Obamas paus i krigshetsen sänker vapenjättarnas aktier i USA

USA:s utrikesminister John Kerry, han med det diaboliska ögat, har tagit emot stora summor pengar från det företag som tillverkar robottypen Tomahawk, som skulle/skall användas vid ett anfall mot Syrien.
Enligt amerikansk press, ska vapengiganten Raytheon ligga bakom flera utbetalningar till den amerikanske utrikesministern.
Efter den amerikanska regeringens besked om att söka stöd i kongressen för ett anfall mot Syrien steg Raytheons aktie från 52 rill 77 dollar. Alltså en mycket god investering.
Med Obamas paus i krigshoten och öppning för en ev diplomatisk lösning sjunker vapenaktierna. Sambandet och vem som styr USA:s utrikespolitik har väl sällan framgått så osminkat och naket. (Kommer krigspropagandisten, chefredaktör Wolodarski någonsin att skriva om detta i DN.)
Att lämna direkt stöd till politiska kampanjer är ett vanligt sätt att köpa sig politiskt inflytande och fullt lagligt i länder som Sverige och USA. I flera Europeiska länder är möjligheten att ge stöd till politiker kraftigt begränsad och stora bidrag klassas som korruption. Enligt EU-kommissionens uppfattning strider dock sådana begränsningar mot EU-regler.
Det extremliberala Sverige har till skillnad från USA ingen lag som kräver en offentligt redovisning för vem de får pengar av. (läs mutor). Vi kan därför inte få reda på hur stora summor t ex banker och inte minst skattefinansierade välfärdsbolag smörjer en del svenska politiker med. Svenska makthavare gillar inte transparens. Men det syns ju å andra sidan tydligt i deras förda politik för den som är vaken.
Rune Lanestrand
svd sr sr sr sr

6 Responses to Obamas paus i krigshetsen sänker vapenjättarnas aktier i USA

 1. ingeborg skriver:

  I en översättning från engelska kommer här en del av en deklaration som en ung syrisk flicka har gjort på Youtube om varför USA vill ta Syrien. Hela översättning en som är på åtta punkter är inte klar ännu .
  Syrien har förbjudit genmodifierade (GMO) frön – Bashar Assad förbjöd genetiskt modifierade organismer i syfte ”att bevara människors hälsa,” med full vetskap om att Monsanto i denna värld är ute efter att styra hela världens livsmedelsförsörjning, eftersom kommande globala kriser kommer inte bara att vara om olja utan om hur mycket mat länderna kommer att kunna sätta på sina folks bord.
  http://www.smabrukare-ostergotland.se/

  PÅ Småbrukaren i Östergötlands hemsida kan du läser om Fröer av förstörelse som översattes för något år sedan . Klicka dig fram under Vi vill arbeta för så hittar du det. Det är skrämmande läsning, jag försäkrar. Här är ett litet utdrag:

  ”Engdahl senaste bok har just publicerats från Centrum för forskning om globalisering. Det är en fortsättning på hans första som kallas ”Fröer av Förstörelse, den dolda agendan om genmanipulation” och som är föremålet för denna översyn. Det är en diabolisk berättelse om hur Washington och fyra angloamerikanska gigantiska jordbruksföretag planerar världsherravälde genom patentering av livsformer för att uppnå världskontroll av våra livsmedel och därför känns utsikterna avskräckande.

  Bokens övertygande innehåll granskas nedan på djupet så läsarna vet vilken typ av framtid Henry Kissinger hade i åtanke under 1970 när han sade: ”Kontrollera oljan och du kontrollerar nationer, kontrollera livsmedel och du kontrollerar människor.”

  http://varstundisverige.blogspot.se/2013/09/usa-som-nation-ar-ruinerat-inte-om-50.html
  USA som nation är ruinerat

  Gilla

 2. observant skriver:

  Alla vapenaktier följer samma mönster, tom de Svenska.
  Det samlade värdet på USA:s börser har ju stigit markant efter ”pausbeskedet”

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Kan man hoppas på en varaktigt förändrad sinnesstämning i Vita Huset? Man är ju minst sagt luttrad vid det här laget.

  Gilla

 4. […] enorm, als Obama vom chirurgischen Eingriff sprachen. Nach dieser “Pause” jetzt, sind sie abrupt gefallen. Die Firma hat Kerry im übrigen reichlich Gelder zukommen […]

  Gilla

 5. ingeborg skriver:

  Den verkliga Agendan – John Kerry´s agenda!

  ”Vapenföretag betalar Kerry
  Krigsmuller betyder goda tider för den amerikanska försvarsindustrin. Uppgifter visar att utrikesminister John Kerry har tagit emot stora summor pengar från Raytheon – företaget som står bakom de robotar som kan användas vid en eventuell attack mot Syrien.

  I maj var utrikesminister John Kerry på rundresa i Mellanöstern och tackade då personligen beslutsfattare i Oman för att de hade valt Raytheon som leverantör av ett landbaserat luftvärn. Prislappen låg på 1,2 miljarder dollar och var bara en av storbeställningarna i Raytheons växande exportportfölj. ”SvD

  Gilla

  • observant skriver:

   Krigsmuller är ingen bra affär totalt sett. Försvarsindustrin är ju endast en liten del även av USA:s samlade bnp. All annan indusri förlorar i värde vid konflikthot, Så även för USA:s vidkommande

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: