Drönare ska avlösa JAS Gripen?

Mördarstaten USA flyttar ständigt fram sina positioner när man nu t o m tvingar The Guardian att förstöra dokument och text som härrör från frihetshjälten Edward Snowdens berömda och av alla fredsvänner uppskattade ”läcka.”
Räkna med att tumskruvarna dras åt också i Sverige efter Obama och Reinfeldts kommande förtroliga samtal i Stockholm. Lydmedia har redan börjat anpassa sig och idylliserar statsbesöket. Samma undfallenhet som mot Hitlertyskland på sin tid.
Många tror nog att det är ett skämt att tillverkningen av den föråldrade JAS Gripen ska ersättas med att bygga Drönare åt USA och NATO i Trollhättan och Linköping. Det är fullt i klass med att bygga en vapenfabrik i Saudiarabien.
USA:s insatser under andra världskriget kan inte ge CIA och Pentagon frisedel för att begå vilka grymheter som helst i sina försök att kontrollera och styra runt om i världen där det finns olja och begärliga naturrikedomar.
Vi måste inse och erkänna att USA inte längre själva respekterar de mänskliga rättigheter de säger sig vilja sprida till andra länder.
Något har gått fullkomligt snett när Bradley Manning som bara lever upp till USA:s ursprungliga frihetsdeklaration och konstitution döms till 35 års fängelse.
Rune Lanestrand
dn svd sr svd svd

16 Responses to Drönare ska avlösa JAS Gripen?

 1. Swerker Lindeberg skriver:

  Vad sägs om att vakna och ta klivet in i det vi övriga benämner verkligheten?

  Gilla

 2. Aleksander Tomicic skriver:

  visa diktaturer skydar sin folk från imperialismens utsugning, ”diktaturer ” bombasr inte andra länder , doda inte barn ,kvinnor o gamla för sin egen egsistene som usa Imperialismen med väst europa , vad har dom gjort i Lybien?? bombat i sönder hella vatten försörjning som en diktatog byggde för folket , utbildning, hälsövård m . m , nåt Land som vill bygga skolor , sjukhus m.m och vill stopa imperialismens fart då är en diktatur eller hur .under slutet av andra världkriget USA bombade sönder många industrier på
  balkan o i öst europa bara för att få mera jobb , USA hjälpte europa med en dolar men krevde tillbacka 2 dolar,

  Gilla

 3. observant skriver:

  Varför denna agitation mot USA? Vad är isf Ditt alternativ? Diktaturstater och envåldshärskare? Det finns dessvärre inga ”korrekta och schyssta” krig. Folk har krigat så länge mänskligheten har funnits, långt före USA ens var uppfunnet. Hellre då att USA och dess allierade kan sko sig i den här branschen än diktatur och förtryckarregimer, för mammon lär följa mäskligheten långt efter det du och jag har ”muckat”

  Gilla

  • Lami skriver:

   Du är en sådan typ som står och tittar på när en starkare kille sparkar på någon som ligger va? Så enbart för ”det alltid har krigats” så ska man ej stå upp för mänskliga rättigheter? I brist på ett mindre dåligt alternativ till det nuvarande? Den hållningen leder ju verkligen mänskligheten framåt.

   Gilla

 4. En gummiparagraf är det verkligen. Särskilt i det här fallet då informationen som stulits riskerar att försvåra terrorismen, dvs. statsterrorn från USA och dess Coalition of the Willing 🙂

  Gilla

 5. observant skriver:

  Skamligt att dra paralleller med med hitlertyskland. Har Du glömt att USA en gång hjälpte oss Europeer att bli kvitt just Hitlernazisterna??
  En stor eloge till alla jänkare som den gången offrade sina liv när vi själva inte förmådde stoppa galningen

  Gilla

  • Det var då det! Nu verkar de ha blivit lika galna själva!

   Gilla

  • Björn skriver:

   På tal om historia. Har du läst vilka och från vilket land, som var med och finansierade Hitlers upprustning.

   Finns att läsa om man söker med ”G”

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Har du en bättre adress. ”G” funkade inte men hittade det här när jag sökte på Finansierade + Hitler. Att det var industrin som finansierade Hitler och upprustningen är ingen nyhet men länken innehåller ändå mycket intressant. Samma ska i USA där storföretagen inte bara finansierar utan är med direkt i kriegt och tjänar grova pengar. http://www.mariosousa.se/VembetaladeochbevapnadeHitler.html

    Gilla

   • Björn skriver:

    För den som inte vill läsa hela dokumentet kan det räcka med slutet, och samma gäller i dag med vapenaffärer, Monsanto med mera

    ”Avslutning
    Uppgifterna som kommer fram vid läsning av gamla och nya böcker i ämnet ”affärer och andra världskriget” kan ibland få oss att tro att vi vanliga arbetande människor lever i en fantasivärld. Allt bestäms och beslutas ovanför våra huvuden. Alla viktiga beslut hemligstämplas. Den arbetande människans deltagande i samhällslivet respekteras inte, inflytandet är lika med noll. Tyvärr fungerar det faktiskt så under kapitalismen. Landsförrädare blir miljonärer på att ta död på sina egna landsmän. Företagen gör som de vill, ingen respekt för lagarna, ingen respekt för de som arbetar och gör företagen stora. Uppmärksamma att topparna inom USA:s storindustri och finansvärld var, vid tiden för andra världskriget, en grupp människor som hade det gemensamt att de var extremt reaktionära, Hitlerbeundrare, judehatare och landsförrädare som tjänade grova pengar på att sälja vapen till fienden, vapen som användes mot det egna landets soldater och mot de allierade. Det är detta pack som idag höjs till skyarna av högerns betalda historiker. Låt oss inte glömma det.

    Artikeln kan tyckas ha en slagsida, Sovjetunionens roll för att vinna kriget och göra slut på nazismen tas inte upp här. Undertecknad har tidigare skrivit i ämnet. Den intresserade kan hitta texten Sovjetunionens seger i andra världskriget på http://www.mariosousa.se. Men det är ändå viktigt att understryka att den stora upprustning som USA:s företag gjorde åt Nazityskland kom till sin allra största del att användas i öst, i kriget mot Sovjetunionen. Massmedia i västvärlden tar ofta upp den så kallade USA:s krigshjälp till Sovjetunionen under andra världskriget. Även om hjälpen var affärer som Sovjetunionen fick betala till sista öret, tackade Sovjetunionens regering för att de fick köpa krigsmateriel från USA. Men tänk nu på vad det fanns på andra sidan fronten. En upprustad nazistisk armé som med USA:s företags hjälp hade tillgång till de modernaste krigssystemen och den modernaste tekniken i stor omfattning. USA företagen i Nazityskland producerade för fullt för kriget mot Sovjetunionen. Låt oss ha det i minnet. Förmodligen var USA företagens krigshjälp till Nazityskland mycket större än USA:s motsvarande försäljning till Sovjetunionen. USA företagen hade ju egna fabriker för massproduktion av krigsmaterial i Nazityskland. Till Sovjetunionen kom krigsmateriel från USA med båtar som ofta sänktes av nazisterna. En ordentlig undersökning av omfattningen av USA företagens krigshjälp åt nazisterna har aldrig gjorts. En sådan undersökning skulle avslöja skandalösa förhållanden.

    Slutsats
    Efter inläsningen av böcker och tidningar inför skrivandet av denna artikel var för undertecknad en slutsats alldeles självklar: kapitalismen är ett kriminellt system. Vinsten, inte människan, är det viktiga. Jakten på vinst står över alla mänskliga behov. Kapitalismen leder till krig, det är uppenbart. Med enormt lidande för miljontals människor. Men inte minst tvingar kapitalismen vanliga arbetande människor in i situationer där de inte vill vara, kapitalismen stjäl människornas frihet. Kapitalismen tvingades på människorna av historien. Det är nu dags för människan att befria sig från kapitalismen.”

    Mário Sousa
    Maj 2007

    Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Brittiska inrikesdepartementet försvarar sitt agerande gentemot The Guardian med att polisen kan agera om de tror att någon har ”stulit information som kan underlätta terrorism”, skriver BBC. En gummiparagraf som naturligtvis inte hör hemma i ett rättssamhälle.

  Gilla

 7. norah4you skriver:

  Du är liksom svenska media 30 år för sent ute. Det planerades redan för 30 år sedan för förarlösa flygplan.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Planering är en sak. Men att de skulle byggas i Sverige?
   Vad finns det för underlag för ditt påstående?

   Gilla

   • norah4you skriver:

    Skriftligt inget. Sett prototypen under tid då jag fortfarande tillhörde Malmen och i så väl min släkt som bekantskapskrets hade de som arbetade med bakgrundsbiten. Saab har alltid varit långt före alla beslut med att ta fram och oftast testa.
    Såg t.ex. 1970/71 ett plan som officiellt inte fanns mer än på ritbord.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: