Krig av humanitära skäl

USA och Västmakternas krigshökar och lydmedia har än en gång lyckats skapa den krigsstämning som krävs för att de av ”humanitära” skäl måste ingripa med hela sin enorma vapenarsenal.

Idag skriver Peter Wolodarski i DN 26/8-13 vad jag på god grunder länge fruktat skulle komma: ”Återstår att USA, EU och en koalition av grannländer bortser från låsningarna i FN och gemensamt flygbombar regimens anläggningar, vilket för tankarna till hur omvärlden agerade under Kosovokriget i slutet av 1990-talet.”

Fler bomber, mer dödande löser knappast den kris i mellanöstern som blåses under av USA och Västmakterna. Nu har man lyckats skapa det kaos som kan motivera ett storskaligt krig för att få fart på hjulen i väst då man ska ”hjälpa” till och bygga upp det man har lagt i grus med sina bombmattor.

Efter ödeläggelsen gör man som i Irak och Afghanistan och tillsätter en marionettregering som säljer ut landets naturrikedomar för en billig penning. Vilka tror ni får köpa? Samtidigt som USA och NATO dessutom får en nya strategisk militärbaser.
Rune Lanestrand

svd

4 Responses to Krig av humanitära skäl

 1. Rune Lanestrand skriver:

  USA är i dag en rent paranoid stat på samma sätt som forna Östtyskland. Spionage och avlyssning når parodiska höjder.T o m FN-huset i NY har man avlyssnat trots att man redan i stort sett styr världsorganisationen dit man vill.

  Gilla

 2. Lami skriver:

  Väl skrivet och mycket bra blogg som ska följas.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Det går verkligen utför för Sverige som håller på att byta skepnad. Från fredlig samexistens till krigshetsare. Olle Norell heter en fullkomlig totalt livsfarlig ”strateg” som tycks vara rådgivare både till regeringen och media. Ena dagen går han ut i Brännpunkt och kräver ”robusta bombningar” av regeringskansliet i Syrien. Innan han ens vet vem som använt gas i striderna. Nästa dag går DN:s chefredaktör Peter Wolodarski ut och på ledarplats menar att det är dags att lägga bombmattor över Syrien. Den här galna utvecklingen av vår säkerhetspolitik måste hejdas.

  Gilla

 4. Anne Ringborg skriver:

  Det skulle behövas fler som du Rune, kloka och alerta!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: