Skavlan putsar hornen och kammar svansen på överheten

Vore intressant att veta vilka som står bakom den till synes blide och käcke Fredrik Skavlan. Vilka som är hans sponsorer. För i går kväll hade han plockat fram två fanatiska proamerikaner och rabiata rysshatare som fick ösa sitt hat över Rysslands agerande efter den av USA, Nato och EU uppbackade statskuppen i Ukraina. Nämligen Pehr G Gyllenhammar och den norske utrikeskorrespondenten Hans-Wilhelm Steinfeldt som visade sig vara mer galna än t o m Carl Bildt.
Putin är verkligen inte min idol men de båda herrarnas smutskastning av Ryssland och idealiserande av statskuppen i Kiev krävde motfrågor. Gyllenhammar och Steinfeldt sa sig vara stora motståndare till fascism och nazism. Den allra minsta journalistiska anständighet från Skavlans sida hade varit att ställa frågan hur de då ser på det faktum att det faschistiska partiet Svoboda sitter med på tunga ministerposter i kuppregeringen i Kiev. Nu kom de undan bara genom att fräckt förneka detta.
Har länge tyckt att Skavlan mer och mer fjäskar för överheten och drar fram politiker och höga makthavare ur garderoben som han sminkar upp och populäriserar. Minst en i varje program. Nyligen f centerledare Maud Olofsson som svek centerns ideal och öppnade slussarna för mer kärnkraft. Inte ett fråga om detta från Skavlan.
Skavlan är med andra ord en dålig journalist och en allt flitigare hornputsare och svanskammare.
Jag tror inte den självförnöjde Fredrik Skavlan har någon dold agenda eller djupare mening med sina program mer än att han gör det som gynnar hans egen karriär och plånbok. Och då lönar det sig bäst att hålla sig väl med makten.
Rune Lanestrand
dn dn

16 Responses to Skavlan putsar hornen och kammar svansen på överheten

 1. Birger Rieb skriver:

  Skavlan er norsk. I Norge er det suspekt å være kritisk, både selvkritisk og kritisk til forhold eller andre personer. Man oppfattes som ubehagelig og ubekvem hvis man stiller spørsmål som utfordrer andres intellekt. Manglende selvkritikk fører samtidig til at en ikke bryr seg om å gjøre ting korrekt, eller levere høy kvalitet. Politikk, journalisme og byråkrati, både offentlig og privat blir derfor ofte bare snakk, såpebobler ut av såpehjernen.

  Gilla

 2. Anonym skriver:

  Skavlan är en pratshow d.v.s. ett underhållningsprogram. Det blandar friskt med olika typer av människor som intervjuas. Vi får väl se det som en veckotidning fast med rörliga bilder.
  Mat och skådespel åt folket är en gammal devis som gäller även i vår tid, men jag uppskattar att Rune Lanestrand är på hugget och hackar.
  Makten måste alltid granskas – det är ett villkor för att kunna ha kvar något som kan kallas demokrati.
  I Ryssland hade det nog inte gått att var lika kritisk, så trots allt är det nog rätt bra i Svedala – men stora brister finns i maktutövandet och det verkar tyvärr att ha blivit allt sämre i samhället med den rådande nyliberalismen. Allt gäller för stunden – långsiktighet är tråkigt, underhållning skall det vara.

  / Hans i Bergslagen

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Efter att två ggr sett intervjun med William Engdahl vill jag rekommendera de stora tidningsdrakarna, tv och radions lydreportrar i Bryssel, Ukraina, Krim, Moskva och Washington som alla låter som om de vore pressekreterare hos Carl Bildt, att se filmen https://www.youtube.com/watch?v=_q0JpfTX928&feature=share Missa inte att ta del av denne reporters stora kunnighet. Engdahl kan på ett begripligt sätt förklara varför det händer så konstiga saker över huvudet på oss vanliga medborgare.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Engdahl har bl a gett ut
  Hotet mot livet : den genetiska manipulationens dolda agenda
  Denna noggrant dokumenterade bok fokuserar på hur en liten sociopolitisk amerikansk elit har försökt etablera kontrollen över själva grunden för mänsklig överlevnad, införskaffandet av vårt dagliga bröd. ”Kontrollera livsmedlen, och du kan kontrollera …

  Century of War – Anglo-American Oil Politics & the New World Order
  This Book is a Gripping Account of the Murky World of the Anglo-
  American Oil Industry and its Hidden Role in World Politics. —
  William Engdahl takes the reader through the history of how seven giant oil companies – five American and two British -…

  Full Spectrum Dominance – Totalitarian Democracy in the New World Order
  For the faction that controls the Pentagon, the military industry and the oil industry, the Cold War never ended. It went on ‘below the radar’ creating a global network of bases and conflicts to advance their long-term goal of Full Spectrum Dominans…

  Om inte den svenska texten på filmen nedan kommer upp så klicka på ett litet märke längst ner på vänstra sidan.

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Knappast någon har så stora kunskaper om världspolitiken som journalisten William Engdahl. Här ger han uppgifter om situationen i Ukraina och relationerna mellan USA och Ryssland. Här får vi redan på mycket av det som lydmedia undanhåller oss. Intervjun är textad på svenska. Engdahl är uppväxt i USA och nu verksam i Tyskland. https://www.youtube.com/watch?v=_q0JpfTX928

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Att Carl Bildt tjänar pengar på porr trodde jag var förtal. Men enligt Bildts egen redovisning har han aktier och optioner i Legg Mason som placerar pengar i olika fonder. Bl a vapenindustrin.
  I Legg Mason och dess dotterbolag Royce & Associates har Bildt aktier för 9,8 miljoner kronor. Det är nära hälften av Bildts samlade förmögenhet på 21 miljoner kronor.
  Legg Masons dotterbolag, fondbolaget Royce & Associates, är också näst största institutionella ägare av New Frontier Media, där en lejonpart av verksamheten handlar om att producera och och distribuera porrfilm.
  Carl Bildt satt själv i Legg Masons styrelse innan han blev utrikesminister, skriver GP.

  Gilla

 7. Allan skriver:

  Ja politikerna förnekar sig inte. Inte heller lydmedia. Det är för väl att det finns internet så man kan få reda på även sådant som inte är PK.
  Såg på någon hemsida att C vill rädda sig kvar i riksdagen genom att plötsligt bli landsbygdsvänligt och locka folket där att rösta på sig.
  Fast – en röst på dom är ju även en röst för månggifte och knarkliberalism! Visserligen kan man säga att förslagen kom från partiets unga, men det är ju alltid dessa som lyfts fram. Alla partier skryter med låg medelålder bland ”förtroendevalda”. De äldre och erfarna slängs på sophögen.
  Alla unga är inte heller för demokratiska debatter. Såg hur i en stad i mellansverige Ung Vänster lyckats stoppa en planerad debatt på en skola genom att hota med handgripligheter. Debatten skulle vara mellan Mp och SD, men ställdes in då rektorn sa sig inte kunna garantera debattörernas säkerhet.
  När argumenten tryter tar man till nävarna
  Detta gäller även i politiska sammanhang.
  Den ljusnande framtid är vår ?

  Gilla

 8. Rune Lanestrand skriver:

  Carl Bildt sa i lördagsintervjun att folkomröstningen i Krim i morgon är olaglig. Men det var inte olagligt att faschistiska och nazistiska grupper använde Molotovcocktails och beväpnade med knivar skjutvapen bröt sig in i parlamentet och regeringsbyggnaden i Kiev. Bildt blir allt konstigare och farlig för svensk säkerhet.

  Gilla

 9. Anders Paulsson skriver:

  angående senaste programmet skrev jag: Massiv desinformation – för den som var vaken – Det mesta uppenbart. Pehr G Gyllenhammar är numera vice ordförande för Rothschild Europe. Åka kust till kust i USA är fortfarande coolt, Oswald ensam sköt Kennedy bakifrån & grisar flyger. Tack för det Skavlan, nu vet vi.

  Gilla

 10. ingeborg skriver:

  Vad gör han här i Sverige och vilka betalar honom? De gånger jag sett och hört honom så tycker jag han är beklämmande dålig.Varför sitter han i Svensk television och ”underhåller”. Finns det inte jobb för honom i Norge?

  Gilla

 11. Rune Lanestrand skriver:

  Här ett annat program där Skavlan nojsade bort en efterlängtad seriös debatt om bidöden.
  https://runelanestrand.wordpress.com/2013/10/13/gmo-professor-vill-fa-bina-att-arbeta-mer-bidoden-blev-underhallning-hos-skavlan/

  Gilla

 12. Rune Lanestrand skriver:

  Därför sköt mördarna i Kiev på båda sidor.
  http://www.aftonbladet.se/kultur/article18543540.ab

  Gilla

 13. Gräsrot skriver:

  Jag tycker Skavlan är en rätt bra intervjuare men jag har länge retat mej på smygpropagandan i programmet. Samma i många andra program. Såg en gång en nyhetsuppläsare som intervjuades i något kvällsmysprogram där hon blev tillfrågad om vilken person hon beundrade mest. Hon svarade; ”Hillary Clinton som ni valde” men rättade sig snabbt ”jag menar som jag valde”.

  Gilla

 14. Lasse Strömberg skriver:

  Jag har sett några program med Skavlan för länge sedan. Han är inte journalist .- han är underhållare. Även som underhållare tycker jag han är rätt dålig, vilket alltså innebär att jag inte ser hans program. Det du beskriver förvånar mig alltså inte det minsta.

  Gilla

 15. Håkan Sannebro skriver:

  Så sant Rune! Gott att även du har genomskådat den där flinande och fjäskande pösmunken till norrman. Det var länge sen jag slutade titta på det programmet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: