Smøreskandalen i Sotji skakar Norge

Rapport från weekendbesök i Oslo.Närmast landssorg har drabbat Norge över de norska OS-skidåkarnas dåliga glid i Sotji. Aftenposten, en av Norges största morrontidningar ropar i lördagens förstasida ut nationens stora trauma över ”Smøreskandalen”.
Vallning heter smøre på norsk och att de norska skidvallarna inte lyckats få till bra glid upprör varje sann norrman ända in i själen.
Den norska OS-truppen på skidor har satsat 25 norska miljoner på ”smøreprojektet” och har flerdubbelt antal vallare i teamet än någon annan nation. Så förstå att missnöjet bland det skidintresserade norska folket är enormt.
Undrar om vallningsteamet verkligen vågar sig hem till Norge eller tvinga gå i exil för en tid i väntan på att ilskan lägger sig.
Jag kan också avslöja en norsk statshemlighet; Petter Northug är lika impopulär i Norge för sina herrefasoner som bland svenskar.

På Nyttorp är det vår i dag. Årstiderna har kommit i olag. Aldrig förr har krokusen börjat blomma när jag fyllt år. Ankorna värper och i dag var bina ute och rensflög. Det senare är dock inte så ovanligt. Det kan inträffa redan i februari. Om det blir en solig dag med sju-åtta grader i solen passar de på att tömma sina små magar.
Jag passade på att tukta vinstocken, som breder ut sig åt både öster och väster från verandagavel, innan den börjar vakna ur vintersömnen. Alla årsskott ska varje år skäras tillbaka till ett eller två ögon/knoppar.
Rune Lanestrand

2 Responses to Smøreskandalen i Sotji skakar Norge

  1. valther skriver:

    Hörde följande i dag att Eskil Erlandsson skulle komma till Skåne. Eskil har inte så stor kunskap om skånskt jordbruks cituation så Direktör Brio inbjöd Eskil för att förbättra hans kunskaper. På väg till skåne så satt han och funderade över vad som han skulle säga till direktör Brio när han kom fram. Det var lite förarligt för han hade inte fått sin nya vändkappa utlevererad i tid och den behövde han nu. Väl framme i Osby så möter Direktör Brio upp och hälsar Eskil välkommen till Osby och Skåne. Visningen av Direktör Brios Skånegård inponerade enormt på Eskil en så stor skånegård hade han alldrig sett för. Han var så inponerad att han på stående fot lovade att döpa om Landsbygdsdepartementet till Jordbruksdepartementet. Kan undra om vändkappan kommer till användning.

    Gilla

  2. Paul Rimmerfors skriver:

    Det föredömliga med Runes blogg är blandningen av livsviktiga globala/utrikes utblickar och närliggande sysslor som många känner igen. Som idag norsk sportfrustration och underbara beskrivningar av tidig vår med bin och vinstockar! Tack!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: