Hur min världsbild förändrades

Kristina som vaknat tidigt, legat och tänkt, kommer ner full av energi och vill att jag i vinter sätter verklig fart på memoarskrivandet. Hon har skissat på upplägget.
Det blir en blandning av okända interiörer från de slutna politiska finrummen och utomparlamentariskt arbete. Inte minst många politiker och tjänstemäns hyser förakt för vanligt folk.
Jag ska berätta om hur arg och indignerad Jan Guillou blev när jag i Folket i Bilds styrelse föreslog att tidningen ledare skulle skrivas av folk som hade vanliga jobb.
Det var vistelsen i USA och Vietnamkriget som var början till att min världsbild förändrades. Det var då jag förstod att all förbättring inom politiken/samhället kan bara ske med en fredlig stark medveten utomparlamentarisk opinion.
Denna insikt ledde till att jag försökt påverka med ett ben i etablissemanget och ett i aktioner och demonstrationer.
Min vandring i maktens korridorer har också lett till att jag tappat den nedärvda respekten,från ett enkelt hem, för alla former av överhöghet, fina titlar och lydmedia vilket säkert mina läsare har lagt märke till.
Rune Lanestrand

6 Responses to Hur min världsbild förändrades

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Läsarna ska bl a få stifta närmare bekantskap med två politiska stjärnor; Cecilia Widegren och Cecilia Malmström som snabbt klättrade vidare tfrån regionen till riksdag och EU.

  Gilla

 2. Anders Rydén skriver:

  Jag ser också fram emot boken.
  Hur tror du Rune, den kommer att tas emot av etablissemanget?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Kanske blir det samma reaktion som när jag var politisk redaktör på Älvsborgs-Posten (c). Några riksdagsmän diskuterade tidningen och undslapp sig följande. Den är intressant men man öppnar den varje gång med bävan.

   Gilla

 3. Frazer skriver:

  Ser fram emot att få läsa dessa

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: