Stureplanscentern har snickrat till centerns kista

Trots att centerpartiet ligger under 4-procentspärren och är på väg ut ur riksdagen fortsatte Annie Lööf sin ytliga retorik, i Karlstad, som skrämt bort så många väljare.Däremot får hon stora ovationer sedan Stureplanscentern sett till att få fram en majoritet rättänkande ombud till stämman. Bl a via det vulgärliberala nätverket Cybercentern.
Med centerns nya idéprogram, där medias kelgrisar, populisten Fredrik Federley och den avskyvärde Idol-mobbaren Alexander Bard tillsammans med Stureplanscenterns Per Ankersjö gavs fria händer att utforma det skandalösa idéprogrammet, kunde man inte vänta sig att det skulle gå annorlunda.
Väljarna är nämligen inte så dumma som stekarna i sin fantasivärld kring nattklubbarna vid Stureplan föreställer sig. Man kan också på allvar fråga sig om avsikten är att får bort centerpartiet från Helgeandsholmen. Många av mina partikamrater som i likhet med mig lämnat partiet lutar allt mer åt den teorin.
Deras läromästare på tankesmedja Timbro jublade när nya centern övergav motståndet mot kärnkraften. Ett svek som kärnkraftsvänliga Stureplanscentern lobbat hårt för inom partiet. När centern övergav sin hjärtefråga försvann de trogna kärnväljarna och därmed inleddes den obevekliga kräftgången.
Storbolagens tankesmedja fick också igenom krav på kraftigt ökad invandring. Lööf talade om att Sverige hade plats för 35-40 miljoner invånare. Nu har stämman i Karlstad öppnat för mer liberalisering vilket är helt i Timbros anda som ser en kraftigt ökad invandring som det effektivaste sättet att få ett svältavlönat arbetarproletariat som i deras föregångsland USA.
Med centerutspelet i Karlstad har stämman slagit den sista spiken i kistan samtidigt som Sverigedemokraterna knappast behöver göra någon egen valkampanj. Det sköter centern om alldeles gratis.
På Cybercenterns hemsida, medan den var intern, som skapats av Federley och Bard, framgår att de båda herrarna har skissat på två alternativ. Att ansluta sig till fp eller bilda ett superliberalt nytt parti när centern faller ur riksdagen.
Plats för partiets val- nej likvaka är redan beställt på Sturecompagniet. Värd blir helt stilenligt Federleys alias Ursula. Bard blir discjockey medan Timbro ska bjuda alla på gratis champagne som tack för att man via Stureplanscentern lyckats eliminera ”mitt” parti som ursprungligen värnade miljön och slog vakt om småfolket inte bara på landsbygden.
https://runelanestrand.wordpress.com/2013/01/10/annie-loof-hycklar-nar-hon-nu/
Rune Lanestrand
Tid politisk redaktör för Älvsborgs-Posten (c)

sr sr sr sr

17 Responses to Stureplanscentern har snickrat till centerns kista

 1. petergriffin289 skriver:

  hallo rune vad tycker du om den här bilden på stureplancentern

  http://petergriffin290blog.wordpress.com/2013/09/23/stureplancentern/

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Fyndig och träffande bild. När jag studerat Stureplanscenterns märkliga bakgrund får jag en bestämd känsla av att i det inte så sällan är Bard som piskar Lööf.

   Gilla

 2. svitjod skriver:

  Onekligen bankade man resolut in den sista spiken i kistan i Karlstad och som back-up är Wagenius ordf i Cuf, utifall att c mot alla odds skulle klara sig kvar… Så är man ändå säker på undergången i ett senare skede.

  Nu är det bara att hoppas att Federley, Bard och Ankersjö flyttar vidare till Folkpartiet för dom skulle jag också gärna se ute i kylan…

  Gilla

 3. Carl Jonsson skriver:

  Det behövs ett landsbygdsparti i Sverige och Centern är definitivt inte ett längre. Därför tycker jag att de centerpartister som fortfarande säger sig värna jordbruket och landsbygden går ur Centern och bildar ett nytt parti. Det skulle få min röst.

  Gilla

 4. Ragnhild skriver:

  Valget neste år krever – det er vel alle enige om, nemlig MOT! Og det tror jeg må prege også tiden forrut for valget, ikke bare når du står i valglokalet. Våge uttrykke meninger – høyt – våge stå for verdier og landet ditt – hva nå det betyr for DEG!

  M.v.h. en som gjorde et verdivalg – og som ikke vil knebles og innlemmes i noe ”kartell” – som umælende slave – slått på hjemmebane med apati som følge.

  Gilla

 5. Ragnar Blomqvist skriver:

  Denna talande tystnad hörs lite varstans tyvärr. Time för det svenska folket att vakna!

  Gilla

 6. Ragnar Blomqvist skriver:

  Lyssnade på Annie Lööf under veckan som gick. Hon var mycket intresserad av Robin Hood och hans vänner. Hon var även imponerad av det fina statsbesöket vi hade för en tid sedan. Men hon glömde nämna att precis som på 1500 talet får den arbetande befolkningen betala kalaset då fogdarna driver på vägarna fram.

  På samma sätt som Reinfeldts beskrivning av verkligheten, så lyckades A Lööf beskriva Robin Hood till sin fördel. Detta lär mig att orden är farliga i fel mun! Manar till varsamhet och ett aktivt tänkande då vi närmar oss valet

  Gilla

 7. Frazer skriver:

  Storbolagens tankesmedja fick också igenom krav på kraftigt ökad invandring. Lööf talade om att Sverige hade plats för 35-40 miljoner invånare. Nu har stämman i Karlstad öppnat för mer liberalisering vilket är helt i Timbros anda som ser en kraftigt ökad invandring som det effektivaste sättet att få ett svältavlönat arbetarproletariat som i deras föregångsland USA.

  Detta har jag talat om med många .Senast med en pensionerad fackföreningsledare som till min förvåning undrade vart är Sverige på väg.Var finnes arbeten och bostäder och all service runt , till alla dessa ?? Har också S-och V-MP tappat verklighetsförankringen med sa han.Ser de inte vad som händer runt om i landet är de blinda och döva.
  Han sa också att S kamraterna är rädda för att bli utmålade som rasister om de opponerade sig och de håller ju käften sa han för de har ju sleven i grytan.Men jag har gått ur partiet för det kan fan vara ihop med ryggkrökare,längre, och en del andra ord. Som inte ser att de håller på att sälja ut det här landet till högstbjudande.

  Gilla

 8. Frazer skriver:

  Inte för jag är Centerpartist .Men jag skrev ett mail till S.Danielsson och tackade honom för att någon vågar stå upp mot det som Rune så träffande -mitt i prick så att säga -nedtecknat ovan.

  Gilla

 9. Rune Lanestrand skriver:

  Centerns kräftgång är också ett skolexempel på när man låter media styra valet av partiledare.
  https://runelanestrand.wordpress.com/2011/08/26/media-utser-ny-centerledare/

  Gilla

 10. Allan skriver:

  Och Staffan Danielsson blir inte nominerad flera gånger. Det kommer överheten att se till.

  Gilla

  • Ingemar Johansson skriver:

   Å andra sidan: Finns det ingen gräns när Staffan eller andra säger ”nu är det nog, nu går jag”. Eller ska han som så många andra centerpartister smyga ut bakvägen i tysthet?
   Är det inte märkligt att alla är eniga på stämma efter stämma, samtidigt som partiet krymper till en bråkdel av vad det en gång varit? Det är inte Mauds eller Annies fel att så många har hållet käften i alla år – tiger man så samtycker man! Var är civilkuraget?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: