Psykteamet på Säter borde gå i psykoterapi

för att komma över sina fobier för ”massmördaren” Sture Bergvall.
Ju mer jag hört från på chefspsykologen Birgitta Ståhle på Säters mentalsjukhus, riksåklagare Christer Van der Kvast och advokaten Claes Borgström ju mer övertygad blir jag om att dessa personer är i större behov av behandling än den söndervårdade Sture Bergwall/Thomas Quick.
I centrum av den farliga psykologsekten fanns Margit Norell, född Quensel från en högakademisk familj i Uppsala. Från Stockholm satt psykoanalytikern Norell på sin piedestal och dirigerade nerdrogningen av Sture Bergwall på Säter.
Hennes fullkomligt galna pedagogik som var hämtad från USA och som skapade massmördaren Thomas Quick bekräftar all min skepsis mot psykologer i allmänhet och psykoanalytiker i synnerhet.
Med hjälp av hennes många läraktiga adepter, chefspsykologen Birgitta Ståhle på Säter lyckades sekten med Norells framgångsrika pedagogik förmå Bergwall att erkänna mellan 30 och 40 mord.
Manipuleringen av Sture Bergwall är förstås bara skummet på ytan av tusen och åter tusen som drabbats av Margit Norells lika flummiga som farliga pedagogik. Hon var under flera decennier högsta vetenskap bland sina många kollegor.
Rune Lanestrand
svd

10 Responses to Psykteamet på Säter borde gå i psykoterapi

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Hur kan en person som Claes Borgström nått en av de högsta posterna i samhället som s-regeringens jämställdhetsombudsman.
  Tänkte han aldrig på jämlikhet inför lagen. Och hur kunde han i oändliga möten i rätten sitta bredvid sin klient Thomas Quick, som erkände mellan 30-40 mord, utan att reagera mot detta svammel.
  Var det en fjäder i hatten när han som den svenska massmördarens advokat intervjuades från media från hela världen. Vem vill i dag anlita en så urbota dum advokat.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Borgströms sorgliga agerande som försvarsadvokat för Quick är inte särskilt uppmärksammat. Den politiskt korrekta Borgström skyddas både av lydmida och mäktiga politiker. Han har varit jämställdhetsminister under sju år i den socialdemokratiska regeringen. Nu driver han åtalet mot Julian Assange som säkert syftar till att Assange ska utlämnas till USA där han förmodligen döms till livstids fängelse för att han avslöjat USA:s dubbelmoral och vidriga krigspolitik.

  Gilla

 3. ingeborg skriver:

  Man tror varje dag att man hört, sett och läst det mesta. Men varje dag överträffar den tidigare. Det är skrämmande att ta del av nyheter och debatter på SVT. Men att många som företräder svenska folket borde tas in för psykvård står helt klart. Det värsta är att den siste dåren är ännu inte född. Det kommer fler och fler. Lyssna på debatterna från riksdagen. Förutsättningen för att hamna i riksdagen är förmodligen att man inte klarar sig ute i det svenska samhället.

  Gilla

 4. Engelbrekt Larsson skriver:

  I bedömningen av återfallsrisken tar man inte bara upp ca 40 år gamla domar, man tar också upp nedlaggda utredningar.

  Om medborgarnas rättsapparat verkligen vill syna utövarna så borde även myndigheternas utredare granskas. Det är ju inte helt ovanligt att man i ungdomsåren gör något ovanligt eller blir misstänkt i en utredning. Vid en granskning kanske det då skulle visa sig att även myndighetsutövarna är förövare.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja de borde verkligen granskas men de är svåra att syna då många åklagare och domare är med i Frimurarna och vet att de oavsett hur de uppträder skyddas av sina mäktiga ordensbröder.

   Gilla

   • Engelbrekt Larsson skriver:

    Ja domare, åklagare m fl samhällstoppar har ett privilegium med att ventilera sina åsikter i slutna sällskap.
    I den offentliga debatten kan deras frånvaro uppfattas som att de är helt befriade från åsikter och engagemang. När såg man t ex någon från rättsapparaten deltaga med en insändare eller göra ett inlägg i t ex Obs kulturkvarten?

    Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Folk borde varnas för övertro på psykologer. Att det inte är någon vetenskap framgick med önskvärd tydlighet när de högst utbildade psykologerna i Sverige och Norge uttalade sig om massmördaren Anders Breivik. Några ansåg honom svårt mentalt sjuk medan andra ansåg honom frisk.
  En vän till mig berättade att hans kurskamrater vid psykologutbildningen led av svåra egna psykiska problem. Och att det vid de ofta återkommande rödvinskvällarna var ett evigt tjat om hur svår barndomen varit. Det blev nästan som en tävlan i vem som hade haft de värsta föräldrarna

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Bland dem som gick i terapi hos Margit Norell fanns Quicks/Bergwalls terapeut på Säter, Birgitta Ståhle, men också andra psykologer och flera läkare.
  Men även flera andra som gav Bergwall terapi fick handledning och terapi av Margit Norell. Även Sven Å Christianson, anlitad av polisen som minnesexpert under mordutredningarna, gick i terapi hos Margit Norell, samtidigt som han deltog i quickutredningen. Framgår i Dan Josefssons bok; Mannen som slutade ljuga.
  Han är i dag professor i psykologi vid Stockholms universitet.

  Gilla

 7. Allan skriver:

  Kan konstatera att Tomas Quick-Sture Bergvall bytt upp sig när det gäller försvarsadvokat

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Rötan är lika stor inom advokatsamfundet som avslog en begäran om att fallet Claes Borgström skulle undersökas. Hade inte advokatsamfundet varit så nära lierat med makten skulle Borgström för länge sedan varit utesluten. Med tanke på hur han misskött försvaret av Quick.
   Jag hoppas det ska komma en ny generation jurister och advokater som tar ity med den omfattande rättsrötan inom rättsväsendet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: