USA:s ridderliga krig

Lydmedia går i spinn i sin iver att ta fram de ”rätta” experterna för att förklara för svenska folket hur angeläget det är att Västmakterna får börja ett storskaligt krig i Syrien.
När den USA-utbildade säkerhetspolitiska analytikern Katarina Engberg i dag kallas in till svt:s Gomorronsoffa då är det fara å färde.
Engberg brukar vältaligt bereda mark för ”humanitära” insatser och förebåda det värsta. Dagen till ära har hon gjort en språklig innovation. Kryssningsmisiler, raketer och bombmattor har döpts om till något så ridderligt som en ”straffexpedition.”
Avsikten är väl att man ska kunna föreställa sig att i spetsen för denna välmotiverade straffexpedition går president Obama och utrikesminister John Kerry. Modiga hjältar som vi ska se upp till och beundra för deras mod.
Jag vet inte vad som är värst. Den förmenta ridderligheten, de förljugna och hycklande moraliskt högtstående motiven från Vita Husets eller lydmedias uppbackning som med beundran i rösten och pennan konstaterar att 40 länder redan är beredda att delta i ”straffexpeditionen”.
Aningslös, vämjelig krigspropaganda för ett nytt illdåd som kommer att döda tusen och åter tusen oskyldiga civila och driva ytterligare miljoner på flykt. Redan är en miljon barn på flykt från Syrien och 10 miljoner lider av svält och törst. Men det räcker inte för krigsgalningarna i Väst.
Rune Lanestrand
sr sr sr sr dn sr sr svd dn

26 Responses to USA:s ridderliga krig

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Observant, du har helt rätt i att det finns många stater som förtjänar kritik. Men nu gäller det USA:s inblandning och stöd till upprorsmakarna det gäller. Dessutom måste vi kunna kräva mer moral av ett land som kallar sig demokratiskt. Jag har själv gillat Amerika när jag var ung. Men anser i dag att USA med sin enorma militära styrka är ett av världens farligaste länder som helt tappat kompassen.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Samuel Johansson, du kan väl inte på fullt allvar mena att USA som militär vedergällning har rätt att döda tusentals oskyldiga civila som man gjort nu senaste i Afghanistan och Irak.

  Gilla

  • Samuel Johansson skriver:

   Det handlar inte om bombmattor över civila utan om att reducera och eliminera Assads förmåga till nya gasattacker mot sitt folk.

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Den omfattning som ett USA-anfall på Syrien kan leda till har varken du eller jag minsta aning om. Men spåren efter USA:s tidigare krig för fred avskräcker.

    Gilla

 3. Samuel Johansson skriver:

  Rune, jag vet inte vilken ideologi du motiveras av, men inget av de argument du framför är värda att ta på allvar eftersom de varken har med verkligheten att göra eller uppvisar någon insikt om att när ett brott mot internationell rätt är begånget är omvärlden i sin fulla rätt att bestraffa förövaren.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Behöver man någon särskild idéologi för att vara emot krig som lösning på politiska problem. Jag är man kan säga folkkristen. Uppfostrad med tio guds bud och de bibliska berättelserna i folkskolan och med dem som ledstjärna reagerar jag mot orättvisor och förtryck av människor.
   Samuel, vad har du själv för ideologi som tycks tro att situationen i Syrien blir bättre om USA får sätta igång ett ännu större dödande av Syriens invånare?
   Och när ska FN och omvärlden straffa USA:s ständigt återkommande brott mot internationell rätt?

   Gilla

   • Samuel Johansson skriver:

    I det här fallet är det al-Assad som brutit mot internationell rätt med en massaker på 400 barn och 1000 vuxna. Att västländerna med USA i spetsen nu tänker markera att sådana brott inte kan begås ostraffat är något demokratiskt sinnade människor – som Ove Bring – har skäl att vara stolta över.

    Gilla

   • observant skriver:

    Din ideologi med kristna ideal är hedervärd, något många fler borde anamma. Men varför detta enögda klander mot USA m fl. demokratier? Jag finner inte en bokstav av klander i din blogg mot de verkliga orättvisor och förtryck av männinskor som sker bland alla diktaturer och förtryckarstater.
    Kan för övr. faktiskt tycka att det är ok att någon markerar att det inte är acceptabelt att med vilka metoder som helst ta kål på sin egen befolkning

    Gilla

  • Vilken omvärld? Förmodar att du menar i första hand USA! Det verkar som om detta land ska inneha världsherraväldet och därmed få stifta alla lagar o förordningar vad gäller resten av världen. Även i krig! Det finns tyvärr många som tycker att USA är nåt sorts föregångsland i allt.
   I min värld är det det mest våldsförespråkande o miljövidriga o naturförstörande nation på den här planeten. För mig får detta lands regering o andra styrande gärna försvinna ut i tomma intet. De har fått alldeles för mycket att säga till om.

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Med omvärlden räknar jag alla de länder inte minst från Asien och latinamerika som ser USA som den store satan. Delar helt din syn på USA av i dag. Obegripligt att så många inte minst i vårt land ser upp till denna rövarstat.

    Gilla

  • Conny lin skriver:

   Och hur säker är du på att det har begåtts brott mot internationell rätt av Syriens regim? Du sväljer allt USA ljuger om hela tiden? De så kallade ”bevisen” USA lägger fram bevisar ju absolut ingenting. Däremot svämmar Youtube över med trevliga videos utav Syriens ”rebeller”, (varför kallas dom rebeller när väst hejjar på dom och terrorister annars? Är ju exakt samma fanatiker!), med alla deras krigsbrott som dom pysslar med. Och inte bara det, utan dom stoltserar med vad dom gör också. Allt ifrån rena avrättningar av civilfolket,( bla en video där ”rebellerna” stoppar ett gäng lastbilar och tar ut chaufförerna och avrättas dom vid vägkanten), till olika gasrelaterade saker. Hemgjorda bomber, laboratorium och sånt. Tyvärr så är de flesta folken som dig, sovandes. Där USA med dess allierade lyckas sälja in lögner gång efter annan. Detta trotts att irakkriget startades precis som detta kommer göras – på grund av lögner, false flags och girighet. Nej. Ta och vakna upp! Skäm inte ut dig genom att se på allt med pro-amerikanska ögon.

   Gilla

   • Samuel Johansson skriver:

    Så du vet att massakern i Damaskus egentligen inte ägt rum? Den som vet något alls om inbördeskriget vet att det började med att polis och militär besköt fredliga demonstranter. Assad är en värsta sortens krigsförbrytare, som borde straffats hårt för länge sedan, men tyvärr har Ryssland förhindrat varje åtgärd mot honom.

    Gilla

   • Conny lin skriver:

    Samuel… Jag säger väl inte någonstans om att det inte ägt rum? Dock så är jag inte lika enkelspårig som du verkar vara utan jag försöker bilda mig en egen uppfattning och inte bli tvångsmatad med lögner och åter lögner från USA. Är ju liksom som så att dom har ju startad fler krig baserat på osanningar. Du kan ju fråga dig själv vilka som tjänar mest på denna massakern. ”rebellerna” eller assad… Sen kan du ju fundera lite över varför USA inte tänker bry sig om att vänta in FNs utredning. Kanske för dom skiner fullständigt i de lagar och regler dom så heroiska säger sig värna om? Finns ju inga bevis för att assad ligger bakom. Jo, om du räknar dom bevisen som dom säger sig ha men inte vill visa eller redovisa… Låter ju seriöst… Nej. Sorgligt att se och höra så många svenskar bara sväljer allt med hull och hår. Använd dig utav oberoende källor på nätet istället för att sitta och kolla tv4 nyheterna eller läsa afronblaskan… Vem vet… Du kanske får en mer nyanserad bild utav verkligheten? Läs på lite om planerna på gaspipelines och olika uppgörelser så kanske det klarnar lite vad det handlar om. För inte tror du väl att det är av humanitära skäl USA gör något?

    Gilla

   • Conny lin skriver:

    … Och det där med värsta sortens krigsförbrytare… Finns väl bättre länder om man nu ska leka White kriget? Nordkorea och dess folk skulle väl behöva hjälp om någon i så fall? Men som sagt så har detta absolut ingenting att göra med humanitära skäl. Gas…

    Gilla

  • svitjod skriver:

   Ni apologeter, humanhysteriker och islamistkramare har ”godhetsglasögonen” och då är krig tillåtet för att ”straffa” den man har i hårkorset och i detta fallet har Saudiarabien, Israel och USA bestämt att al-Assad ska falla. Priset blir naturligtvis detsamma som i de andra länderna där man tagit bort regimen nämligen failed states plågade av islamism och terror. Vi ser hur de Saudi- och väststödda driver miljontals på¨flykt tyvärr även hit till Sverige.

   Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  I svt:s Gomorronsoffa tar redaktionen som vanligt fram ”säkra kort” som militärstrategen Stefan Ring och folkrättsexperten Ove Bring som inte ifrågasätter USA:s nya bluff för att få starta ett nytt krig som kan sätta fart på den amerikanska ekonomin. Bring är värre än Ring och har förfallit så till den milda grad att han kan tänka sig att ett USA-anfall utan FN-beslut i efterhand kan uppfattas som lagligt. ”För folkrätten är i ständig utveckling” säger professor Bring som naturligtvis inte får följdfrågor på detta befängda uttalande.

  Gilla

 5. 28 aug | Syrien skriver:

  […] wnd.com – Evidence: Syria gas attack work of U.S. allies, Contrary evidence arises as U.S. considers punishing Assad regimenyhetsbanken.se – Bevisen krackelerar Motvallsbloggen – Går folk verkligen på USA:s lögner – igen? – Hur mycket kan de styrande eliterna i Västvärlden ljuga för oss utan att vi protesterar? Rune Lanestrand – USA:s ridderliga krig […]

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Nya hemliga CIA-dokument som läckt ut visar att den amerikanska regeringen hjälpte Iraks ledare Saddam Hussein att utföra en serie nervgas­attacker som var betydligt mer förödande än någonting som har inträffat i Syrien,

  Gilla

 7. ingeborg skriver:

  Beträffande Sofia Arkelsten så gäller det nog med henne som med många andra ledande ”personligheter” i Sverige idag. Ju dummare desto bättre. Då blir man ett bra redskap för de vedervärdiga handlingar som pågår idag. Som jag sagt tidigare: Carl Bildt är det värsta som drabbat svenska folket och vi har inte förtjänat en sådan person. Han ser Sverige som sitt eget lilla projekt.

  Gilla

 8. Rune Lanestrand skriver:

  ICA:s förra informationschef, partisekreterare Sofia Arkelsten som blandade ihop reklam för korv och spaghetti med politisk historiebeskrivning när hon skrev att moderaterna slagits för den allmänna rösträtten och aktivt arbetat mot apartheidregimen i Sydafrika. Hon som tvingades be om ursäkt för lögnerna och fick avgå. I dag dök hon upp i svt:s Gomorronsoffa som ordförande i utrikesutskottet. Jag ryser när jag tänker på att en så omdömeslös politisk nolla sitter på denna viktiga post. Nu ler hon förbindligt mot de inställsamma reportrarna och är beredd att bomba i Syrien lika säker som Carl Bildt på att det är regimen som står bakom gasattacken. Vad har svenska folket gjort för ont som förtjänar såna politiker. Även om v ordf i utskottet Urban Ahlin ville vänta med attacken på Syrien så framgick att han nog accepterar USA:s självpåtagna roll som världspolis.

  Gilla

 9. Facerik Bukowski skriver:

  Det här är värre än lögnerna Colin Power drog inför FN om Iraks påstådda massförstörelsevapen. Powell hävdade i efterhand att han blivit vilseledd av Vita Huset. Men Kerry och hans kumpaner i Europa vet att de ljuger. Det finns inget försvar. Avgå alla!

  Gilla

 10. ingeborg skriver:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Wesley_Clark

  Wesley Kanne Clark, född är en amerikansk pensionerad fyrstjärnig general som var militärbefälhavare för USA europeiska Command från 1997 till 2000. Han var den som ledde Natos bombkampanj mot Jugoslavien (numera Serbien) och den senare delen av Kosovokriget 1998-1999.
  Sagt av Wesley Clark i Democracy Now 2007:
  Vi kommer att ta sju länder inom fem år och börjar med Irak och sedan Syrien, Libanon, Libyen, Somalia, Sudan och avsluta med Iran. (- We’re going to take out seven countries in 5 years, starting with Iraq, and then Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and, finishing off, Iran.)
  Läs här :http://adderat.blogspot.se/2013/06/trojkans-terror-i-syrien.html

  Gilla

 11. svitjod skriver:

  Klockren analys! Inte bara förser väst de islamistiska ”rebellerna” med vapen nu ska man dessutom föra kriget åt dem.

  Syrien blir nästa islamistiska diktatur. Man undrar vilka krafter som är så starka att de kan mobilisera både USA och England i islams tjänst?

  Gilla

 12. Rune Lanestrand skriver:

  I de länder där USA och västvärlden har gått in och bombat, som man planerar i Syrien, har detta bara lett till ännu större lidande och elände för befolkningen. De länder med USA i spetsen som nu vill starta ett nytt krig har under lång tid blåst under motsättningarna och drivit fram dagens situation. De har också utbildat den syriska armén som nu skjuter ihjäl folk. Likaväl som de försett oppositionen med vapen. Skapat det kaos som de kan motivera för ett ingripande. USA vill tyvärr inte ha fred och demokrati. De vill ha olja, naturrikedomar och nya kontrakt för att bygga upp de länder de bombar sönder och samman.

  Gilla

 13. Rolf Löfgren skriver:

  Detta som på går just nu kan vara upptakten till det tredje världskriget, där kärnvapen kommer att leda till jordens definitiva förstörelse.

  På sajten LaRouche finns klart beskrivet vad som händer: http://larouche.se/

  Gilla

 14. JANN skriver:

  Bra Rune, du är alltid spot on! Det är 10 år sedan Irak och nu firar vi med en flygande matta.

  Sverige vill tillhöra storebror. Och vi vill kunna förstå vad storebror menar utan att ha tolk.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: