Vill EU ha inbördeskrig i Ryssland?

Är det inte märkligt att EU:s toppar reser till Kiev och lägger sig i vem som ska vara president i Ukraina. Och att detta sker med uppbackning från USA visades nyligen av ett avlyssnat samtal mellan amerikanska ambassaden i Kiev och Vita Huset.
I sin omdömeslösa jakt på att få med Ukraina med Europa bördigaste slätter och geopolitiska läge vid Svarta havet har EU skapat ett mycket farligt läge för hela Europa.
President Janukovytj som man lyckats avsätta för att han inte var beredd att skriva på EU:s diktat var demokratiskt vald av mer än 50 procent av befolkningen. Och hade större legitimitet än politikerna i EU då bara 45 procent av EU:s röstberättigade deltar i valen till EU-parlamentet.
Sveriges tidigare ambassadör i Moskva Sven Hirdman påpekade just detta och att EU skulle respektera valet av Janukovytj och inväntat nästa års presidentval i Ukraina. Samtidigt skulle man kunnat ha en folkomröstning om EU-medlemskapet.
Den tidigare presidenten Yulia Tymoshenko var också korrumperad och förlorade valet. Men hon stöddes av EU bara för hon ville knyta Ukraina till EU.
I stället har EU uppbackade av USA genomfört vad som kan liknas vid en statskupp ihop med politiskt ytterst tvivelaktiga grupper i Ukraina. Några med rent fascistisk agenda.

I stället för en demokratisk och fredlig väg för Ukraina till ett ev EU-medlemskap är Bryssel på väg att skapa en situation som föregick det blodiga inbördeskriget på Balkan.
Rune Lanestrand
dn dn dn dn dn

Något helt annat. Skriv gärna på detta upprop:
https://secure.avaaz.org/en/petition/For_ett_GMOfritt_Sverige_Stoppa_GMO_i_jordbruket_och_i_livsmedel/?cxOlbab

26 Responses to Vill EU ha inbördeskrig i Ryssland?

 1. Ulf Sandmark skriver:

  Bildt, regeringen, EU och Obama stöder de imperieintressen i London och Wall Street som är i konkurs och driver en östpolitik för att hålla tillbaka det Eurasiska blocket ekonomier och makt. De håller på med att sprida inbördeskrig långt bortom Ukraina och är desperata och beredda att riskera ett kärnvapenkrig. Stäng EU och skapa fred! Se dokumentation på: http://www.larouche.se/nyheter/2014/03/07/bildt-regeringen-eu-obama-pa-lika-ohallbart-harnadstag-som-karl-xii

  Gilla

 2. Peter skriver:

  Bra genomgång av skeendet i Ukraina:
  http://nsnbc.me/2014/03/06/ukraine-washingtons-hysteria-towards-russia-hides-us-regime-change/

  USAs gamla vanliga metodik för statskupp
  Numera har vi ju i stort sett ingen som står upp mot USA-imperialismen i det här landet, trots att den på senare år varit mer oförblommerat uppenbar än nånsin

  Gilla

 3. Peter skriver:

  Vill EU ha inbördeskrig i Ryssland? Du menar Ukraina ?
  Men det är nog framför allt USAs önskan, allt som kan försvaga ryssarna är bra

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   USA och NATO vill nog gärna att de oroligheter de med benäget bistånd från EU har lyckats få igång i Ukraina också ska sprida sig till olika delar av Ryssland.

   Gilla

 4. Peter skriver:

  Sliter mitt hår över hur Ukraina rapporteras. Har folk omkring mig som jag försöker påtala ljugeriet för, är som att banka på en meter tjockt pansar. Men man kan tydligt se på de få ställen i media som fortfarande tillåter kommentering att påfallande många ifrågasätter bluffandet, ex Aftonbladet, Guardian

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Har många gånger fått frågan varför Reinfeldt kunde ta in en av skumma oljeaffärer så nedsolkad person som Carl Bildt i regeringen?
  Jag tror att Reinfeldt tog in Bildt i regeringen av främst två skäl. Dels för att trodde det skulle vara lugnare med Bildt i regeringen än gläfsande utanför. Dels var det säkert också starka krafter inom Frimurarna och medlemmar i Bilderbergarna med Wallenberg i spetsen som ville ha in en riktigt pålitlig reaktionär på utrikesministerposten i Alliansregeringen.
  (Bilderberggruppen som representerar den globala makteliten inom affärs- och industrivärld, media och politik styr bakom kulisserna i många länder. Inte minst i USA och Europa. Nu naturligtvis ytterst verksam i Ukraina.
  Wallenberg och Bildt är de enda två svenskarna som är ständiga deltagare på Bilderbergarnas årliga möte där riktlinjerna för hur kapitalet ska kanaliseras för att styra utvecklingen mot ett allt hårdare och centraliserat samhälle. Deras idealsamhälle styrs av miljardärer och inte av folkvalda politiker.)

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Carl Bildt får allt svårare att försvara att det i kuppregeringen i Ukraina sitter ministrar från det faschistiska partiet Svoboda. Hör hans som vanligt arroganta försök att slingra sig undan reporterns angelägna frågor om detta i P1 morgon. http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1650
  P1-morgon | Sveriges Radio

  Gilla

 7. Rune Lanestrand skriver:

  Medan statsminister Fredrik Reinfeldt talar om återhållsamhet och försöker lugna ner den farliga situationen i Ukraina häller utrikesminister Carl Bildts med sina sina omdömeslösa och vildsinta uttalande bensin på den pyrande krigsbrasan.
  Bildt reser som en furie och lever i dessa dagar verkligen upp till USA-ambassadens beskrivning av honom:”A medium size dog with big dog attitude”.
  Jag tror att Bildt kommer att snubbla i Ukraina och falla av sin piedestal som han byggt så hög att han tappat all kontakt med verkligheten.
  Frågan är hur länge Reinfeldt håller sin hand över Bildt. Han borde aldrig utsetts till utrikesminister utan fått fortsätta trampa omkring i det blodiga oljeträsket tillsammans med Lundin Oil.

  Gilla

 8. Rune Lanestrand skriver:

  T o m DN börjar ifrågasätta Carl Bildts och lydmedias ensidiga hyllande av statskuppen i Ukraina. Det är Johan Croneman på kultursidan som avviker från tidningens alltid lika politisk korrekta som förutsägbara linje. http://www.dn.se/kultur-noje/johan-croneman-svt-har-inte-haft-en-sjalvstandig-utrikes-analytiker-pa-flera-decennier/

  Gilla

 9. Rune Lanestrand skriver:

  Hur tror ni USA skulle agerat om främmande makt infiltrerat och och avsatt en demokratiskt vald regering och i stället tillsatt en kuppregering på Havaji och därmed allvarligt rubbat maktbalansen i Stilla Havet.

  Gilla

 10. ingeborg skriver:

  Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Carl Bildt är en katastrof för svenska folket.
  Här kommer två mycket intressanta artiklar. Det första handlar om vad det verkligen handlar om så att säga.
  Den andra handlar om hur svenska politiker säljer ut svenska företag.
  http://antropocene.se/2014/march/den-nya-varldsordningen.html
  http://antropocene.se/2014/february/scania-till-slakt-och-industrisamhallets-nedmontering.html

  Denna hemsida upptäckte jag nyligen och där finns mycket intressant att hämta

  Gilla

 11. Allan skriver:

  USA och dess allierade kritiserar Ryssland för att ha gått in i Krim utan stöd av någon resolution i FN.
  Samtidigt tiger dom om att det var just detta som skedde t ex när dom själva gick in i Irak.
  Också lydmedia tiger – naturligtvis.

  Gilla

 12. Rune Lanestrand skriver:

  Carl Bildt får äntligen just nu frågan i Sveriges Radio om EU kunde handlat annorlunda och om EU har något ansvar för den ytterst allvarliga situation som uppstått i Ukraina? -EU har inte minsta skuld i detta och har handlat helt korrekt svarar den politiske roboten Bildt.
  När alla vet att det inte började med nallarna med propaganda som kastade ut över Ukraina utan långt tidigare. I åratal har partier och politiker i Väst och USA agerat i Kiev och satsat skattemiljoner på att blåsa under missnöjet mot Ryssland ända fram till dagens situation då man lyckades tillsätta en kuppregering där både fascister och nazister ingår.

  Gilla

 13. Rita skriver:

  Dags att avsluta med det kalla kriget mentalitet (Kina) http://english.peopledaily.com.cn/98649/8550976.html
  Caracas kaos främjas av USA med regimförändring syfte så som USA gjorde med Ukraina http://www.youtube.com/watch?v=jF5jQ7MWZJw

  Gilla

 14. Rune Lanestrand skriver:

  Ytterst allvarligt läge som skapats genom den av USA och EU uppbackade statskuppen i Kiev. Ska EU lyckas att få till stånd ett inbördeskrig där man stöder de fascistiska terrorister som tagit makten i Kiev? På samma sätt som man agerar i Syrien och andra länder i mellanöstern och som lett till miljoner flyktingar och ett ohyggligt lidande för civilbefolkningen.
  EU har visat sitt rätta ansikte. EU är inte det omskrutna fredsprojektet utan ett krigsprojekt som inte skyr några som helst medel för att lägga under sig allt fler länder. Och samtidigt gå USA:s ärenden för att utvidga USA maktsfär.
  Monsanto och stora globala företagen står rustade till tänderna för att investera i det rika Ukraina när soldaterna har gjort sitt. Inte minst genom landgrabbing av Ukrainas jordar som är de bördigaste i hela Europa.

  Gilla

 15. Rune Lanestrand skriver:

  Lydmedias hovreportrar flockas kring Carl Bildt när han stiger ner till folket och hasplar ur sig de vanliga flosklerna. Journalisterna återger okritiskt hans prat om mänskliga rättigheter och Rysslands provokation. Och detta efter att Bildt varit en av de mest aggressiva EU-politiker som hetsat fram statskuppen i Kiev. Känner stor oro även för Sveriges säkerhet så länge Bildt sitter kvar i utrikesdepartementet.

  Gilla

 16. Eva Sternberg skriver:

  Svarar på Tord Karlsson:
  Inlägg som detta har jag väntat på länge!
  Tack!
  Eva Sternberg

  Gilla

 17. Tord Karlsson skriver:

  Rune. År 1996 fick jag som förste svenske elev studera vid NATO Defence College i Rom. Jag var då överste i Flygvapnet och på väg mot generalsbefattningar. Utbytet av tiden vid skolan fick mig att totalt omvärdera vad jag sysslade med. De insikter som jag fick om amerikansk utrikespolitik och om NATO som ett verktyg för att genomföra den gjorde att jag inte längre ville fortsätta att vara del i en organisation som inget hellre ville än att ansluta sig. Jag lämnade Försvarsmakten i mars år 2000. Det har jag inte ångrat. När jag nu ser på världshändelserna med den fria människans mera oförvillade blick skräms jag av hur lätt det är för statsmakterna och massmedia att föra folket bakom ljuset. Vem har egentligen en helt egen åsikt, och inte en som tillhandahållits av media?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det var en mycket intressant erfarenhet och personlig utveckling du berättar om. Jag tror att många militärer tänker lite på samma sätt som du men vågar inte framföra sina tankar.
   När jag skriver utgår jag från mina innersta tankar som bygger på erfarenhet och är inte styrd av den hjärntvätt som medierna bedriver. Har ägnat många år att följa utrikespolitiken och hur den har förändrats från fredsskapande till krigspolitik. I synnerhet sedan Carl Bildt flyttat in i Arvsfurstens palats.
   Har aldrig tror jag upplevt en så snedvriden och partisk mediarapportering som nu från de av EU, USA och västvärldens framskapade oroligheterna i Ukraina. Det är inte journalistik utan ren propaganda. Tv och sr är nästan värst.
   Jag har också gjort en resa från min militärtjänst på stabsplutonen på I17, Folk och Försvar och drygt 20 år i centrala Beredskapsnämnden för psykologiskt försvar. Och blivit mer och mer helt övertygad om att konflikter inte kan lösas med våld och krig.

   Gilla

 18. valther skriver:

  Även i Sveride har vi en minoritetsregering där det ingår tvivelaktiga partier i (centerpartiet). Det måste alltid vara en sann demokrati som gäller och har man valt en regering som är dålig så får man drass med den till nästa val. Väljarna i Sverige måste sätta sig bättre in i politiken så sådanna olyckor som i dag sitter i Sveriges riksdag inte kommer dit.

  Gilla

 19. lena skriver:

  Nej eu vill inte ha krig i ryssland däremot vill kabalmedlemmarna bakom eu ha ett sånt krig, ! Lyssna på den här killen på youtube, alex jones

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Vad är kabalmedlemmar? Undvik fikonspråk!!

   Gilla

   • lena skriver:

    ursäkta svenskfieringen det stavas med c och kommer från fikonspråket hebreiska,här kommer översättningen!
    A cabal is a group of people united in some close design together, usually to promote their private views or interests in a church, state, or other community, often by intrigue. Cabals are sometimes secret societies composed of a few designing persons, and at other times are manifestations of emergent behavior in society or governance on the part of a community of persons who have well established public affiliation or kinship. The term can also be used to refer to the designs of such persons or to the practical consequences of their emergent behavior, and also holds a general meaning of intrigue and conspiracy. The use of this term usually carries strong connotations of shadowy corners, back rooms and insidious influence. The term is frequently used in conspiracy theories; some Masonic conspiracy theories describe Freemasonry as an internationalist secret cabal.

    Gilla

 20. Eva Sternberg skriver:

  Käre Rune Lanestrand!
  Det är roligt att läsa Din blogg – till och med, när jag är i USA!
  Idag skriver Du om vårt närområde – Ukraina och Krim och jämför med företeelserna som ledde till Balkankriget – och det är verkligen spännande, när jag har med mig den amerikanska reaktionen på näthinnan!
  I USA finns bara referenser till alla krig, som USA bestämde sig för att vinna runt om i världen!
  I den världen ingår ännu inte Ukraina och Krim!
  Låt oss också hoppas att de aldrig kommer att ingå!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Kul att hör från dig. Så uppmuntrande att du läser min blogg. USA är egentligen ett väldigt slutet land. Det intrycket fick jag också när jag på ett stipendium från amerikanska ambassaden studerad amerikansk politisk historia vid University of Chicago. Det var under Vietnamkriget. Deras självbild torde vara en av de mest förljugna i hela världen. Då grundlades min kritiska inställning till USA:s våldsamma utrikespolitik som går ut på att lösa alla konflikter med vapen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: