Katastrofen i Fukushima borde avskräcka alla kärnkraftskramare

Den 11 mars 2011 drabbades Japan av en jordbävning som än i dag har förödande konsekvenser. Jordbävningen, med epicentrum ute i havet ungefär 5 mil från Fukushima, utlöste en tsunami som kärnkraftverket inte kunde stå emot.
I kvällens Dokument utifrån visades ett franskt reportage om hur ohyggligt mycket värre strålningen är från Fukushima än vad vi har fått veta.
Det havererade kärnkraftverket läckte ut stora mängder radioaktiva och cancerframkallande ämnen i havet. Fortfarande tre år efter katastrofen rinner radioaktivt vatten ut i havet.
Inom 4 mil från Fukushima är det förbjudet att fiska och man har redan mätt upp radioaktivitet i tonfisk utanför kusten i Kalifornien vilket inte förekom före reaktorhaveriet i Fukushima. Katastrofen sträcker sig långt utanför Japans fiskevatten.

Först nu, tre år efter tsunamin och kärnkraftskatastrofen i Japan, börjar sanningen komma fram. Kraftbolaget Tepco och japanska myndigheter har gjort allt för att dölja omfattningen av en katastrof där hundratusentals människor blivit strålskadade.
Jag hoppas att den majoritet bland riksdagens ledamöter som vill bygga ut kärnkraften i Sverige ser filmen och tar sitt förnuft tillfånga.
Rune Lanestrand.

8 Responses to Katastrofen i Fukushima borde avskräcka alla kärnkraftskramare

 1. appetizers skriver:

  Thank you, I have recently been looking for information approximately
  this subject for ages and yours is the best I’ve discovered till now.
  But, what in regards to the conclusion? Are you certain concerning the source?

  Gilla

 2. Eaqhan skriver:

  Bra inlägg!
  Kanske det här kan komplettera: http://eaqhan.wordpress.com/2014/03/12/konsekvenser-for-decennier/

  /Skvitt

  Gilla

 3. […] Katastrofen i Fukushima borde avskräcka alla kärnkraftskramare […]

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  En radiolyssnare frågade Nils Horner. Äter du själv skaldjur och fisk när du är i Japan?
  Nils Horner: ”Jag åt en fantastiskt god sushi-middag på en liten restaurang i Soma, en kuststad inte så långt från kärnkraftverket.”
  Lugn, bara lugn är budskapet från maktens journalister.

  Gilla

 5. Anonym skriver:

  Efter att ha sett filmen kan väl knappast någon rösta på ett parti som stöder byggandet av nya kärnkraftverk. Filmen ligger tyvärr bara kvar till 8 april 2014. Borde ha tagits bort, om överhuvudtaget, tidigast efter valet.

  Gilla

 6. Anonym skriver:

  Tack för tipset om dokumentären. Har själv varit förvånad över hur lite uppmärksamhet denna katastrof har fått i media. Minns att jag för många år sedan läste en artikel om att en katastrof vid något av Japans kärnkraftverk skulle komma att skada hela världsekonomin. Detta skulle orsakas av att de Japanska investeringar som gjorts ibland annat fastigheter i den västliga värdens stora städer, exempelvis London, skulle komma att realiseras för att klara Japans ekonomiska problem efter en kärnkraftsolycka. Vi människor har en sällsynt förmåga att tränga undan de verkliga problemen. Jämför med nuläget – finns det något lidande i Syrien längre? Ukraina tar all uppmärksamhet.
  Både de oöverstigliga miljöproblemen och de ekonomiska konsekvenserna av kärnkraftsolyckan i Japan kommer att hinna ifatt oss hur mycket vi än blundar
  / Hans i Bergslagen

  Gilla

 7. Rune Lanestrand skriver:

  Här kan du se Sanningen om Fukushima.
  http://www.svtplay.se/video/1861168/fukushima

  Gilla

 8. Ingeborg skriver:

  http://demokratbloggen.blogspot.se/2014/03/det-storsta-hotet-varlden-nagonsin-haft.html
  Läs denna intressanta artikel av Paul Craig Roberts. en amerikansk väl ansedd journalist. Det är inte samma nyheter vi får i Sverige. Man får tro vad man vill.
  Det handlar inte om kärnkraft men om den dåraktiga regeringen i Washington

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: