Obamas besök slutade i landsförräderi

Resultatet av president Barack Obamas besök blev ännu värre än jag i min vildaste fantasi kunde föreställa mig.
Det absolut värsta scenariet har inträffat. USA och de nordiska länderna ska ingå i ett ”gemensamt säkerhetsarbete.”
Var det kommer att sluta är inte svårt att gissa.
Redan vid gårdagens middag i Sagerska Palatset uttalade Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt (s) att hon och Danmarks regering stöder ett amerikanskt anfall på Syrien även utan FN-beslut.
Nästa steg är väl en amerikansk flygbas i norra Sverige.
För nu kan allt hända när man knutits så hårt till USA:s ”säkerhetspolitik”, att ständigt lösa politiska konflikter med drönare, krig och tortyr.
Under de tolv år jag var sekreterare i Föreningen Norden hade ett sådant för säkerheten så avskyvärt och farligt avtal med USA varit fullständigt otänkbart.
Nu förverkar man Nordens viktigaste bidrag till världsfreden; diplomati och politiska lösningar i ställer för vapen.
Och ingen av alla ”kloka” reportrar med svt:s vålnad Anders Lindqvist i spetsen, som alltid dyker upp när det är något stort som ska skildras politiskt korrekt, har förstått eller låtsas om överenskommelsen ödesdigra innebörd.
Ingen tycks reagera över detta landsförräderi som Fredrik Reinfeldt och hans nordiska kollegor har begått mot sina medborgare.
Rune Lanestrand
dn svd sr sr sr sr

23 Responses to Obamas besök slutade i landsförräderi

 1. Hi to every one, the contents present at this website are actually awesome for people experience, well, keep up the nice work fellows.

  cremas para la cara

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Jag kan bara inte förstå hur DN:s chefredaktör, om än inlindat, i dagens ledare på nytt kan förorda att USA ska ingripa militärt i Syrien. Har inte Peter Wolodarski insett att USA inte är någon beskyddare av mänskliga rättigheter som under omänskliga förhållande håller ett eget interneringsläger, Guantanamo, som använder ”laglig” tortyr och i strid med internationella konventioner bedriver massförstörelse och massdödande mot länder och folk bara för att de inte underordnar sig USA:s ekonomiska och militära välde. Ännu värre att en så begåvad person som författaren Crister Enander i dag trycker på gillaknappen för Wolodarskis krigshets.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Crister Enander som sett min kommentar som jag också haft på facebook har där svarat så här; Rune Lanestrand: Jag läste den (DN) tidigt i morse. Har du rätt, och det brukar du ha, så kommer jag ta bort mitt gillande.
   Sedan Christer kollat svarar han så här. Jo, du hade rätt. I stand corrected.
   Känns genast bättre Crister. Jag blev så upprörd när jag läste ditt gillande. Wolodarski är ju med sin krigshets en mycket farlig person i sin centrala positionen som chefredaktör för DN. Hade jag varit klar med höstarbetet skulle jag startat en bojkott mot Dagens Nyheter. Men vänta inte på det. Säg upp prenumerationen direkt. Det är det enda vapen som biter på Bonnier AB och som kan tvinga bort Wolodarski till något undanskymt kontorsarbete där han inte kan göra så stor skada. Han har för länge sedan slagit huvudet i sitt kompetenstak. Dessutom har ett han väldokumenterar dåligt politiskt omdöme.

   Gilla

 3. Leif Nordberg skriver:

  Ja Fruktstav i stort vad jag också tänkt på och vill – att det ännu inte är infört vittnar om att ”våra” politiker inte vill ha direktdemokrati pga att de då inte lika lätt eller inte alls längre kan manipulera oss i demokratins namn eller kanske rättare under förespegling att de ger oss demokrati.

  Gilla

 4. Kerstin Berminge skriver:

  Vi har väl i praktiken redan en amerikansk militärbas i Norra Sverige. Bara att utvidga när den behövs i det kommande kriget mot Ryssland om naturresurserna på Nordkalotten. Har man en gång släppt amerikanerna över bron, och det har våra politiker gjort redan, så stannar de där, kosta vad det kosta vill av människoliv och totalförstörd miljö.

  Gilla

 5. Mike skriver:

  Anne är vaken. dom kriminella individerna vi kallar politiker drar oss inför krig med oskyldiga människor och gör profit ur lidandet. Varför kan man fråga sig?
  För dom skulsätter folket genom ekonomiska bedrägerier dom kallar ekonomiska kriser och bästa sättet och göra sig av med problemet är att likvidera den du stal från innan denne märker att personen blivit bestulen.
  Detta vad var vad vi bevittnade under wallstreet drivna hitler regimen ochså.

  Varför är inte bankerna folkliga exempelvis osv osv.

  Gilla

 6. Hugo Garcia skriver:

  Og husk at dette er landet som myrdet Olof palme.

  Gilla

 7. Urban Medin skriver:

  Tack för ett mycket bra inlägg Rune. Jag vill samtidigt tacka synonymen Fruktstav för ett bra inlägg.

  Gilla

 8. Fruktstav skriver:

  Hej Rune! Såg din insändare i GP precis och blev så väldigt glad att en liten strimma förnuft reflekterades hela vägen till mig genom populär media. Över allt har jag hört folk säga att det är ”spännande” och ”viktigt” att Obama är här och att vi behandlar honom som en Farao från forna imperiers dagar.

  Svensk politik arbetar idag stenhårt för att efterlikna den våldsamt oetiska och ojämställda socio-ekonomiska politiken som USA står för, något som kan förenklas ned till ”om företag tjänar mer pengar, oavsett vilka medel de gjort det med, så är det bra för världsekonomin”.

  Vi vet idag, och alla borde ha förstått det vid det här laget, att våldsamma landserövringar med efterföljande resursutdrivning i landet på befolkningens bekostnad inte är lönsamt för någon. Det skapar oroligheter i ett land som hade kunnat ha en demokratisk ekonomi som gynnar världsekonomin istället – men det går inte när USA sätter tvång på de ”nydemokratiserade” landet att vara imperiets undersåte istället för en stark jämlik.

  Obama fick fredspriset år 2009 och sedan dess har han lyckats uppdagas med att avlyssna hela världens internettrafik, bryta mot grundlagen genom att landsförvisa Edward Snowden som ”whistleblowade” kring företeelsen, en aktion som Obama har sagt att han stödjer och är en viktig förutsättning för att ett land inte ska inskränka sitt demokratiska styre, men ändå så blev det så här.

  För att fortsätta på Edward Snowden så tog historien kring honom tvärt slut när han landade på Moskvas flygplats och inte tilläts asyl i Ryssland. Vart är han idag? Ingen vet. Ingen skriver om det i alla fall. Kanske är han tillfångatagen av Putins lakejer och är nu tvingad till att arbeta med att skapa ett lika hemskt övervakningssystem för Ryssland.

  Vidare så är Obama numera ökänd för sina satsningar på automatiskt flugna attackskepp, s.k. drones, som med hjälp av sina 1,5 gigapixel-kameror kan analysera marken under där den flyger, med hjälp av ansiktsigenkänning markera ut individer och avfyra en liten projektil med perfekt uträknad färdbana rakt in i sagd individs skalle. Allt detta utan att riskera en enda av imperiets lakejer.

  Till råga på alla dessa högst ofredliga förfaranden så har vår förändringens agent, förändring till jämställdhet och humanism som det sas, nu dessutom valt att attackera Syrien.

  Jag förväntade mig massupplopp i Stockholm under besöket, men vårt fogliga folk har tydligen valt att acceptera dessa bizarrt hemska beslut som allas Kejsare har tagit. Varför då?

  Vad behöver vi i Sverige göra åt allt detta? För det första måste vi sätta ett gott exempel. Vi får bara inte acceptera att bli avlyssnade, den utbredande GMO-odlingen i Sverige, oljehandel, att skicka militärmateriel till drabbade delar av världen. Vi måste sätta ett stopp för detta omedelbart. Vem tror på att ett plötsligt nedmonterande av folkhemmet är i folkets intresse? Det är väl självklart att borgarna vill ge alla de med lite pengar över större möjlighet, liberalismen handlar om att kasta bensin i eldar och hoppas att det bli varmt nog för att smälta stål i dem. Det finns alternativ.

  Jag ska förtälja min vision om nästa års val, en vision som jag ej tror är möjlig, men som jag ska jobba så hårt jag bara kan för att åstadkomma.

  Problemet med partipolitik är att politikernas åsikter ALDRIG är densamma som deras väljare, eftersom vi är högst inskränkta individer allihopa. Vi vet att desto mer av folkets åsikter som kommer till en parliamentsinstans så blir folket desto nöjdare med sina liv. Inte bara för att rätt lagstiftning går igenom, utan för att folket känner att de har en makt att förändra sina utsikter och inte sitter i ett ekonomiskt fängelse.

  Bevis för detta är att det land som gång på gång toppar listorna för högst livskvalitet är just den nation som inkluderar folket mest i politiken och ekonomin. Jag talar om Schweiz. Jag talar om direktdemokrati.

  Varför är direktdemokrati ett problem?

  Tja, förr i tiden så var det lite omständligt att få alla att rösta för att det vår så krånligt att ta sig till vallokalen eller den lokala styrelsen för att rösta. Dock är fysisk ansträngning inte längre ett måste. Vi har internet nu. Internet möjligör lösningar på alla socioekonomiska problem som världen är utsatta för just nu, vi kan fixa utbildning till ALLA, pengar till alla, jobb till alla, fri press till alla, fri kultur och enligt min mening även konvertera till direktdemokrati.

  Självklart finns det problem att tänka igenom, som till exempel:
  Är folket tillräckligt upplyst för att kunna ta beslut?

  Tja, vi borde ju ha ett tillräckligt utbildat och förståndigt folk. Det blir ju inge bra om politikerna förstår mer än folket, då har ju politikerna utrymme att mygla och föra politiken i egenvinningens intresse. Så om vi inte redan är det, menar jag att direktdemokrati är en förutsättning för att vi blir så upplysta. Sedermera är faktumet att crowd sourcing (plocka väldigt många svar på en fråga från allmänheten och välja det svar med högst förekomst) alltid är mer träffsäkert än att fråga en liten grupp individer, hur mycket experter de än råkar vara. Det bästa sättet att vinna ”gissa hur många ärtor det är i burken”-spelet är att tjuvkika på vad ~5 andra svarar och ta medelvärdet.

  Hur ska vi garantera säkerheten, att bara en medborgare röstar en gång på varje fråga?

  Jag jobbar rätt mycket inom IT-säkerhet så det här är inga problem. Man kan indentifiera sig med Bank-ID eller kanske till och med chippet till våra id-kort i datorn och sedan tas till vår röstningskonsoll. Om vi kan lösa säkerheten med internetbanker så kan vi säkerligen lösa det för röstning också.

  Hur förhindrar vi att folket utsätts för lobbyism och propaganda som får dem att rösta emot sina egna intressen?

  För det första vill jag påstå att dessa risker är inte bara större, utan allmänna för partipolitiskt styre. Så gott som alla aktiva politiker utsätts för lobbyism, oavsett om de vet det eller inte. Jag är övertygad om att hela landets folk påverkas mindre av det än ett fåtal supermäktiga riksdagsledamöten.

  Det finns så klart många andra problem som jag gärna diskuterar. Min plan, i alla fall, det är att gå med i ett parti som redan står för direkt demokrati, skapa en app där alla riksdagsvoteringar publiceras (är 80% klar redan) som vem som helst får gå in på och rösta samt kommentera, sedan är det upp till vår politiker att framföra dessa crowd sourcade åsikter i riksdagen och alltså fungera som ett språkrör för direktdemokratin via internet.

  Jag tror stenhårt på detta och jag tror att om vår rörelse får momentum, så kommer vi att tvätta Sverige rent från alla oupplyst idioti som skadar våra utsikter. Alla ska få vara med, till och med i att bestämma över sig själva! Eller?!

  Jag har mycket mer att skriva kring det här, men jag har inte tid just nu. Hoppas att någon fann något vettigt i det här.

  Gilla

 9. Magnus skriver:

  Tack för en bra artikel.
  USA spionerar på allt och alla, stödjer och utbildar terrorister och har en politik som endast främjar de absolut rikaste och arbetarklassen blir lidande.
  Moderaternas politik är väldigt lik USAs så vi vet vad som väntar 😦

  Och att skylla på invandring är ren okunskap, vi har mer pengar i omlopp nu än någonsin ändå dör 5 miljoner barn pga bristen av rent dricksvatten varje år.
  Nej invandring är inte roten till problemet.
  Det verkliga problemet är att vi lever i ett kapitalistiskt samhälle där pengar fördelningen är löjligt skev.
  Och som samhälle ska vi ”lyckas” ( tjäna pengar) och köpa status grejer.

  Jag hittar min lycka och välbefinnande i ideellt arbete, för mig betyder det otroligt mkt mer att hjälpa människor och djur än ha senaste tv’n på väggen.
  Äkta lycka kan inte köpas för pengar.

  Ha en underbar helg älskade medmänniskor.
  Kom ihåg sprid kärlek inte hat.

  Gilla

  • Graciela Medina skriver:

   Fint skrivet Magnus!! du lyckas att jag känner mig hemma här, har bott i Sverige i nästan 40 år. Tänker precis som du, lycka kan man inte köpa för pengarna och världen går åt ett alldeles fel håll, mer livskvalitet och mindre prylar,hjälpa sina medmänniskor och allt levande, det är lycka för mig! kram!

   Gilla

   • Så sant! Lyckan sitter inte i hur mycket prylar man har lyckats skaffa sig. Just nu är jag enormt lycklig över min rika potatisskörd! Lönen för arbete i egen odling! Mat i vinter som inte har gjort stora hål i miljön. Den som kan vara glad åt det lilla har mycket att vara glad åt. Har dessutom gett bort både äpplen o tomater till grannar o vänner. De blir så glada, o det är min lycka. Man behöver inte alltid blanda in pengar. De som får av mig nu kan hjälpa mig med nåt annat en annan gång. Detta var kanske utanför ämnet men ändå…

    Gilla

 10. Mikael Belin skriver:

  Hej,
  Jag undrar var man kan hitta belägg för att Danmarks regering stöder ett anfall mot Syrien även utan FNs godkännande?

  Gilla

 11. Rune Lanestrand skriver:

  Det var ett nordiskt försvarsförbund som lockade mig till Föreningen Norden. Jag arbetade så aktivt för detta att mäktiga i styrelsen (Metall och SAF) tyckte jag gick för långt. Men stödet var starkt bland föreningens medlemmar. Vi arbetade också tillsammans med Norge fram Nordek, ett program för Nordiskt ekonomiskt samarbete som alternativ till EU. Det hade helhjärtat stöd av Tage Erlander och även den norske statsministern Einar Gerhardsen som båda var starka Nordenvänner.

  Gilla

 12. Det blir regeringsbyte efter valet så du kan tagga ner nu 🙂

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Så du tror på fullt allvar att det blir bättre då när högerfalangen med Stefan Löfven i spetsen har flyttat fram sina positioner väl i höjd med moderaterna.

   Gilla

   • Frazer skriver:

    Nej inte det minsta om de inte gör en helomvändning och vaknar upp.Den falangen är blåskär ( det röda har tunnats ut om de får fortsätta så kan de slå sig samman med M) vilket de troligen gör om SD får vågmästarroll som i nuläget är högst troligt om inte en jordbävning inträffar strax innan valet.

    Gilla

 13. Frazer skriver:

  Det är ju klart att han är det .Nu kan 7 klövern efter detta utöka invandringen från Eritrea-Syrien -fritt fram.Men var skall de bo-arbeta och försörja sig? Vem skall betala??Jo vi svenska skattebetalare alla inkluderade, med nedskärningar som hela tiden ökar och nya lån till statskassan.Vänta tills 2014 då Rumänien,Bulgarien får fritt tillträde till Schengen.Då får vi garanterat fler som vill uppleva det Svenska bidragsparadiset.
  Jag undrar i mitt stilla sinne .När skall de styrande +S-V och MP vakna upp och uppleva den verklighet som de flesta medborgare lever i?

  Gilla

  • svitjod skriver:

   Aldrig. Allt åt alla. Det finns inga gränser, de är bara sociala och politiska konstruktioner. Alla har rätt till Sverige och alla har rätt till svensk välfärd. Så tänker samtliga i 7-klövern från vänster till höger.

   Gilla

 14. Anne Ringborg skriver:

  Sverige har ju hitintills varit på det hela taget förskonade från terrorism. Men med denna allians med supertjockskalliga USA har vi dukat bordet. I allt destruktivt som USA företar sig kommer vi att betraktas som medspelare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: