Rik jävig centerminister gynnar sina aktier?

Eskil Erlandsson (c) är, vid sidan av Carl Bildt, med sina 6 miljoner i aktier och värdepapper en av regeringen främsta börshajar. Vilket innebär jäv på flera områden. Men för eliten gäller tydligen inte vanliga regler.
Jag förstår nu bättre varför gruvbrytning, stordrift inom jordbruk med fler mjölkrobotar och statligt stöd till vegetabiliska oljor favoriseras av regeringen.
En undersökning visar nämligen att Eskil Erlandsson bl a har aktier i Boliden, (mineraler) Alfa Laval (mjölkrobotar, stallutrustning) och Aarhus Karlshamn som tillverkar drivmedel, djurfoder och livsmedel.
Tänk att mitt f d parti som gick i spetsen för kärnkraftmotståndet, partiet för småfolket på landsbygden, tillsätter en mångmiljonär som landsbygds- och jordbruksminister. Men det är väl Stureplanscentern som numera även bestämmer vilka ministrar centern ska tillsätta.
Jag har sedan länge lika lite förtroende för Eskil Erlandsson som för centerns övriga dödgrävare med Annie Lööf och hennes kelgrisar Alexander Bard och Fredrik Federley i spetsen.
Rune Lanestrand
svd

11 Responses to Rik jävig centerminister gynnar sina aktier?

 1. valther skriver:

  Det behövs att driva en kampanj mot Centerpartiets alla galenskaper inte minst för jordbrukets skull.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Enligt media är Barack Obamas besök bl a ett tack för att Sverige i EU stöder USA strävan att få bort handelshinder för sina GMO-livsmedel, GMO-foder och kött från djur som pumpas upp med hormoner i nordamerikas enorma djurfabriker. Särskilt stolt över det fina besöket lär jordbruksminister Eskil Erlandsson vara. Han som i ministerrådet under flera år arbetat aktivt för för att EU ska öppna upp för den amerikanska jordbruksexporten. Helt i strid både med de svenska böndernas och konsumenternas intresse som varken vill ha GMO-grödor, GMO-livsmedel eller hormonkött.

  Gilla

 3. svitjod skriver:

  För den styrande eliten gäller inga lagar, förordningar eller regler. Vi lever i en demokratur styrd av extremister och skurkar. Alliansregeringen uppvisar ett aldrig tidigare skådat förakt för folket och demokratin med jäv, vänskapskorruption, inkompetens och hänsynslöshet. Man förstår allt bättre deras totala brist på sunt förnuft…

  P.S. Carl Bildt var (är?) amerikansk agent…

  Gilla

 4. Pia-Maria skriver:

  Hej Rune
  Intressanta upplysningar, har du källhänvisning som du kan delge kring detta med Karl Bildt och Eskil Erlandssons aktieinnehav?

  Gilla

 5. Anne Ringborg skriver:

  Eskil Erlandsson är ju också en flitig förespråkare för GMO, företag som lär vara på bettet med pekuniära frestelser.

  Gilla

 6. Kent Åsberg skriver:

  ”eliten” ???

  Kent Åsberg, Vellinge
  http://beacon.se
  @beablanche

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: