Forskare med kurage som vill ha GMO-fritt jordbruk

Också ett offentligt tack till nära vännen Kristina Belfrage. En av de få forskare vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, som vågar gå sin egen väg när 98 procent av hennes kollegor sviker både miljö, djur och människor.
Lättköpta och ovetenskapligt bejakar de GMO, växtgifter, kemikalier och övriga avarter inom det storskaliga gift-och kemijordbruket samtidigt som de också hånfullt bedriver en ren förtalskampanj mot ekologiskt jordbruk.
Av 12 forskare som gick SLU:s högre kurs om GMO inom växtriket var 11 för och en emot, Kristina. Så eländig är situationen vid det statligt styrda Lantbruksuniversitetet.
För sitt monumentala svek belönas dessa köpta, manipulerande forskare rikligt med stort utrymme i LRF-tidningarna LAND och ATL, övrig lydmedia och med rikliga anslag från det jordbruksindustriella komplexet med Monsanto i spetsen.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/lat-allt-lantbruk-bli-ekologiskt
Rune Lanestrand

13 Responses to Forskare med kurage som vill ha GMO-fritt jordbruk

 1. Anders Rydén skriver:

  En intressant notering jag har gjort angående GMO år att det är få lantbrukare som säger att GMO är lönsamt.

  Gilla

 2. ingeborg skriver:

  Från boken Fröer av förstörelse skriven av F. William Engdahl, en svenskättad ansedd forskare i Amerika, numera bosatt i Tyskland. En sammanfattning av boken finns på http://www.smabrukare-ostergotland.se/

  ”Råttor, som utfodrats med GMO-potatis, hade mindre lever, hjärta, testiklar och hjärna, skadat immun-system och visade strukturella förändringar i sina vita blodkroppar vilket gör dem mer utsatta för smitta och sjukdomar jämfört med andra råttor som matas med icke-GMO-potatis.

  Det blev värre. Skador på Thymus och mjälte påvisades; utvidgade vävnader, inklusive bukspottkörtel och tarmar, och det fanns fall av leveratrofi (förtvining) samt betydande spridning i magens och inälvornas celler, som kan vara ett tecken på ökad framtida risk för cancer. Lika alarmerande – allt det här hände efter 10 dagar för kontroll, och förändringar kvarstod efter 110 dagar som är den mänskliga motsvarigheten till 10 år.
  Genmodifierade livsmedel genomdränker idag vår kost. Över 80 % av alla snabbköpsbearbetade livsmedel innehåller dem. Andra exempel är frön i ris, majs och vete, baljväxter såsom sojabönor och sojaprodukter, vegetabiliska oljor, läsk, salladsdressing, grönsaker och frukter, mjölkprodukter inklusive ägg, kött och andra animaliska produkter, och även modersmjölksersättning plus ett brett spektrum av dolda tillsatser och ingredienser i bearbetade livsmedel (som i tomatsås, glass och jordnötssmör). Detta visas inte för konsumenterna, eftersom märkningen är förbjuden men ju fler av dem vi äter, desto större potentiellt hot mot vår hälsa.

  Idag är vi alla försökskaniner i en okontrollerad, oreglerad massa av mänskliga experiment, vars resultat är okända. De risker som finns går inte att mäta, det kommer att ta många år att lära sig dem, och när de till slut avslöjas är det för sent att motverka den skada om det går att bevisa att genmodifierade produkter skadar människors hälsa som oberoende experter tror. När GM-utsäde införs för ett område har anden sluppit ur flaskan för gott.”

  F. William Engdahl har skrivit Fröer av Förstörelse, den dolda agendan om genmanipulationer precis släppt av Global Research. Han är också författare till A Century of War: Anglo-American Oil Politik och den nya världsordningen, Pluto Press Ltd.”
  Gå in på länken och läs hela sammanfattningen av boken. Det är riktigt skrämmande läsning.

  Gilla

 3. Sibylla Gagner! Det jag menade med att vissa saker var bättre på 1800-talet är faktiskt sant! Däremot inte att jag vill ha hela denna tid tillbaka. Miljön var mer intakt luften var inte lika förorenad o jorden inte överbefolkad. Då menar jag innan industrialismens genombrott. Dock vill väl ingen ha tillbaka nöd o fattigdom. I övrigt håller jag med dig i det mesta jag ser också hur allt rusar i fel riktning. Utarmning o miljöförstöring går i allt snabbare takt. Hur många springer i detta ekorrhjul o jagar bara mer prylar o mer pengar. Även allt detta vi förgiftar vår miljö med kommer vi själva så småningom att få äta upp. Inget försvinner allt kommer tillbaka om än i en annan kanske ännu giftigare form. Blotta tanken på alla kemikalier som finns runt om oss är ju fasansfullt. Mest tänker jag på de som är små nu, hur ser deras framtid ut? Har själv barnbarn och det får mig att undra hur detta ska sluta! Om allt ska styras i den riktningen som är den rådande nu, då tror tyvärr jag att det är ute med livet på jorden om 100-150 år. Vet ju att vi är många som är medvetna o som kämpar på, men det som styr idag är ju vem som har mest pengar. Och där ligger bollen hos de största miljöbovarna.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Kristina Belfrage som i många år forskat och jämfört storskaligt industrijordbruk contra ekologiskt småbruk skriver så här på svd Brännpunkt.
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sma-gardar-gynnar-biologisk-mangfald_8411970.svd

  Gilla

 5. observant skriver:

  Jag är en vanlig enkel medborgare som ägnar mig åt ett på heltid vanligt konventionellt lantbruk sedan fyrtio år tillbaka. Jag är innerligt trött på alla obefogade påståenden att jag m.fl. skulle förgifta och ödelägga den jord vi har att förvalta.
  Det grundvatten som finns i den grävda brunn som finns mitt bland mina gödslade och ogräsbekämpande marker sedan alla år är absolut helt rent och fritt från främmande ämnen, som ett exempel
  Jag förbehåller mig rätten att va anonym för att slippa trakasserier från individer bland miljörörelser o dylika

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Du får ursäkta, observant. Men under drygt 20 år som redaktör för Småbrukaren och tidigare politisk redaktör på Älvsborgs-Posten har jag aldrig träffat en jordbrukare som varit så otroligt okunnig om vad det miljöfarliga industrijordbruket ställt till med. Jag tror inte alls att du är bonde.
   Har aldrig hört att en “vanlig människa” blir trakasserad för att man har en så konventionell uppfattning om jordbrukspolitiken som du har. Det är bara en genomskinlig ursäkt för att förvilla utan att behöva ta ansvar för vad du skriver.
   Stå för vad du skriver och sätt ut ditt namn så blir du publicerad även i fortsättningen.

   Gilla

 6. tillfalligheter skriver:

  När professorerna är köpta av industrin, då går det åt skogen med miljön. Märkligt nog tycks industrierna tävla om att ta död på kunderna, gifter i maten och kärnkraftsavfall i lungorna, håll till godo! Efter oss syndafloden sa madame de Pompadour. på 1700-talet.
  Tänk vad många jobb som skulle behövas om vi odlar vår mat ekologiskt. Tänk på alla som tvingats flytta till städer för att kunna köpa giftig mat, vilken befrielse det kunde bli. Kanske föräldrar t o m skulle få tid att umgås med sina barn! Det skulle verkligen innebära välfärd. Vi var på god väg för ca 70 år sedan, medan vi fortfarande hade forskning i statlig regi, d.v.s.. grundforskning.
  Av en tillfällighet
  Diana

  Gilla

 7. Det konventionella jordbruket har också bidragit till att vi har förgiftade vattentäkter på många håll. Även till att mycket av våra så viktiga pollinerande insekter håller på att försvinna. Det konventionella jordbruket är också fullständigt beroende av fossilt bränsle i stora mängder för att fungera! Nu krävs tio energienheter i insats från jord till bord för att få en energienhet på tallriken. Så det så kallade moderna fossildopade jordbruket måste ställas om! I sin nuvarande form har det ingen framtid, inte när oljan sinar och stiger i pris. Dessutom bidrar det både genom GMO och odling av vanliga växter till att giftdoserna till besprutningen ständigt måste höjas på grund av resistens hos ogräs o skadegörare. Sist men inte minst giftresterna i livsmedlen! Inget som befrämjar hälsan! Tänk lite längre du som kallar dig Observant! Jag beundrar sådana som Kristina Belfrage som går emot alla lobbade professorer på Lantbruksskolorna!

  Gilla

  • observant skriver:

   Var någonstans finns alla förgiftade vattentäkter här i Sverige.orsakade av modernt jordbruk?? I din fantasi möjligtvis.
   Ett exempel på alla myter odlade av miljömuppar. Att oljan snart sinar har det pratats om i åratal. Samtidigt upptäcks nya större oljefyndigheter hela tiden. Processen att utvinna kväve ur luften är ju en av de upptäkter som betytt mest för att få fram livsmedel som konsumenten har råd att köpa. Backa tillbaka till 1800-talet skulle bli förödande för många

   Gilla

   • Det är väl du som är dåligt uppdaterad! Eller du är som strutsen stoppar huvet i sanden o vill inte se verkligheten! Bekämpningsmedelsrester finns konstaterat i brunnar o grundvatten på flera håll i jordbruksintensiva områden även i Sverige Skåne till ex. Men framför allt i USA o Sydamerika! Var finns de stora oljefyndigheterna? Mig veterligt har inga sådana gjorts sedan mitten på sjuttiotalet. Senare endast mindre fyndigheter. Nu borras det ju på de mest omöjliga ställen på jorden bara för att hitta nåt överhuvud taget! Du behöver inte vara rädd för 1800-talet det var mycket som var bättre då!

    Gilla

   • Sibylla Gagner skriver:

    ❤ Det handlar inte om att gå tillbaks till 1800 talet – det handlar om att vi människor har ett ansvar över våran Moder som ger oss det vi behöver för att klara av våran vardag…jag är ingen expert av något slag – jag ser med sunt förnuft på vad som händer i världen i vårt land med människa, djur och växtriket, När sjöarna blir så försurade så att människan behöver sätta till medel för att hjälpa sjöarna att återgå till en någorlunda miljö som de var i början, Då ställer jagmig frågan vad håller människan på med… när männsikan tömmer olje resurserna utan att ha en aning om vad som händer i framtiden, när djuren matas med onaturliga mat bara för att de skall växa fortare och ge mera mjölk/kött – när djuren inte fyller en funktion då tas slaktas de – Djuren i den här världen är en slit och slängvara – de köttet/mjölk smör äter människan….När människan blir mer och mer allergisk mot mjölk produkter och spann målen så anser jag att någonting är inte som det skall vara. När allting i den här världen handlar om pengar – att tjäna så mycket pengar på att lura – förneka – manipulera då inser jag att människan har inte förstått att allt som människan gör mot naturen, växtriket, djuren – gör människan mot sig själv – för allt finns en helhet – en kedjereaktion – och det kan sammanfattas med några enkla ord – det du gör mot andra gör du mot dig själv – Jag är emot GMO – jag vill ha friska grödor med humlor, bin och getingar som är med mig i min vardag…. men kanske kan Männsikan få upp ögonen när allt detta drabbar deras nära och kära och dem själv .. då kanske det går upp något form av ljus vad mänskligheten håller på med …….Min fråga är …. skulle någon hålla på med allt detta om det inte genererade några pengar….?????? och jag har en känsla att svaret är nej – Att förstå med hjärtat är en gåva att förstå med egot är girighet. Jag är en kvinna på 55 år som ser vad som händer och hur många sjukdomar har ökat – hur djuren får fara illa – hur naturen utnyttjas – exploateras och används – Numera finns ingen respekt för någonting. vad finns kvar 7 generationer framåt….Männsikan kan förneka allt och allra helst Ni som tänker med egot och vill exploatera både människor och natur och djur …. men kom ihåg en sak … allt kommer att slå tillbaks på mänskligheten och dess värld….det har redan börjat…..
    så med all kärlek till alla ljusarbetare och till de som vågar öppna upp ögonen och se vad som händer med våran Moder Jord och alla som jobbar för djuren, växtriket, mineralriket, människoriket och alla de riken som vi inte ser med blotta ögat men som finns med oss hela tiden. De som vågar gå sina egna vägar för att höj kärleken på Moder JOrd en stor eloge….Jag må vara dum men jag är ingen idiot…Kramar till er alla som läser detta

    Gilla

 8. observant skriver:

  Varför så nedvärderande tonläge mot forskning och utveckling av lantbruk? Det du kalla ”kemijordbruk” har ju lyft Sverige och övriga utvecklade länder ur svält och fattigdom det sista halvseklet.
  Det är ju det konventionella jordbruket som förtalas av Naturskyddsföreningen m.fl. med osanna och helt felaktiga påståenden. Är det ett jordbruk som knappt klarar försörja ens självhushållet du vill ha tillbaka,.då många tvingades emigrera till USA bl.a ??

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Observant, om du vill delta i en seriös debatt tycker jag du ska krypa fram ur din anonymitet så andra kan se utifrån vilken position du skriver så okunnigt och förvillande
   Man kan bara ana en av anslag välgödd GMO-forskare på Lantbruksuniversitetet som inte vågar stå för sina konstiga inlägg.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: