100 gifter i blodet

Äntligen börjar de stora redaktionerna som länge har förtigit den monumentala förgiftningen av vår livsmiljö att vakna. Har så länge väntat på att kända personer med samvete högt upp i samhället ska ta bladet från munnen och hjälpa till i miljökampen.
Efter Tage Danielsson knappast någon.
Därför. Stor heder åt skådespelaren Eva Röse som spelade huvudrollen i Stefan Jarls film Underkastelsen. En film som i inte på något vis fick den uppmärksamhet den förtjänade. En film som de flesta inte ens har hört talas om.
Läs gärna denna intervju med Eva Röse i Svenska Dagbladet så kommer du förmodligen att tänka en gång till innan du köper plastleksaker i julklapp till barn och barnbarn.
Hoppas verkligen att förnekelsens tid är över. Att även ledande politiker och medier på allvar börja erkänna det växande miljöhotet. Erkännandet är en förutsättning för att miljöförstöringen och den galopperande cancern som sprider sig allt längre ner i åldrarna kan hejdas.
Förhoppningsvis slipper vi i framtiden se aningslösa och slentriantuggande nyhetsuppläsare som optimistiskt och förnöjt hetsar på köphysterin genom att läsa upp nya förväntade rekord siffror, från HUI, för julhandel.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kemikalier-och-gift-i-leksaker_8798818.svd?sidan=7
Rune Lanestrand

3 Responses to 100 gifter i blodet

 1. Har sett denna film och den lämnar sannerligen ingen oberörd! Så de som inte har sett den: Passa på o titta!

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Här kan du se Stefan Jarls film, Underkastelsen.

  Gilla

 3. ingeborg skriver:

  Jag tror att det här tjatet om rekord i julhandlandet inte alltid är sant. Det är kanske mera så att de människor som inte alls har råd med julklappar på något sätt skall må dåligt och kanske låna upp pengar för att deras barn skall få deltaga i julklappandet. Det känns som om det mesta i Sverige idag är en fasad och många lögner sprids.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: