Om invandring, asylmottagande och välfärdsstat

Sällan jag citerar Expressen. Men Anna Dahlberg skriver i dag intressant om att varken liberaler i näringslivets tankesmedja Timbro eller delar av vänstern som vill ha fri invandring vill ta upp de problem som detta medför. Anna Dahlberg är inne på om det t o m kan vara ett sätt att spränga välfärdsstaten
Anna Dahlberg skriver:(Citat) ”Ska Sverige vara ett nybyggarland med låga löner och minimalt skyddsnät eller en jämlik välfärdsstat som stänger många hjälpbehövande ute?
Det finns argument för och emot båda visionerna, men man måste vara hederlig nog att erkänna att de kommer med en prislapp. Vill man av moraliska skäl ge världens flyktingar legala vägar till Sverige och låta alla papperslösa stanna måste man inse att den svenska modellen behöver göras om i grunden.
Om vi inte kan tala om dessa frågor utan att den främlingsfientliga bilan hänger över nacken är vi illa ute.” (slut citat)
Det är Timbro som fostrat tokarna inom Stureplanscentern som förespråkar fri invandring. Och som med sina många befängda förslag mer eller mindre lagt centern i spillror. Det rådet ingen tvekan om att Timbro och storföretagen vill ha ett låglöneproletariat av invandrare efter amerikanskt mönster.
Klicka här för Dahlberg hela krönika med rubriken Vänstern är tomhänt i migrationsdebatten.
Rune Lanestrand

13 Responses to Om invandring, asylmottagande och välfärdsstat

 1. narran skriver:

  Jag har tagit upp frågan här http://fasan2.bloggo.nu/Den-heta-potatisen/

  Gilla

 2. Bosse J skriver:

  ”Det rådet ingen tvekan om att Timbro och storföretagen vill ha ett låglöneproletariat av invandrare efter amerikanskt mönster.”

  När en regering/riksdag representerar storföretagens / storbankernas intressen i högre grad än befolkningens kallas det för fascism. Helt enligt Mussolinis definition.

  ”Fascism should rightly be called Corporatism, as it is the merger of corporate and government power.”
  — Benito Mussolini

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det märkliga är att stora delar av Vänstern inte har förstått att de påskyndar bildandet av ett låglöneproletariat när de gör gemensam sak med Timbro och kräver fri invandring.

   Gilla

 3. Lars-Håkan Halldin skriver:

  VEM ÄR SVENSK
  Finns det etniska Svenskar man kan ställa frågan hur ser de ut är det vita Smålänningar som bott här sedan tre generationer. Är Drottning Silvia etnisk Svensk. Kanske bara Samerna. Att tala om etnicitet med toner av arter, raser eller vad det är skall vi nog inte göra.
  Vad är det som skapar en Svensk etnicitet som alla medborgare, invandrare och asylsökande måste rätta sig efter. Enligt mitt förmenade de regelverk som skapar nationen Sverige. Vår grund ligger i grundlagarna som i sin tur utformat Sveriges Rikes lag med rättstillämpning och annat.
  Vad som gör oss till Svenskar är att vi lojalt ibland lite motvilligt följer vad riktes grundlagar och övrig lagar stiftar om vårt land.
  Den gamla devisen landet skall med lag byggas den har sin giltighet än idag. Lagen ser inte till om du är Same, Grek, Muslim eller Italienare. Alla är vi ett under lagen och lever under lagarna.
  Om man intellektuellt försöker analysera detta är lagen kompromisslös den är lika för alla. När du stiger iland i Sverige antingen du är asylinvandrare, arbetskraftsinvandrare eller medelsvensson vet du lagarna skapar Sverige och dess etnicitet nämligen att vi är alla skyldig följa lagarna.

  Det går aldrig säga ja lagen gäller men inte för mig eller inte så mycket för mig den är kompromisslös den gäller alla. Det som är förmildrande alla gör vi så gott vi kan följa den men bryta mot den kan vi inte.
  Sätter man in detta i perspektivet att du söker asyl i vårt land så gäller lagen dag ett invandrar du och blir medborgare så gäller lagen dig från dag ett och framgent.
  Det är här skärningspunkten finns i invandringsproblematiken lagen är kompromisslös du kan inte invandra lite och ställa dig utanför lagen du får ta hela det komplicerade paketet och leva efter det.
  Jag är rätt övertygad om att ser man lagen som den är och hur den styr vårt land ter sig diskussionerna om kulturell svensk eller vad det nu är som tämligen barnslig och inte värd att föra.
  Däremot skall vi diskutera människors syn på lagarna var sig vi är svensk eller ej vi är alla förpliktade följa dem och ta konsekvenserna. Jag är rätt övertygad att till dem som kommer hit som flyktingar eller vad det nu är skall vi nog ingående förklara den etnicitet som lagen skapar. Vi skall inte skriva någon på näsan men förstå innebörden av lagarna och att de är helt kompromisslösa är viktigt.
  Lägger du till språket har du hela bilden av att vara etnisk svensk du följer lagen lojalt och du talar språket konstigare än så är det inte. Ser du till helheten lagen och språket så är kraven på svensk etnicitet och invandring mycket höga.
  Vore jag flykting eller en som tänker invandra till Sverige skulle jag fråga mig vill jag leva under dessa lagar som inte gör något undantag för mig. Min uppfattning är att etniciteten genom lagen och språket är en chock som tar tid att överbrygga.
  Mot denna bakgrund ter sig den övriga debatten om invandring som utanverk och utan betydelse. Den som här inträden skall leva efter svensk etnicitet dag från dag ett där finns inga undantag. Det är faktiskt en mycket hård och konsekvent invandrarpolitik om vi tänker efter. Grundlagen och Sveriges Rikes lag är inte alltid välkomnande men vi har sagt Sverige skall vara så och vår etnicitet utgår från den stadga som styr vårt land. Svensk är den som följer och uppskattar våra lagar som skapar Sverige. Take it or liv it.

  Gilla

 4. svitjod skriver:

  Jag är absolut inte enig i att vi ska ha vare sig en frikostig asylpolitik eller generös arbetskraftsinvandring. Fokus ska istället ligga på de svenska folket och deras behov för att klara sig i en alltmer kaotisk värld, ju mer etniskt homogent landet är desto mindre är sannolikheten att etniska, kulturella eller andra konflikter uppstår. Enligt studier är en etniskt homogen befolkning inte bara en grogrund för en solidarisk välfärdspolitik utan en förutsättning.

  Asyl- och flyktingpolitiken har helt havererat och används idag för permanent immigration, den borde därför helt avskaffas.

  Arbetskraftsinvadring ska endast omfatta behövd specialistkompetens som inte finns i landet. Hade vi exempelvis inte haft en så enrom invandring hade vi haft svenska läkare till alla…

  Gilla

  • Lars Hkan Halldin skriver:

   Rune Broder Jag har inte riktigt hunnit tnka till hur vi skall gra med CC. Jag startade den tillsammans med en bondmora frn Borensberg ngon gng i augusti. Hon r liksom du frtretad p Centerpartiet, LRF och Arla. Vi skapade forumet fr att ha ngon plats skriva renlriga tankar. Framfrallt sedan vi upptckt att det nya landsbygdspartiet har en maktstruktur som r stalinistisk. Ler.

   Hon kom p att vi borde skriva sm brev be folk bli medlemmar och sedan tacka dem fr medlemsskapet. Vi har som vi tycker rnt stor uppskattning. Vi r fast beslutna att vxa organiskt inte bara ansluta vnner till hger och vnster utan de skall komma till oss. Nu nr vi gtt vidare vill vi vl definiera oss som en tankesmedja inom ramen rdda Centerpartiet undan de dliga krafterna. Vi har ju inte s mnga makthavare med oss men har upptckt att vanligt folk fascineras av vad vi skriver. Din tanke p att gra en riksdagslista med Beteckningen Centerpartiet underrubrik Classic kittlar. Rdd fr att partistyrelsen stter sig mot och hellre dr n slpper fram en sdan lista. Jag skall tnka vidare metmask t Annie Lf aldrig….makthungriga barnunge

   Du fr grna g med i sajten…. Hlsningar vnnen

   Lars-Hkan Halldin

   Under Eken NyhetsByrn p Hglandet

   Brnnelund, 575 95 Eksj

   Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

   http://maktentillfolket.bloggagratis.seSkypetelefon lars.hakan.halldin1

   Date: Mon, 13 Jan 2014 15:06:23 +0000 To: undereken@hotmail.com

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Kan Nyhetsbyrån på Höglandet göra en mer läsvänlig version. På min sida är det en massa konstiga tecken.

    Gilla

 5. Gunnar Norrman skriver:

  En mycket klar, tydlig och bra kommentar av Lars Håkan Halldin, Jag gillar CC till skillnad från Annie Lööf och Stureplanscentern. Önskar er all framgång inom partiet och i valet!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Kommer Centerpartiet Classic att ställa upp i valet med egna listor? Eller är CC bara en metmask till centerpartiet, Annie Lööf och Fredrik Federley?

   Gilla

 6. SÅ Gerdvall skriver:

  Regeringens beslut att ge alla från Syrien permanent uppehållstillstånd är förmodligen det som kommer att ge SD några extra procent i valet. Tala om misslyckad invandringspolitik!

  Gilla

 7. Lars-Håkan Halldin skriver:

  Centerpartiet Classic är en facebookgrupp för goa & snälla människor som vill att Landsbygden och småorterna skall överleva. Hushållning med jordens ändliga resurser Decentralisering och rättvisa för småfolket. Vi skall kunna bo och jobba på landsbygden och i småorterna . Vi vill skapa levande landsbygd genom att sätta jobben främst.

  I Carl Berglunds anda
  Industri, kapital och arbete sluta sig samman på de mest skilda områden för att skaffa sig större inflytande i allmänna angelägenheter och bereda sig större fördelar i ekonomiskt avseende.
  Not: Riskkapitalbolag stor banker oligopol och mycket annat.

  Småfolket och folket på Landsbygden tycks inte förstå sina intressen utan låter sig ledas och exploateras av de övriga. Följderna blir naturligtvis förlustbringande för den stora massan av dem förmögenheter flyttas från fattig till rik.
  Småfolket och landsbygdens folk måste om någon rättelse skall komma till stånd ta sina politiska och sociala rättigheter i egen hand och reagera mot orättvisor och översitteri.

  Kasta vi en blick på detta är orättvisorna många som trycka landsbygden, pensionärer, småfolket, arbetslösa och sjuka.

  Skatterna de bären är höga och orättvisa. Lantbruket tillgodoräknas inte de viktiga insatser det gör för miljön och landskapsvården.

  Nationens förmögenhet samlas på detta sätt i ett fåtals händer som exploatera och utarma de övriga.

  De politiska partierna kommer överbjuda varande i löften om förmåner för er som drabbats av orättvisor men i sina politiska gärningar kommer de vara penningmaktens ödmjuka tjänare.

  Citat från
  Carl Berglund den 1 dec 1910

  Detta är viktigt
  1. Stoppa Koncentrationspolitiken
  Koncentrationen av kapital till banker, riskkapitalbolag och storindustri är inte positivt. Det måste till en styrning så att regioner, landsbygd och fler människor blir delaktiga i kapitalbildning.
  Metoden och lösningen är mer decentralisering.

  2. De sociala problemen och upploppen i våra storstäder är en funktion av en okontrollerad koncentrationspolitik.
  Metoden och lösningen är mer decentralisering.

  3. Vi måste verka för att riksdagen antar en riksplan för befolkningsutvecklingen i olika regioner och med skatter, investeringar som styr människor till de orter där man lever i harmoni med varandra, naturen och de ändliga resurserna

  4. Hotet från Växthusgaserna
  En riksplan måste även inrättas på detta område där vi får en klar bild hur växthusgaserna etableras och uppkommer. Vad vi själva skapar och vad vi importerar

  5. Full sysselsättning nya jobb – bekämpa arbetslösheten
  Arbetslösheten är vår tids farligaste gissel. Alla åtgärder måste prövas för att nedbringa den till under två hundra tusen. Sverige skall ha Europas lägsta arbetslöshet.

  För övrigt anser CC
  att ordet liberal skall strykas i alla officiella dokument och program från Centerpartiet.

  CC står för de eviga Centervärdena och en motvikt mot den s.k. Cybercentern.

  Gilla

 8. Lars-Håkan Halldin skriver:

  Jag och Centerpartiet Classic anser vi skall vara mycket tydliga i invandringsfrågan. Den är ingen tävling i att vara mest invandrarvänlig eller invandrarfientlig. Grundprincipen är en strängt reglerad invandring. Det innebär att vi ger ett frikostigt asylskydd för dem som har asylskäl. Asylen är tidsbegränsad och kan sökas om skyddsbehov föreligger.

  När skyddet inte behövs återvänder den som fått asyl i vårt land till sitt eller annat land. Asyl är en överenskommelse mellan den asylsökande och Sverige och skall respekteras av båda parter. Kan från Sv. ambassaden söka permanent uppehållstillstånd uppehållstillståndet prövas juridiskt och strängt.

  Papperslösa som uppehåller sig illegalt skall ha rätt till sjukvård och barnen undervisning men måste inse de vistas illegalt i landet och gör bäst i att återvända eller inse att vi har verkställighetsplikt på förpassning ur landet. Sverige skall uppfylla sin del av EU:s och FN:s flyktingkvoter.

  Arbetskraftsinvandring skall vara generös men vägas mot svensk arbetsmarknad. Kontrollen av arbetskraftsinvandringen skall vara sträng det innebär att den beviljas under förutsättning vederbörande har ett avtalat arbete och lön enligt Svenskt kollektivavtal. Facket och Arbetsförmedlingen skall vara tillsynsmyndighet. Lönedumpning och slavarbete att i princip kidnappa folk skall regleras i svensk lag och ha mycket kännbar påföljd i straffskalan.

  Asyl från Svenska ambassad skall inte tillämpas är i stort omöjligt att genomföra rättssäkert. Kan leda till allvarliga hot mot svensk ambassad eller beskickning.

  Vi skall inom ramhen för UNHCR ge generösa bidrag att bygga flyktingläger nära flyktingen. Bygga Svenska Friggebodar lite modell större skulle vara ett bra sätt att lindra nöden i flyktinglägren.

  Det är ingen skam ha en fast flyktingpolitik som alla förstår men att delta i tävlingen vi mest för invandring eller mest mot det är en skam man driver gäck med svensk humanism och vilja att by som om nästan.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Kan du förklara för läsarna lite mer om vad Centerpartiet Classic är för någonting. Är det ett alternativ till Stureplanscentern.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: