Moderaterna är som storgäddan

som glupskt även äter sina allra närmaste. Först stal moderaterna helt fräckt skolfrågan från folkpartiet och nu landsbygd och jordbruk från centern som i Ipsos senaste väljarundersökning får ynka 3,1 procent.
Frågan är om centerns kommunalråd kan rätta upp partiet när man i helgen samlas till kommundagar i Malmö. Jag tror faktiskt inte det. Det är till stor del en samling politiska ynkryggar som i rädsla för att stöta sig med partistyrelsen böjt sig för Stureplanscenterns dominans och tokiga idèer.
Annie Lööf kan knappast stjäla något från moderaterna då hon redan ligger till höger om Reinfeldt vilket för övrigt knappast har ökat partiets populäritet.
Kanske har de många avhoppare från centern som har samlat sig under bloggen Centerpartiet Classic större chans att komma in i riksdagen. Om de ställer upp i höstens val? Det skulle kunna ge lite liv åt valrörelsen.
Vem sörjer om centern skulle ramla ur riksdagen? Mer än de centerpartister som uppbär arvoden i riksdags, landsting och kommuner?
Rune Lanestrand
svd

15 Responses to Moderaterna är som storgäddan

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Centerns två tyngsta politiker i Norberg lämnade partiet i slutet av januari. Anledningen? De kunde inte längre stå för partiets politik på riksplanet. En landstingspolitiker i Jämtland som varit center­partist i över 30 år blev i stället vänsterpartist. Varför? Ideologiska skäl, Centern hade blivit för nyliberala. I samma län jämförde en centerpartistisk ledarsida Fredrick Federley med en sektmedlem. Ledarskribenten beskriver att nyfrälsta på Timbro planterat extremliberala idéer i partiet.
  http://www.aftonbladet.se/ledare/article18495142.ab

  Gilla

 2. ingeborg skriver:

  Det är nog helt klart att det finns många psykopater bland de som bestämmer vår framtid. Det måste komma protester nu från vanligt folk. Det bårdskar. Idag i ATL kan vi läsa om bönder som har problem med arrenden i Uppsala där Uppsala Akademiförvaltning sätter käppar i hjulet för bönderna. Vi är på väg tillbaka när det blir kapitalstarka som köper gårdarna och de som äger gårdarna får buga och bocka för att överhuvudtaget få bo i en stuga på gården. Kanske blir de anställda med FAS 3-pengar – dv.s. skattemedel. Ur led är tiden.

  Gilla

  • Ingeborg jag tycker mig höra ”historiens vingslag” i det du skriver, att de rika köper upp och att de som inget har får stå med mössan i hand. Dock är väl detta inget av vår historia som vi önskar ska återkomma! Men det är nog så att historien upprepar sig.

   Gilla

 3. ingeborg skriver:

  http://www.dagensps.se/artiklar/2014/02/03/72363176/index.xml?referred_from=/nyhetsbrev/ps-morgon-kvall/2014/02/03/73046811/index.xml
  Den svenska regeringen jobbar just nu på en hemlig proposition som kan komma att kosta skattebetalarna tiotals miljarder kronor, avslöjar Dagens Industri på måndagen.
  I hopp om att tillfredsställa miljöopinionen, och samtidigt vända den nedåtgående trenden i opinionssiffrorna inför valet, jobbar just nu regeringen på en hemlig proposition att skydda sammanlagt 850 000 hektar svensk skog, rapporterar Dagens Industri. Enligt tidningen innebär förslaget att Sverige skulle kunna bocka av ett av de 16 miljömål som sattes upp år 1999.
  Men planerna, som ännu är långt ifrån klubbade, får både industri och ägare att se rött. Förutom de drygt 6 miljarder kronor Sverige kan komma att tappa i exportintäkter per år väntas även 1 200 arbetstillfällen per 100 000 hektar skyddad skog att försvinna, enligt en analys från organisationen Skogsindustrierna.
  ”Konsekvenserna för samhället och industrin har man inte alls analyserat, och de är avsevärda”, säger Mårten Larsson, direktör på Skogsindustrierna, till Dagens Industri.
  Att ta 850 000 hektar svensk skog ur produktion kommer att ske i flera olika steg, enligt planerna. Nyligen kallade representanter för skogsnäringen till möte med både miljö- och landsbygdsdepartementet där man diskuterade hur 200 000 hektar av Sveriges 330 000 enskilda ägares skog ska skyddas. Därefter vill regeringen med miljöminister Lena Ek i spetsen bevara ytterligare 200 000 hektar, utöver de 150 000 hektar som redan budgeterats fram till år 2020, via statliga markbyten. Den tredje och sista delen i förslaget är att preservera ytterligare 300 000 hektar skog, skriver Di.
  Exakt hur mycket ett sådant förslag skulle kosta landet är självklart omöjligt att säga. Enligt Dagens Industri handlar det dock om ofantliga summor för svenskarna.
  ”Klart är också att notan för skattebetalarna genom markbyten och inlösen slutar på tiotals miljarder kronor”, skriver tidningen.
  Mårten Larsson vädjar nu till regeringen att tänka om i frågan.
  ”Vore det inte bättre miljöpolitik om vi sköter det vi redan skyddat och restaurerar naturvärdena på de markerna?”
  – See more at: http://www.dagensps.se/artiklar/2014/02/03/72363176/index.xml#sthash.EWUWdsLQ.dpuf

  Vi kan inte hoppas på något gott från våra svenska politiker i de sjuk riksdagspartierna. Frågan är om det finns något hopp för svenska folket.

  Gilla

  • Ännu ett steg mot EU.s projekt ”Rewilding Europ. Där de ska göra om hela norra Europa till vildmark. Jag kan se problemen för det svenska jordbruket som ett led i riktning mot denna galenskap! Att ta 850 000 ha skog från produktion o ägare verkar vara i samma riktning. Inplantering av varg o vildsvin samma sak! EU är ett stort hot mot många länders verksamhet i hela Europa, det borde förintas! De där galningarna i Bryssel håller på med allt mer idioti, det blir så när människor inte har nåt vettigt att göra då hittar man på en massa skit. Det värsta är att dessa galningar dessutom har makten att genomföra sina idéer!

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Inga-Lill Jag har i det längsta försökt att hålla bort tankar på att många höjdare inom både politik och näringsliv är psykopater. Men ju mer jag ser av storhetsvansinnet desto svårare blir det att inte tycka som du.

    Gilla

 4. […] är bara att konstatera att verkligheten ser ut som den gör. I den vass där tant Gredelin och storgäddan i sällskap med den undflyende lillströmmingen lurar så finns det ingen plats för empati kvar. […]

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   De högre stånden har väl aldrig visat någon större empati för de svaga i samhället.

   Gilla

   • Jag såg en dokumentärfilm om psykopater för ett tag sedan. Den var intressant och faktum är att många av samhällets så kallade ”toppskikt” befolkas av denna typ av empatilösa känslokalla människor. Psykopater är också väldigt beräknande o intriganta o det stämmer också på sånt folk som tillhör elitskiktet. Att kunna trampa på sin omgivning utan att det bekommer en ett dugg.

    Gilla

 5. Anders Rydén skriver:

  …. Under tiden glider paret Reinfeldts son Gustaf på en räkmacka.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/gustaf-reinfeldt-hogt-pa-m-lista_8943100.svd

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Inom den politiska adeln som lever flott på våra skattepengar blir det allt vanligare att barnen utan större ansträngning återfinns i riksdag, regering, departement och höga befattningar i statliga myndigheter. De är fräcka och inte ett dugg bättre än den gamla adeln när den hade den politiska makten.

   Gilla

 6. Och Erlandsson pratar goja om att satsa på svenskproducerad småskaligt förädlad mat, samtidigt som det satsas intensivt på allt större jordbruk som kräver alltmer fossilt bränsle och en allt större maskinpark där en ensam bonde ska sköta större o större landarealer. Vet en storbonde inte så långt härifrån som får sitta sju mil på traktorn för att komma till sina mest avlägsna arrenden! Dessutom importeras alltmer både kött mjölk m m från andra länder. Vi har en självförsörjningsgrad i detta land som gränsar till katastrof om vi skulle bli avskurna från yttervärlden. Detta verkar inte bekymra våra politiker alls! På våra smååkrar o gamla fina hagmarker ska istället planteras gran! Är det något som vi kan äta om det skulle krisa på matfronten? Nej våra politiker verkar vara väldigt naiva o lever i någon sorts fantasivärld där framför allt mat uppstår av sig själv på hyllorna i mataffären! Man hör ju när många yttrar sig i media vilken okunnighet som finns.

  Gilla

 7. Allan skriver:

  USA:s president Barack Hussein Obama sa att kannabis inte är farligare än alkohol.
  Ni skall inte tro det gick många minuter förrän CUF:s förbundsordförande Hanna Wagenius gick ut och offentligt gav uttryck för sitt gillande.
  Massmedia tjatar hela tiden om att politikerna måste bli yngre. Det är alltså personer typ Wagenius man vill skall väljas in.
  Vart är vi på väg?

  Gilla

 8. Rune Lanestrand skriver:

  Annie Lööf och centern ska driva”närodlad politik” genom att ge riskkapitalisterna fria händer inom den offentliga sektorn. Centerns ungdomsförbund och Stureplanscentern tolkar det som fritt fram för närodlad kanabiss.
  Och Eskil Erlandsson vill närodla GMO-grödor men samtidigt öppna upp för fri import av GMO-soja från Brasilien.
  En skön trio som svårligen kommer att få centerpartiet på fötter.

  Gilla

  • valther skriver:

   Det är min förhoppning att Centerpolitiken försvinner med dess alla galenskaper. En normalt funtad människa vid sina sinnens fulla bruk kan inte rösta på ett parti som detta. Det är en stor bedrövelse att den förmögenhet som har fallit i detta partis lednings händer är skapat av landsbygdens små och familjejordbrukare en gång i tiden. Partiet skiter fulkomligen i landsbygden.
   Som pensionär finns nu bara SPI-Välfärden att tillgå som företrädare för enkelt folk med små pensioner som reduceras årligen.
   Gå in på SPI-Välfärdens hemsida och läs om ett parti med vettiga åsikter till fromma för vanligt folk.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: