Bildt har lagt krokben för svensk vapenexport

Hur dum får en minister vara som inte begriper att hans, regeringen och Wallenbergs inblandning i folkomröstningen i Schweiz angående inköp av JAS Gripen är katastrofalt kontraproduktiv. Det avslöjar obönhörligt också hur föraktfullt den politiska eliten ser på det mest demokratiska som finns; att låta folket avgöra viktiga frågor i en folkomröstning.
Jag hoppas att denna otillbörliga inblandning i ett annat lands interna angelägenheter leder till att folk begriper hur falsk och skrupelfri Carl Bildt och vapenhandel är. Och att han kommer att minnas som den som förstörde JAS-affären med Schweiz och att han ofrivilligt startade en process bort från vapenexport och övergång till att Sverige fick gå över till civil produktion i stället för dödliga vapen. Sveriges rykte är nedsmutsat i grunden.
På nytt påminns vi om hur sjuk handel med vapen är. Saab tvingas också att ta tillbaka 1.4 miljoner sedan det blivit känt att man gett kampanjbidrag till ja-sidan inför folkomröstningen i Schweiz.
Undrar hur många miljoner Saab dessutom har mutat schweiziska beslutsfattare och politiker för att få kränga JAS-planet.
I Tjeckien och i Sydafrika, Brasilien var det fråga om mutor i miljardklassen.
Jag skäms över att Sverige sysslar med denna smutsiga hantering som hålls igång med enorma summor mutor.
Rune Lanestrand
http://www.avaaz.org/en/petition/For_ett_GMOfritt_Sverige_Stoppa_GMO_i_jordbruket_och_i_livsmedel/?cxOlbab

7 Responses to Bildt har lagt krokben för svensk vapenexport

 1. valther skriver:

  Det är bra att det sovande folket får sådan information så att man kanske vaknar. Sedan 2010 i september har jag haft viss information om våra riksdagspartier som inte var något att vara stollt över. Unga SD politiker som super och knarkar upp sina feta arvoden i riksdagen. Ja det är så illa att en dog av överdos detta är våra förtroende valda i riksdagen även innom de andra patierna ser det illa ut.

  Gilla

 2. Calle skriver:

  Det är bra för Sverige.

  Gilla

 3. ingeborg skriver:

  Som jag sagt tidigare: Carl Bildt är en katastrof för Sverige.
  Här kommer lite om GMO

  http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=2583

  Hawaiön Kauai begränsar gester av GMO-grödor och pesticider – stäms av agrokemiska företagen DuPont, Syngenta and Agrigentics Inc. (en del av Dow AgroSciences) stämmer myndigheterna på den hawaiianska ön Kauai för att de i november införde restriktioner mot GMO-odling och besprutning med pesticider. Företagen menar att de nya restriktionerna strider mot grundlagen.

  Företagen har länge kunnat använda mark på ön Kauai som test- och forskningsanläggningar för att plantera genmodifierade grödor och spraya hemliga kemikalier på fälten. De hävdar att verksamheten redan regleras av statliga myndigheter.

  Gilla

 4. Skogsmulla32 skriver:

  Hur fräck dessa folkvalda utvecklar sig till riktiga ryggradlösa parasiter, som utnyttjar förtroendet o våra dyrbetalde skattemedel till sådan demokratins underminerandet .. Ibland eller oftare funderar jag om inte återinförandet av dödsstraffet skulle kunna ha något inpakt på sådant skadligt beteende. Men, igen…, vem är det som vi kan lita på, de flesta domare är ju alkoholiserade o därmed otillförlitbara/korrupta. Nej, den enda vi idag kan lita på är Jesus Kristus, som lovat att alltid beskydda oss, som hör våra böner, som alltid är närvarande, som ändrar de värstingar till omtänksamma lamm.
  Skandalöst hur dessa överbetalde politiker lyrar befolkningen, utnjutar förtroende o blir fräckare för var dag. Vad är det som finns kvar av den ‘Svenska Demokratin’. För oxå den utnjutas till fullo av dessa besluttagare o bara till sitt egen nytta. Ska vi verkligen behöva vänta till september, om det nu blir nå fler skenval..

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  JAS-mutorna är ett hot mot demokratin. Fler och fler skumma affärer kommer i dagen där högt uppsatta politiker och andra makthavare är inblandade. Jag trodde i min enfald att gränsen var nådd när vi så småningom fick reda på att Sverige höll på att bygga en vapenfabrik i Saudiarabien.
  Nu undrar jag på allvar över när den demokratiska fasaden som lydmedia målar upp för allmänheten rämnar i sin helhet.
  Redan står hela det militärindustriella komplexet med Saab-direktörer, Wallenberg, utrikesminister Carl Bildt och handelsminister Ewa Björling med trendkalsongerna/resp trosorna nerdragna till anklarna.

  Gilla

 6. Och inte att förglömma affärerna med Saudi Arabien angående fabriken som skulle tillverka vapen åt den krigs o förtryckarstaten! Allt med hjälp från svenska staten. Man undrar när man tänker tillbaka på detta om det var en ond dröm eller….

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Tyvärr ser det ut som om det inte finns några som helst moraliska gränser för vad de styrande kan nedlåta sig till för att få sälja vapen som dödar och ödelägger runt om i världen. Det värsta är att socialdemokraterna är minst lika insyltade i den smutsiga vapenhandeln som regeringen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: