Lundsberg – varbölden som sprack

Äntligen stängs Lundsberg. Nollningen med strykjärn blev droppen som kom bägaren att rinna över för skolinspektionen som borde fattat beslutet för länge sen.
Det är intressant och upplysande vilka värderingar som gror inom den unkna adeln och den absoluta överklassen. Feodala kvarlevor som tydligen fortfarande frodas under kristallkronorna i de vräkigaste villorna i överklassghetton som Djursholm och Danderyd.
Pennalismen och råheten är bara skummet på ytan. Vad man också bör uppmärksamma är vilken människosyn dessa elever har i sitt fortsatta liv. Och det är inte oviktigt då dessa f d lundsbergare är överrepresenterade på höga poster inom diplomatin, storbolag och toppförvaltning.
När jag ser bankdirektörer och företagsledare utan att skämmas försvara sina orimliga löner och bonusar tänker jag att de skolats till en okänslig, högfärdig, folkföraktande elit på privatskolor som Lundsberg.
De har skolats i ett överhetstänkande som är mycket farligt. Och som gjort att de inte bara är okänsliga för sina anställda utan också för miljön och vad deras företag producerar för giftiga och farliga ämnen.
Det är väl bekant att lundsbergare favoriserar varandra och bidrar till att konservera en överklass som får sina fina uppdrag genom andra lundsbergare och inte på egna meriter. Jag undrar hur många av de högsta direktörerna inom Wallenbergsfären som inte är lundsbergare?
Wallenberg gav i fjol Lundsberg ett bidrag på 6,5 miljoner.
En medveten investering för att sålla fram en elit som bara räknar kronor och ören och som inte bara saknar social kompetens utan också är också okänsliga för miljö och natur. De hyser också ett illa dolt förakt för demokratiskt fattade beslut.
Rune Lanestrand
sr sr sr sr sr svd sr sr sr sr

6 Responses to Lundsberg – varbölden som sprack

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Den avsatte rektorn Staffan Hörnberg som säger sig inte kunna förstå det som hänt på Lundsberg är själva sinnebilden för det hyckleri som präglar skolans ledning och styrelse. Hörnberg hade nämligen god godkänt den nollning som kallas för ”Ubåten” som går ut på att eleven tvingas på rygg och hålls fast med ett rör i munnen. Därefter häller en av de äldre eleverna vatten i röret. Den skräck drunkningskänslan ger sitter säkert kvar hela livet. Ett lämpligt straff för den omdömeslöse Hörnberg vore väl att utsätta honom för ” U-båten”.

  Gilla

 2. Uppdrag granskning visade ju i ett reportage för nåt år sedan hurdant det var på denna så kallade ”fina” skola. Det var ju en tyrannisk hierarki med de värsta plågoandarna i toppen! När jag såg inslaget så tackade jag min skapare att jag sluppit gå i en sån skola! Fy attan! Det värsta var att allt skedde med skolledningens goda minne. Dessa skolor med Lundsberg i spetsen ser verkligen till att producera psykopatiska plågoandar utan empati, alla för ledande positioner inom politiken o det privata näringslivet. Det är verkligen inte undra på att samhället ser ut som det gör. Jag tycker alla barn kan gå i vanliga skolor, där får man ett bredare perspektiv på samhället som helhet. O det vore nyttigt även för strebrarnas barn.

  Gilla

 3. R Ericsson skriver:

  Jag håller med dig helt och hållet !!

  Gilla

 4. Philip skriver:

  Ja du saknar ju all form av verklighetsuppfattning.. Godnatt yxskaft!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: