Det här vill inte de konsumenter som vill handla billigt se!

22 Responses to Det här vill inte de konsumenter som vill handla billigt se!

 1. Wow, wonderful weblog layout! How long have you been blogging for?
  you make blogging look easy. The entire glance of your web
  site is great, as neatly as the content!

  Gilla

 2. Jan Öhlund skriver:

  Date: Sun, 23 Mar 2014 11:55:15 +0000 To: janohlund@telia.com

  Gilla

 3. Det är ju precis det här det s.k. svenska djurskyddet strävar efter, slå ut allt naturligt/djurvänligt och låta mammon undslippa kontroller och påföljder.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Helt rätt,och den politiken har accelererat under Eskil Erlandsson tid som lantbuskminister med tonvikt på busk.Erlandsson begriper inte det minsta om jordbruk,djur och miljö. Däremot förvaltar han sina stora aktieportfölj väl. Näst störst efter Carl Bildt.

   Gilla

 4. robert skriver:

  Mycket intressant. Tack för tipset.

  En liten sak som fascinerade var paprikorna som växte höga som tomatplantor. Det har har aldrig sett förr.

  /robert

  Gilla

 5. ingeborg skriver:

  Apropå svenska journalister:
  Kurt Lundgren som tyvärr gick bort för fem år sedan hade behövts i Sverige idag. Följande kunde man läsa på hans blogg Östra lands fria Horisont:
  ””Svenska journalister är ett samhällsproblem
  Den danske bloggaren Snaphanen, som kritiskt granskar den svenska mångkulturpolitiken, ser svenska journalister som ett samhällsproblem. Jag håller med honom. Med det perspektiv jag har, genom läsning av både inhemska och utländska bloggar och daglig konsumtion av många svenska och utländsk media, framstår journalistkollektivet i Sverige som särskilt uselt. Favoriseringen, likriktningen, förutsägbarheten och propagandan har dimensioner som jag föreställer mig fanns i forna Östtyskland. Det är speciellt märkbart vid hanteringen av vissa ämnen som invandringspolitiken, Israel, president Bush, kriget mot terrorismen, brottsligheten, Danmark och feminismen för att nämna några. Feministerna behandlas fortfarande med silkesvantar trots att de i den politiska korrekthetens namn i ett decennium prisgav tiotusentals unga invandrarflickor åt hederskulturen.

  Lyssna t.ex. på Täppas Fogelberg i Ring P1 så förstår ni vad som menas med journalisten som ett samhällsproblem. Värst är alltså de statskontrollerade TV- och radiokanalerna, då dessa dessutom har mage att i annonskampanjer framställa sig som ?Fri?! Fria att göra vad då? Jo, att i åratal ensidigt kritisera det som inte faller dem på läppen samtidigt som man okritiskt köper det som enligt journalistskollektivet är politiskt korrekt.

  Den svenske ‘journalisten’ är den födde anpasslingen, feg och fisförnäm, och vet inte vad fair play är. Behandlas något som inte är politiskt korrekt (PK), finns inga hämningar. ‘Reporter’ Lars Hermansson får exemplifiera. Den 20 september gjorde han ett program i P1:s Kulturradion Reporter om just politisk korrekthet, där Sverige och Danmark jämfördes. Förment objektivt men upplagt så att han skulle få möjlighet att runda av med att kalla Dansk Folkepartis ledare, Pia Kjaersgaard, för ‘dansk svinehund’. Lättköpt, precis vad flocken och PK-hannen Guillou förväntar sig. Men det är inte journalistik.!”
  ………
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Honor%C3%A9_de_Balzac
  Det lär vara den franske författaren Honoré de Balzac som myntade utttrycket ”Andens horor” om journalister”. Då hade han inte träffat svenska journalister för då hade han säkert sagt något ännu värre.”

  Gilla

  • Allan skriver:

   Heder åt Ingeborg.
   Ditt inlägg är det mest sanningsenliga som jag läst på hela detta år, kanske på flera år. Du är värd all uppmuntran.

   Gilla

  • Patrick Sellman skriver:

   Den beskrivningen ställer jag upp på.

   Gilla

  • Björn skriver:

   Kände Kurt Lundgren personligen men tyvärr går dom bra mänskorna bort fortast, och dom ……… blir kvar längst

   Gilla

 6. Björn skriver:

  Vår stora jordbruksminister kommer till ett lokalt arrangemang i Frunas Hage i Tolg ca 2 mil norr om Växjö för att prata om sin paradgren Matlandet Sverige, som bara räcker att föda halva befolkningen, och i den gruppen inräknas troligen samtliga politiker.

  Tillfälle finns även att ställa svåra frågor, som GMO, avsaknaden av myndighet med samlat försörjningsansvar med mera
  Lördagen 29/3 kl Tid: 13.30 – 15.00

  Läs mera på länken, obs långsam sida
  http://www.tolg.se/kalender.aspx

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Tack för information. Hoppas många i trakterna som kan åker och ställer frågor om bl a riskerna med GMO.

   Gilla

   • Björn skriver:

    Har just nu läst igenom Civilförsvarsförbundets rapport från Oktober 2013 och det är ingen munter läsning, ungefär lika illa som Sveriges Försvar

    Har även läst om Elandssons insats för GMO potatis

    Undrar om politiker känner något ansvar för sin avkomma och dess framtid?

    Gilla

 7. Rune Lanestrand skriver:

  De verkliga sabotörerna mot svenskt jordbruk finns inom LRF-familjen. Annerstedt – Flodin som är den största importören av kött ägs sedan många av Scan som i dag är ett dotterbolag till HK Scan, Scan AB. ”Vi arbetar med leverantörer från Sydamerika, USA, Nya Zeeland, Australien och Europa” skryter man med på sin hemsida. Produkter som i många fall är framtagna i extrem och hänsynslös stordrift som visas i filmen.

  Gilla

  • På det viset som du beskriver här, så undergräver ju LRF marknaden för att sälja svenskt kött för sina egna medlemmar. Detta genom att importera från länder som inte har några djurskyddsregler värda namnet ens. Och dessutom säljs detta djurplågerikött extremt billigt till många gånger ovetande konsumenter i butikerna. Ett fruktansvärt fult sätt att slå undan den svenska köttproduktionen på. Och sen gå ut o svamla om att vi skulle ha för hårda djurskyddslagar här och att det skulle vara ett hinder i konkurrensen med såna länder där liknande lagar i stort sett saknas! Som det skulle vara en lösning att vi ska införa liknande sätt här som många andra länder! Nej fy f…. .säger jag för såna ryggradslösheter!Man skulle i stället se till att sanningen om importköttet kommer allmänheten tillgodo, men det är det nog inga journalister som vågar här i landet!

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Vi har nog Europas mest korrekta och till makten följsamma journalister i hela Europa. Det finns undantag men de är tyvärr väldigt få.

    Gilla

 8. ingeborg skriver:

  Globaliseringsfällan:
  Sveriges livsmedelsförsörjning i händelse av kris
  För 20-30 år sedan hade vi en självförsörjningsgrad på 80-100%. Den är idag under 55% och fortsatt sjunkande. Vi har idag Europas sämsta självförsörjningsgrad. Huvuddelen av den odlingsbara marken finns i södra Sverige. Jordbruksarealen i de sex nordligaste länen motsvarar endast 11% av den totala odlingsarealen, varför Norrlands livsmedelsförsörjning är starkt beroende av fungerande transporter från södra Sverige eller utlandet.

  Dagsläget
  •Det finns inget produktionsmål för svenskt jordbruk.
  • Vi är självförsörjande på spannmål, men produktionen av mjölk, griskött och nötkött har sjunkit till mellan 40 och 60%.
  • Det finns inte längre några beredskapslager sedan inträdet i EU. Inte heller EU har några beredskapslager.
  • Det finns ingen statlig myndighet med ett samlat försörjningsansvar.

  Vid ett isolerat eller avstängt krisläge bortfaller häften av Sveriges livsmedelstillgångar, dem vi importerar från utlandet. Vi skulle naturligtvis kunna livnära oss genom att slakta djuren och leva på potatis och bröd och äta vegetariskt. Men även på kort sikt är sårbarheten hög. Det framgår med önskad tydlighet av Livsmedelsverkets rapport. En viss lagerhållning finns i alla delar av livsmedelskedjan. Men den är kort.
  De enskilda hushållens livsmedelslager beräknas räcka i tre-tolv dagar. Dagens butiker har inga lager. Det vi ser på hyllorna är det som finns, och det räcker bara en dag! De fåtaliga centrallagren har livsmedel för tre-åtta dagar, livsmedelsindustrin och importhamnarna har tillgångar för ytterligare ett par dagar. Alla lager finns i princip på hjul.

  Läs mer: http://bakom-kulisserna.webnode.se/

  Gilla

 9. Vilken fruktansvärd video! Hur är det möjligt att medverka till denna fruktansvärda köttindustri?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Sigbritt, jag tror att de människor som står bakom denna hänsynslösa rovdrift, t ex Belgian Blue som vi ser på videon och som inte kan föda naturligt och övrig misshandel av våra husdjur, har plånboken där hjärtat ska sitta. Någon annan rationell förklaring kan jag inte komma på.

   Gilla

   • Helt rätt Rune! Mammon är den store guden som styr det mesta i vår tid! Där girigheten bestämmer finns inga sådana känslor som empati o medkänsla kvar! Då gäller rofferiets lagar enbart!
    Och det är de svaga o försvarslösa som får sitta emellan o ta alla smällar! Som djuren o barn o gamla alla på olika grymma sätt!

    Gilla

 10. Patrick Sellman skriver:

  4% av den totala omsättningen av livsmedel är ekologiskt märkt.

  Befolkningen applåderar en hård djurskyddslagstiftning och sedan går man och köper extremt storskaligt producerad gris från besättningar med kuperade svansar och antibiotika för att spara tjugo kronor kilot.

  Hyckleri i stora mått.

  Gilla

  • Patrick, jag undrar ibland hur många av de ordinarie vanliga konsumenterna här i landet som har någon som helst kännedom om vad som utgör skillnaden på t ex ekologiskt producerat o storskaligt konventionellt. Särskilt då från andra länder där det knappast existerar några lagar som skyddar djur o natur o människor för sån här rovdrift

   Gilla

   • Patrick Sellman skriver:

    Du har förmodligen rätt då jag tolkar det du skriver som att du tror att inte många vet. Jag tror de flesta inte ens tänker på det. Liten sak när de försöker få ihop vardagen. Ett vanligare problem för folk är nog att försöka vara så normal som möjligt och att inte skapa konflikter med någon.

    Sen är min uppfattning att när någon, läs staten är så idog att sätta upp regler och gränsvärden så slutar folk tänka själva och ta ansvar. Det är någon annan som kollar och fixar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: