Se upp med paret Carl och Anna Maria Bildt!

Samtidigt, som utrikesminister Carl Bildt uppträder så obalanserat i ukrainakrisen att han närmast hetsar på för ett inbördeskrig i Ryssland, tycker hans hustru, den moderata EU-ledamoten Anna Maria Corazza Bildt att Sverige inte behöver öka självförsörjningen på livsmedel. Det ska ske genom EU tycker Corazza Bildt som är moderaternas talesperson för livsmedel och livsmedelsberedskap.
Anna-Maria Corazza Bildt är den som myntat uttrycket matnationalism och som anser att Sverige inte behöver någon egen självförsörjnings plan. EU ska sköta detta anser Corazza Bildt.
I en paneldebatt i Stockholm nyligen gick Corazza Bildt till häftigt angrepp på övriga EU-kandidater i panelen som ville ha en ökad svensk beredskap och högre grad av sjävförsörjning av livsmedel.
Hon blev så isolerad och uppretad att hon for ut och kallade övriga EU-kandidater för att vara matnationalister och populister.
Corazza Bildt var den enda i panelen som svarade nej till ökad svensk självförsörjning på mat och på mötets rubrik: Behövs en strategi för svensk livsmedelsförsörjning?
Paret Bildt utgör en ytterst ansvarslös politisk kombination med oerhört stort inflytande som inger stor oro nu och för framtiden!
Rune Lanestrand
DN

24 Responses to Se upp med paret Carl och Anna Maria Bildt!

 1. […] EU tycker Corazza Bildt som är moderaternas talesperson för livsmedel och livsmedelsberedskap.Läs mer – bloggaren Rune […]

  Gilla

 2. naRune Lanestrand skriver:

  Utan lydmedias servila svansande för paret Bildt/Corazza skulle de aldrig kunnat svingat sig upp på den högsta politiska estraden.
  Med ett uns av kritiskt granskande journalistik i tv, sr och Bonnierdrakarna skulle luften pyst ur dessa båda politiska uppblåsta suffléer så att ordnar och kraschaner yrt i luften över Östermalm.
  Carl Bildt lika överlägsna som studentikosa uppträdande och Anna Maria Corazza Bildts inövade politiska svada, som när hon i den heminspelade filmen om genmanipulationens välsignelser låter som en vältränad politisk papegoja, skulle då vara ett minne blott.
  https://runelanestrand.wordpress.com/2014/04/16/ar-anna-maria-corazza-bildt-sponsrad-av-monsanto/

  Gilla

 3. Eric Karlsson skriver:

  Ja Göran, det vore kanske ide att starta Matnationalistpartiet för att producera vår mat själva ekologiskt, hälsosamt och nära! Med Corriza Bildt som anti-föredöme! Så kunde vi slippa utländsk fördärv, GMO, delaktighet i regnskogarnas ödeläggelse, osv. Läste just att ryska trädgårdsodlare producerar 82% av frukt och bär i Ryssland. Kan de kan vi. Dvs. om vi vill……

  Gilla

 4. Stig Broqvist skriver:

  Hej!

  Tack för dina kloka ord. Jag instämmer helt, både om matsuveränitet och om utrikesministerns agerande. Först driver USA och EU med Carl Bildt i spetsen på och stöder våldsamma demonstranter. Alla på Majdan var ju inte våldsamma, men många. Jag såg i vanliga svenska TV-nyheter hur de hade en ca 2 meter hög slangbella, som sköt iväg stora stenar. Det var naturligtvis dödligt vapen. Vid själva maktövertagandet hade fascistiska stormtrupper med vapenmakt drivit bort den folkvalde men korrupte Janukovitj och stor del av parlamentarikerna. Då hade de i ett par månader ockuperat offentliga byggnader i Kiev. Ganska unikt att utrikesministrar demonstrerar i ett främmande land för att störta den regering, som folkmajoriteten valt. När Janukovitj flydde för sitt liv, skrek Carl Bildt i radion att nu måste oppositionen ta över makten och den lydde.
  Nu får kuppregimen i Kiev smaka på lite av sin egen medicin. Skillnaden är väl att de våldsamma demonstranterna i Kiev gick emot en vald regering, medan demonstranterna i östra Ukraina går emot en regim, som kommit till makten genom en väpnad kupp.
  Det kan ju tyckas inkonsekvent av Bildt, men jag har förstått att det är helt konsekvent. Hans och större delen av massmediaetablissemangets definition av en demokrat är en person som tycker som ledningen i USA och EU, men det säger de inte högt.

  Stig Broqvist

  Gilla

 5. […] EU tycker Corazza Bildt som är moderaternas talesperson för livsmedel och livsmedelsberedskap.Läs mer – bloggaren Rune […]

  Gilla

 6. Eaqhan skriver:

  Tumme för inlägget. Jag pushar för det.

  /Skvitt

  Gilla

 7. […] lyfter på hatten och säger, ”din blogg […]

  Gilla

 8. Anonym skriver:

  Naturligtvis ser paret Bildt det som fördelaktigt att Sverige i längden är helt beroende av den diktatoriska superfederationen EU. Deras agerande är naturligt för skrupulösa karriärister som vill utradera nationalstater och etniciteter för att själva kunna ingå i den styrande eliten.

  Paret Bildt är så arroganta, maktfullkomliga och självsäkra att de tror de är oantastliga…

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Paret Bildt hade aldrig kommit så långt i sina karriärer om vi hade haft en kritiskt granskande journalistkår. Nu står tv och radioreportrar bugande och högtidligt återger alla deras politiska floskler. Det hela är rent vämjeligt.

   Gilla

   • Anonym skriver:

    Det är den svenska flockjournalistiken! Att rusa från en sida till den andra. Tänk på Thomas Quickaffären. Nu Ukraina! Vem behöll lugnet? Vår ambassadör i Moskva!

    Gilla

 9. Anne Ringborg skriver:

  Corazza, denna överklassdam tycks ha garanterad tillgång till självförtroende. Tonläget är högt men förståndet det är klent.

  Gilla

 10. ingeborg skriver:

  Vi skall se upp med paret Bildt absolut. Men här får ni en intressant länk om Globaliseringsfällan. Boken bör man nog köpa.
  http://parnassen.wordpress.com/2014/04/12/globaliseringsfallan-brzezinski-bedova-folket-med-bara-brost-tittytainment/

  Gilla

 11. Kenneth Johansson skriver:

  Inhandla boken ”Hotet mot livet ” av F. William Engdahl, så kommer mycket att klarna.

  Det är en klan i USA, Rockefeller, som dirigerar det mesta på det här jordklotet. Enligt dem ska allt familjejordbruk bort och ersättas med industrijordbruk i jätteformat. Samma som i USA. Bara GMO. Därefter ska man fixa till så det blir brist på mat i jätteformat.

  Sverige ska bland många länder på lång sikt bli ett jättestort naturreservat utan några människor.

  Att luras och ljuga är Rockefeller jätteduktiga på. LÄS BOKEN.

  Alla vanliga politiker går på bluffen.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja,Rockefeller och Bilderbergarna har utan tvekan hittills lyckat väldigt bra. Inte minst sedan de fått sitt mäktiga verktyg EU-byråkratin som går fram som en ångvält och krossar allt småskaligt och hållbart. Det gäller alla småföretagare/småbrukare som ska tvingas in under globalbolagens ekonomiska diktatur. Nu dras tummarna åt också på den mera välbärgade medelklassen och då brukar det hända saker.

   Gilla

  • Solveig Bachler skriver:

   boken Forskningsfusket! Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin. av Ralf Sundberg tar också upp de bakomvarande krafterna.

   Gilla

 12. Och så var de på Mona Sahlin som bålgetingar. Jämför det med den tystnad kring Anna Maria Corazza Bildts skulder.

  Gilla

 13. Solveig Bachler skriver:

  Är det detta som är ANNAT?
  Första gången jag hörde det var på en delgivning i Falun av ett djurförbud åt en fäbobrukare.
  Olle Rydell sa då matt ”det handlar inte om djuren, det har aldrig varit något fel eller problem med dina djur, det handlar om ANNAT”
  Jag har förstått att detta ANNAT funnit högre upp.
  Jag har också misstänkt att det handlar om ekonomiska intressen, trolien internationella.
  jag har även funderat i banor till Monsanto och läkemedel och livsmedelsindustrin, dessa funderingar har jag haft sedan 2009 då jag har kunnat ana et samband med avvecklingen av djurhållning i Sverige och förföljelsen av bönder.
  framtiden lär visa om jag haft rätt eller helt fel.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   När det gäller jordbruket råder närmast konsensus bland partierna att Sverige ska vara ett exporterande industriland och i utbyte importera så mycket livsmedel som möjligt.
   Ett enkelt exempel. JAS säljs med miljarder i mutor och motköpen är bl a livsmedel.
   Man låtsas som om det är svenska företag men inte ens SKF eller vapenfabriken Bofors i svensk ägo. Volvo är kinesiskt och Scania är på väg att bli volkswagenägt o s v.
   Med denna politiska grundinställning har man utan att ett enda parti på allvar har reagerat mot avfolkningen av landsbygden och närmast förföljelse av de svenska bönderna
   som har pågått i mer än ett halvsekel. Nu ser det ut att ljusna för landsbygd och modernäring när industri- och kemisamhället står inför sitt sammanbrott. Med nya industrinedläggningar praktiskt taget varje dag.

   Gilla

   • Irene Andersson skriver:

    Här faller ju pusselbitarna på plats! Familjen Bildt har intressen i vapenindustrin samtidigt som den anstränger sig till det yttersta för att sälja ut och sabotera livsmedelsproduktionen.

    Men jag hoppas förstås att konsumenterna är på väg att vakna, både när det gäller livsmedlens ursprung och att värna om alla arbetstillfällen som kan återskapas när vi ökar självförsörjningen igen.

    Gilla

 14. Göran Keijser skriver:

  Vi borde tacka Anna Maria för att hon uppfann ordet matnationalist.
  Det är det bästa ord jag hört på länge och ordet skulle ju kunna bli en förening under namnet Matnationalisterna, det uttrycker ju vad som är av största vikt, mat från nationen. Det är med stolthet man kan säga att jag är matnationalist.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Visst ska vi vara stolta matnationalister. Precis som vi var stolta över Volvo, Saab, Kosta Glas, svensk utrikespolitik o s v innan den fisförnäma, förvirrade politiskt korrekta eliten i ledande medier bestämde sig för att allt som luktade nationellt är fult.

   Gilla

 15. Sven Bergström skriver:

  Dessutom verkar hon att ha sällsynt svårt att betala sina räkningar enligt Aktuellt häromdagen. Inte lätt att få pengarna att räcka till med de knappa ersättningar EU-parlamentarikerna har….

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Moderaternas toppnamn i EU-valet, Anna Maria Corazza Bildt, har haft tre ärenden hos Kronofogdemyndigheten under sin tid som parlamentariker. Det handlar om sammanlagt 203.000 kronor i obetald skatt och arbetsgivaravgifter, Skulder som hon nu har tvingats betala.

   Gilla

   • Jo men Rune, hon har ju börjat betala vitt ( i alla fall några gånger ) istället för svart och då går det ju inte att hålla reda på alla svenska konstiga regler och arbetsgivaravgifter. Makarna Bildt twittrande uppmärksammas tyvärr inte av skattemyndigheterna :-).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: