Sverige hjälper USA spionera

Nu framkommer det att regeringen i Georgien avlyssnar medborgarnas mobiltelefoner och två svenska storföretag bidrar till att göra det möjligt. Ericsson har sålt ett GSM-nät till Telia Soneras dotterbolag Geocell som länkar mobiltrafiken till inrikesministeriet.
Med största säkerhet förs också uppgifter via Sverige avlyssningen vidare till Vita Huset.
USA och Ryssland kämpar båda ett hårt informationskrig för att få in Georgien under sina vingar.
När Obama besökte Stockholm skrev som bekant Sverige under en slags säkerhetspakt med USA.Troligen för att om möjligt kunna försvara avlyssningen när skandalen skulle bli känd.
Både Obama och Reinfeldt visste säkert redan då vad Edward Snowden hade i rockärmen och att han skulle släppa fler uppgifter om Sveriges samarbetet med NSA:s avlyssning av medborgarna i Europa.
Klyftan mellan svenska folkets rättsmedvetande och Sveriges utrikes- och säkerhetspolitik under Carl Bildt växer för varje nytt avslöjande. De senaste uppgifterna om hur Sverige spionerar åt både diktaturer i Öst och för USA förklarar varför Sverige la in sitt veto mot att diskutera USA:s avlyssning i EU.
Rune Lanestrand
svd svd svd svd

4 Responses to Sverige hjälper USA spionera

 1. ingeborg skriver:

  Här kommer en länk till Svd om bl.a.. *GM-grödor och jag citerar den sista delen
  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/saboterar-odlingar-med-gmo-grodor_8686736.svd

  Många miljövänner har insett det. Den brittiske journalisten Mark Lynas brukade kampanja mot biotekniken och förstörde försöksodlingar. Men en dag insåg han att han behandlade forskningen på samma vis som han beskyllde klimatskeptiker för att göra – han ryckte ett citat från en avvikande forskare, utan att kontrollera med andra forskare eller bry sig om den samlade vetenskapen. I dag är Lynas en av de mest vältaliga talesmännen för GM-grödor.
  En annan är den gröne pionjären Stewart Brand, som i dag menar att det värsta misstag han och miljörörelsen någonsin gjort var att motsätta sig GM-grödor: ”Vi har svultit ut människor, hindrat vetenskapen, skadat miljön”. Det är en fråga om moral, påpekar Brand. Man kan inte högtidstala om att lämna en bättre planet till våra barn, om man samtidigt dömer barn till en tidig död.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Monsanto och övriga globala GMO-företag köper ständigt över folk på sin sida. Att det är Johan Norberg som prisar GMO i sin krönika i Svenska Dagbladet är inte överraskande.
   Johan Norberg har som en av de ledande i tankesmdjan Timbro som ensidigt driver på för ökad globalisering, mer kärnkraft, GMO och allt som gynnar de globala storbolagen. ordet miljö har han aldrig tagit i sin mun.
   Norberg har via Timbro utbildat en hel generation unga politiker. Däribland Annie Lööf och de mest politiskt nyliberala inom centern som Fredrik Federley och ordförande i LRF Ungdom Kristina Yngwe som nu ska kandidera för centern till EU-parlamentet.

   Gilla

 2. Det verkar vara den nya tidens spioneri. Förr hade vi mänskliga spioner, Mata Hari, Wennerström osv. Det var ju mer spännande och gav stoff till många thrillers.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Carl Bildt säger till Svenska Dagbladet att han förväntar sig en aggressivare avlyssning. Den kan väl knappast blir värre än FRA och den han själva har skapat ihop med USA.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: