”Upplandsbonden” levererar ekokött i stockholmstrakten!

Fb-vänner i stockholmsområdet klagar ofta över bristen på ekokött, särskilt griskött.
Här ett tips. Upplandsbonden är en nätbutik.Utlämning sker på Mogavägens kött och butik i Almunge, svenska delikatesser i Uppsala och Eko direkt i Skarpnäck.
obs, jag har ingen provision. Bara för den goda sakens skull denna lilla reklamsnutt.
Det gäller att undergräva marknaden för de stora jättarna som importerar enorma mängder billiga hormon- och antibiotikastinna biffar mm av ytterst tvivelaktig kvalité.
Allt som kan tas bort från dessa giriga, oansvariga matmarodörers marknad är steg i rätt riktning för att höja matkvalité, förebygga sjukdomar och för att hålla det svenska landskapet öppet.
Du kan också göra en egen beställning på köttdetaljer, maila el ring då Bengt-Göran Björklund bg@siliti.se mobilnr.0702 212573
http://www.upplandsbondens.se/sv.html/bestall-kottlada
Att handla lokalt och eko är en viktig politisk handling som konkret visar vad vi vill ha för jordbruk i Sverige. I stället för alla fagra löften från politiker som i åratal, på det grövsta, har svikit landsbygden och det svenska jordbruket.
Rune Lanestrand

10 Responses to ”Upplandsbonden” levererar ekokött i stockholmstrakten!

 1. Andre Brochu skriver:

  Har Du ett gott råd till oss som bor i Malmötrakten? Det gäller
  också folk i Göteborg. Det gäller att skapa nätverk mellan
  närproducenter och konsumenter.

  Gilla

 2. SÅ Gerdvall skriver:

  Jag har dåliga kunskaper om djuruppfödning, men blir inte ekoböndernas djur sjuka ibland och behöver antibiotika? Eller finns det alternativmediciner på detta område?
  Mvh
  SÅ Gerdvall

  Ps/ Kilopriset för 8 kg blandat nötkött (utan exklusiva delar) hos upplandsbonden kostar 136:-/kg. Lite tufft för många.

  Gilla

  • Svante skriver:

   Jag anser att din fråga är berättigad angående antibiotika till djur i ekologisk uppfödning, men är själv övertygad om att inom ekologisk uppfödning behövs inte antibiotika till alla djur i besättningen. När man föder upp ekologiskt är man med djuren hela tiden, vilket inte är fallet med djurfabrikernas djurhållning. När man har uppfödning av djur i stordrift ger man alla djur antibiotika, om ett djur visar sjukdomstecken i förebyggande syfte. När Grisar i industriell uppfödning äter upp kompisarnas öron, och svansar i ren stress, kommer infektionerna i såren som ett brev på posten. Ska inte kritisera posten, men ibland fungerar inte den heller.
   Svante Svensson
   Kårböle

   Gilla

  • Djur i ekologisk produktion blir också sjuka ibland, och då behövs behandling, men den stora skillnaden är att man inte behandlar djuren släntrianmässigt. Det sker ju i den storskaliga konventionella uppfödningen. Där behandlas djuren på grund av att uppfödningsformerna är så fruktansvärt ohumana att djuren för att överleva till slakt måste ha diverse kemikalier bland annat antibiotika i fodret och i vissa fall också tillväxthormoner. Några av de värsta avarterna finns i gris o kycklinguppfödning. Där ger man antibiotika i fodret i förebyggande syfte för att det ofta florerar sjukdomar bland de tätt sammanpackade djuren. Till exempel salmonella.

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  På Högens Fårgård i Väne-Ryr finns också mycket smått och gott. http://www.hogensfargard.se/
  Högen’s Fårgård – Vänersborg

  Gilla

 4. Svante skriver:

  Här kan du läsa om hur det är att bo i Kårböle.
  http://karbole.wordpress.com/2014/01/25/livsmedel-i-norrland/
  Svante

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: