Robot ersätter domare i våldtäktsmål

Vad sa egentligen kändisadvokaten Leif Silbersky när han i svt Debatt ansåg att den friande domen i våldtäktsmålet i Tensta var ”vattentät”.
Silbersky ställde sig helt bakom domaren Sven Jönsson som skyllde på åklagaren som han ansåg inte kunnat bevisa att det hänsynslösa övergreppet skett mot flickans vilja.
Enligt de kvinnofientliga frimurarna Jönsson och Silbersky ska rätten således inte använda sitt eget förnuft utan bara gå efter åklagarens framställning.
Vi förstår att denna lika ansvarslösa som fega inställning är bekväm för domarkåren och försvarsadvokater som Leif Silbersky. Frågan är då om man inte lika gärna kan ha en programmerad robot som domare i våldtäktsmål där i dag endast 5 procent går till fällande dom.
Inprogrammerad för t ex våldtäkt där gränsen för våldtäkt går vid 7 män som våldtar en berusad, försvarslös 15-åring. Är det ”bara” 6 går gärningsmännen fria.
Ska allmänheten få det minsta förtroende för domstolar i våldtäktsmål måste den här skandalösa domen omprövas. Vilken kvinna vågar anmäla en våldtäkt efter Tenstadomen?
Domare och även advokater driver i dag propaganda för att få bort och/eller minimera antalet nämndemän i domstolarna. I detta upprörande fall får nämndemännen upprättelse och en löjets föraktfulla skimmer lägger sig samtidigt över domarkåren.
I Tingsrätten som dömde för våldtäkt fanns förtroendevalda nämndemän men däremot inte i Hovrätten som inte dömde för våldtäkt. Slå vakt om nämndemännen. Höga jurister och domare har ännu en gång i en hovrättsdom visat total brist på omdöme och är absolut inte att lita på.
Rune Lanestrand

12 Responses to Robot ersätter domare i våldtäktsmål

 1. chainmail skriver:

  Vad som behövs är inte en anpassning till EU-regler eller andra regler som är beslutade helt utan tanke på konsekvenser, vad som behövs är en harmonisering av rättspraxis till det allmänna rättsmedvetandet, annars riskerar förtroendet för rättssystemet helt urholkas. Som det är nu kommer uppenbart skyldiga undan på teknikaliteter, de döms till löjeväckande låga straff, kränkta får ut mångdubbelt högre skadestånd än verkliga brottsoffer, brott anses förmildrande för asylanter, sällan yrkas det på utvisning, asylanter ljuger för fulla muggar och får stanna, asylanter kan överklaga avslag till de slutligen vinner osv. Det behövs en rejäl uppstramning annars riskerar detta att gå fruktansvärt galet!

  Gilla

 2. chainmail skriver:

  På grund av åratal med obegripliga och fullkomligt vidriga domslut har skillnaden mellan juridisk praxis och det allmäna rättsmedvetandet blivit avgrundsdjupt och följaktligen har förtroendet för rättssystemet dalat i samma takt, detta gäller i lika grad Migrationsdomstolarna…

  Gilla

 3. Jan Bengtsson skriver:

  Tja, tar dom bort nämndemännen från svenskt rättsväsende då försvinner det allmänmänskliga förnuftet och omdömesförmågan från domstolarna – med följden att det ju blir så mycket värre och svårare för människor, med mindre ekonomiska och juridiska resurser, att hävda sina rättigheter inför dessa – eventuellt kommande – nämndemänslösa domstolar, enbart bestående av teknokratiska jurister och lagvrängare som i ensamt majestät ska tolka lagtexterna. Lagtexter, som inte är tänkta annat än att de ska utgöra tolkningsunderlag i relation till olika mänskliga händelser, och då är det så viktigt att det är MÄNNISKOR som finns i den vardagliga verkligheten där brotten och annat sker som ska tolka dessa lagtexter! Och INTE ENBART RENODLADE juridiska teknokrater, som alltså i så fall överhuvudtaget inte behöver lyssna på andra mer mänskliga tolkningar av denna lagtext! Då har vi ju faktiskt hamnat i ett läge med robotar som verkställer hanteringen i de svenska domstolarna – robotar av kött och blod!! Hemska tanke!!

  Gilla

 4. Paul Rimmerfors skriver:

  Efter 14 år som nämndeman och ett antal fall av domar där lekmannadomarna vunnit över sina juridiska kolleger, och när de inte vunnit alltid påverkat utgången, är jag övertygad om att nämndemännen behövs. De är särskilt viktiga för demokratin och jämställdheten vid väldtäktsbrott.

  Gilla

 5. Ondskan och egoismen breder ut sig alltmer! De människor som fortfarande har ett förnuftigt tänkande i behåll får allt mindre att säga till om. Det trampas alltmer på de som inte kan försvara sig i detta samhälle. Höga rent ut sagt Skitgubbar sitter på sina piedestaler o styr o ställer enkom till sina egna fördelar o intressen. Det visar inte minst sådana här fall! Hela högen med överhetsgubbar mot en 15-årig flicka! Det är så man kan spy!!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   ”Skitgubbar sitter på sina piedestaler o styr o ställer enkom till sina egna fördelar o intressen” skriver du. Det är hårda ord men stämmer in på fler makthavare än man vill tro. För den som tvivlar se en artikel nedan som visar hur politiker uppträder så att de allvarligt hotar inte bara tilltron till parlamentarismen utan vårt demokratiska system med folkvalda som ska representera folket och inte bara de som har råd att betala. Listan på dess trolösa politiker är förskräckligt lång..
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17616477.ab

   Gilla

   • Eftersom jag är en människa som råkar vara född med stark rättskänsla så reagerar jag väldigt illa på de orättfärdigheter som huserar bland politiker o myndighetspersoner. Har en känsla av att detta tenderar att öka i omfattning! Jag kan inte känna förtroende för sådana personer. I min värld känns det som största delen av alla länder styrs av denna typ av giriga egoister som bara ser till sig och sitt eget. Den enskilde har inget att sätta emot orättvisa lagar o regler som bara skyddar höjdare!

    Gilla

 6. Håkan Sannebro skriver:

  Det hade varit intressant att höra vad Silbersky hade sagt om han varit målsägandebiträde och fört
  flickans talan. Det ligger nära till hands att tro att han då haft en annan uppfattning.

  Gilla

 7. Anne Ringborg skriver:

  Gubbsen i hovrätten kanske har närmare till att identifiera sig med lymlarna

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Inte alls otroligt. Det vilar överhuvudtaget en unken anda från ståndsamhällets dagar över alla dessa frimurare som det vimlar av inom juridiken och rättsväsendet.
   Deras edgång på att alltid värna och skydda kamraterna i sin orden går tydligen före andra lagar.
   Jag har varit inbjuden att tala på sådana möten då jag sett och hört hur eliten hjälper varandra både i domstolar och hos kronofogden. Kontakter som en ordinär medborgare aldrig ens kommer i närheten av.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: