Ska kvinnorna rädda svenskt jordbruk

undan LRF:s planer på att öppna upp för odling av GMO-grödor i Sverige. En berättigad fråga. För på det upprop jag startat för ett GMO-fritt jordbruk och GMO-fria livsmedel är det 90 procent kvinnor som skriver på.
Var är männen. Vill de verkligen ha GMO-mat på tallriken? Eller är de numera så tilltufsade att de inte tycker det har någon betydelse vad de anser? Eller att de ser upp mer till politiker och
forskare som propagerar för genmanipulerade grödor? Mer auktoritetstrogna helt enkelt?
För hur kan det vara så stor skillnad på inställningen till GMO? Vissa säger att det inte är någon skillnad på könen.Fan tro´t.
Rune Lanestrand

Namninsamling:
http://www.avaaz.org/en/petition/For_ett_GMOfritt_Sverige_Stoppa_GMO_i_jordbruket_och_i_livsmedel/?cxOlbab

5 Responses to Ska kvinnorna rädda svenskt jordbruk

 1. Kaj Bentsson skriver:

  Undrar om dom ens fattar att även snoppen blir genmanipulerad 🙂 Va dom inte tänker på att vi blir beroende i framtiden av sånna där bolag som Monsanto om vi inte behåller våra egna utsäden så vi inte blir beroende . Att sen Monsanto maktfaktor blir så stor så det kan med föra andra problem i framtiden det tycks bara glömmas bort.

  Gilla

 2. valther skriver:

  Det är viktigt att vi har ett jordbruk som är hållbart i alla situationer som kan uppstå. Vi ser hur de pågående kravallerna i Sarajevo har sin anledning i MATBRIST FÖR DE FATTIGA i ett skede när en människa inte har mer att förlora tar annarki och okontrolerat våld vid.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Helt rätt. Och den viktigaste förutsättningen för ett hållbart jordbruk är att kunna ta eget utsäde och inte vara beroende av patenterat utsäde från Monsanto och andra globala utsädesbolag.

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Det här satte fart på männen. Helt plötsligt 3 efter varandra. Rekord hittills.

  Gilla

 4. HEMIMAMMA skriver:

  De kanske inte är lika rädda för att få små genmanipulerade snoppar som resultat – så som vi kvinnor inser vad det kommer få för effekt på vår reproduktiva förmåga om GMO tillåts härja fritt med vår biologi…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: