Ökad avlyssning i takt med att klyftorna växer

Edward Snowden avslöjar att USA under en månad avlyssnade 33 miljoner mobilsamtal i Norge. Hans far Lonnie Snowden säger i en intervju i norska VG (Verdens Gang) att det kommer nya avslöjanden som berör de nordiska länderna.
Att USA:s avlyssning i Sverige skulle vara av mindre omfattning är inte troligt. Snarare tvärtom med tanke på det nära samarbetet Sverige har med det krigstokiga USA som lider av en manisk förföljelsemani.
Jag är t ex övertygad om att USA och Carl Bildt väl kände till Johan Persson och Martin Shibbyes planer på att ta sig in i Ogadenprovinsen.
I Sverige vill SÄPO nu kunna avlyssna telefonsamtal och läsa mail genom att helautomatiskt inhämta information via nätet. Förmodligen med regeringens goda minne och i skydd av den den hårt kritiserade FRA-lagen. Snart är vi mer övervakade än medborgarna i forna Östtyskland.
Nu vill regeringen och socialdemokraterna dessutom urholka vår unika offentlighets-princip. Detta tillsammans speglar en rädsla från den politiska eliten, i alla länder, som tilltar i takt med att avståndet mellan de styrande och folket växer. Räddast av alla är tydligen politikerna i Vita Huset.
Rune Lanestrand
dn svd svd svd

5 Responses to Ökad avlyssning i takt med att klyftorna växer

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Politikernas misstroende mot och absurda kontroll av medborgarna kompletteras med att riksdagen i dag ska fatta beslut om att urholka den unika svenska offentlighetsprincipen. Regeringsförslaget som också stöds av socialdemokraterna innebär att svenska myndigheter från årsskiftet kan besluta om att hemligstämpla dokument som har koppling till samarbetet i EU.

  Gilla

 2. 19 nov | skriver:

  […] Rune Lanestrand – Ökad avlyssning i takt med att klyftorna växer […]

  Gilla

 3. Wesley Swafford skriver:

  As an American, I hate what my government is doing, and the people here are organizing to stop them. Just know it is our government, and not the citizens.

  Gilla

 4. George Orwell skulle ha kallat sin roman 2014 istället! Kontrollsamhället är ett faktum. Avlyssning av medborgarna är bara början. Jag tror nog det kommer att bli värre än gamla Sovjet o DDR. Det värsta är att politiker o de styrande kallar detta demokrati!! I min värld är vi på god väg in i någon form av diktatur. Nästa steg är åsiktsregistrering och med allt som följer med detta. Det går utför med hela mänskligheten när några få ska veta o styra allt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: