Jord under naglarna är bra för hälsa och humör!

DSC00007 Klicka på bilden så kryper bina fram. (10 mars-14)

Att arbeta med händerna och att få arbeta med jorden är en lisa för själen och för mig en förutsättning att orka ta del av och reagera på de värsta tokigheter som lydmedia okritiskt och dagligen serverar oss.
DSC00024

Vårtecknen är rekordtidiga och bina drar för fullt i krokus och hästhov. Det är inte vanligt i vårt tämligen karga klimat i nordvästra Västergötlands skogs- och mellanbygder på gränsen till Dalsland.
En drivbänk för meloner har anlagts vid stallväggen och växthuset har reparerats och utökats för bättre plats för plantuppdragning, tidig sallad och rädisor, tomater, gurka, paprika och gyllenbär. De sista tomaterna som legat och mognat på vinden kokade vi tomatsoppa på häromdan.
Rune Lanestrand

4 Responses to Jord under naglarna är bra för hälsa och humör!

 1. Göran skriver:

  Bygget ser grymt ut!

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  En underbar tid Inga-Lill för oss som har jord under naglarna!

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Remissyttrande till Jordbruksverket.

  Godkänn inte föreliggande ansökningar om fältförsök med hybdridasp, potatis och backtrav med tanke på de stora oåterkalleliga risker GMO medför för människor, djur och miljö.
  Väne-Ryr den 14 mars 2014

  Rune Lanestrand

  är du emot GMO-grödor så kopiera gärna av eller skriv något liknande och skicka in till Jordbruksverket. Det är sista dagen i dag. Men det reg även om det kommer ngn dag försenat. Adressen är genteknik@jordbruksverket.se

  Gilla

 4. Våren är en underbar tid när man har allt det där fina framför sig! Här väntar jag på att mina tackor ska börja lamma. Och intet är ju som väntans tider. Sen kommer stängselreparationer gödselkörning o sådd o potatissättning. Djuren ska ut på bete, oså rullar det på med slåtter o s v. Under tiden får man njuta av allt som händer i naturen. Hörde de första tranflockarna i går morse. Tidigare har vi lyssnat till ugglorna på kvällarna både kattuggla o pärluggla. Bofinkarna har kommit och längre fram blir det ärlor o svalor o inte minst göken som ropar i de ljusa försommarkvällarna!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: