Regeringen går bakom ryggen på väljarna vid beslut i EU

Hur många har egentligen klart för sig hur hårt Sveriges regering med Eskil Erlandsson i spetsen arbetar för att sprida GMO-grödor i Europa? Detta framgår vid denna omröstning i Bryssel.
Endast fem länder däribland Sverige röstade för godkännande av GMO-majsen 1507. Detta utan någon som helst debatt i Sverige.
Exemplet visar hur oerhört viktiga beslut kan fattas över våra huvuden och utan någon som helst förankring bland allmänheten.
I alla undersökningar visar det sig att 70-80 procent både bland bönder och konsumenter inte vill ha ha GMO-grödor eller GMO-livsmedel. https://twitter.com/EuropeanVoiceEV/status/433248706859503616/photo/1
Rune Lanestrand

6 Responses to Regeringen går bakom ryggen på väljarna vid beslut i EU

 1. Erlandsson sitter i knät på de multinationella kemibolagen! Hela den svenska jordbrukspolitiken är tagen direkt från USAs industri och multistorhetsjordbrukspolitik! Blev visst ett långt ord som jag själv hittade. Men det har ju varit så att USA har varit förebilden för svenskarna, därifrån har man hämtat allt möjligt elände utan att sålla bort skräpet! Och till det verkliga skräpet kan man sannerligen räkna GMO. Ibland tycker jag att Sverige känns som lydland till USA. I Sverige har verkligen Monsanto o co en allierad! Särskilt lantbruksministern!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja Inga-Lill, snart få vi väl en stjärna i USA-flaggan. Nu när vi allt mer ställer upp i USA krig för olja och världsherravälde.

   Gilla

 2. Rolf Löfgren skriver:

  Det bästa vore att ge Eskil E och andra GMO-kramare foten direkt.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja Eskil Erlandsson är den sämste jordbruksminister Sverige har haft. Här i roten kallas han allmänt för jordbuskminister sedan han tagit bort gårdsstödet för 13 000 småbrukare. Han ansåg de var för små och kostsamma att administrera.

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Anne, Jag har svårt att tro att de inte känner till riskerna med GMO. Framför allt forskarna som säljer sin själs salighet för en vattvälling. Men de tjänar mycket pengar, får generösa forskningsstipendier och USA-vistelser av Monsanto. Dessutom är det till de av storbolagen uppköpta forskare som Nobelprisen går.

  Gilla

 4. Anne Ringborg skriver:

  Tack för dig Rune! Det är hemskt med makthavare som saknar moralisk kompass, ansvarskänsla . . har de verkligen kunnat undgå kännedom om de skador som GMO åsamkar???

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: