav för att få spela.
Vad jag minns hade jag bara bollen två gånger innan någon stor jäkel kom och tog den.
Men vi gav aldrig upp utan kämpade friskt mot övermakten. Och var trots den förväntade förlusten ändå vid skapligt gott mod när vi cyklade hem de 13 kilometrarna och läskade oss med att dricka vatten när vi passerade någon bäck.

Rune Lanestrand

3 Responses to Dags för Pia att ta över herrlandslaget

 1. 65+ skriver:

  Inte har jag varit särskilt intresserad av fotboll förut, men Pia Sundhage och damernas fotboll är mycket spännande. Fantastiska spelare. Riktigt spännande och roligt är det att titta. Längtar till Sveriges nästa match och hoppas på framgång.

  Gilla

 2. Håkan Sannebro skriver:

  Heja Rune! Det bästa och roligaste jag läst på länge!

  Gilla

 3. Ja, då var fotboll och många andra idrotter lekar! Det var väl så det var tänkt från början. Idag är det bara fråga om stora pengar!! Ett spel för storkapitalet! Jag är inte särskilt intresserad av idrott, men min man tittar gärna på fotboll o ishockey. Dock kan man inte undgå o höra hur det är ställt hos idrottsföreningar allt handlar bara om sponsring o pengar. Det måste ha tagit bort den naturliga glädjen som fanns förr när man bara spelade för att det var kul!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: