LRF visar sitt rätta ansikte i GMO-frågan

Det började med att LRF:s vice ordförande Thomas Magnusson i en debattartikel i LAND skrev att det är ”Dags att ompröva GMO-friheten” Han såg inga nackdelar med att odla GMO-grödor eller använda genmanipulerat foder till djuren.
Nu har sveket mot Sveriges bönder och konsumenter fullbordas när LRF Mjölk tar ställning för GMO-foder i Sverige.
Detta är ett fullkomligt dråpslag mot den hittillsvarande svenska linjen om LRF får med sig de branscher som har ingått en överenskommelse med GMO-förbud vid produktion av fläsk, nötkött, matfågel, ägg och mjölk.
Tyvärr är jag inte helt överraskad. LRF Ungdom vars ledare både Timbro och Mc Donald har utbildat(läs hjärntvättat) har sedan ett par år tagit ställning för GMO och motionerat till LRF_stämman om ett slopat GMO-förbud.
LRF är inte på minsta sätt representativ för jordbruket och landsbygden då styrelsen med några få undantag består av godsägare med stora djurfabriker och spannmålsodling på arealer som varierar från Magnussons 150 hektar åker till Carl Wachtmeisters 566 hektar och drygt drygt 1000 (ettusen)hektar skog. Medelarealen åker i Sverige är 40 hektar. För skog 40.
Det är landsbygdens överklass som styr LRF i dag. Precis som alla andra gamla folkrörelser som bildat av solidaritet av småfolket har dessa inget som helst inflytande längre. Nu är det de som köper upp gårdar,avfolkar, spekulerar i fastigheter, aktier och fullkomligt struntar i att landsbygden avfolkas som har makten och kanalerna in till riksdag, regering och myndigheter.
Det är också detta kapitalstarka skikt som är mycket mer direktörer än bönder som är representerat i EU och i internationella bondeorganisationer. Thomas Magnusson är t ex vice ordförande i den europeiska jordbrukskooperativens intresseorganisation, Cogeca. Inte konstigt att 80 procent av EU:s miljardbidrag till jordbruket går till de största jordägarna.
LRF Ungdom är helt blinda för miljön och farorna med GMO. De driver på LRF för att säga ja till GMO på alla områden. Då är det bara alla vi som vill ha GMO-fria livsmedel som tillsammans med den majoritet bönder som är emot GMO i foder och i odling som kan sätta stopp för Monsanto och Co.
Rune Lanestrand

7 Responses to LRF visar sitt rätta ansikte i GMO-frågan

 1. Rune Lanestrand skriver:

  En ros till Markbladet som sprider upplysning av Sveriges dåliga självförsörjning. http://markbladet.se/?artikel=201404161039545192

  Gilla

 2. ingeborg skriver:

  På en blogg läste jag följande av någon som kommenterat.
  Någon undrade över vilka som tjänar på politiken som förs.
  Jag har också lagt in en länk om Globaliseringsfällan – recension

  Jag kan ge facit på vilka som tjänar.
  1980 så ägde 5% av folket över 90% av alla tillgångar i detta land. Idag är det ännu färre som äger ännu mer av alla tillgångar.

  Det som har pågått i 100 år är världens största transaktion av tillgångar från vanligt folk till rika.

  Från att man tog bort lagen om att pengar hade värde. (Fram till 1970 talet så var det lag att riksbanken skulle ge ädelmetal i värde motsvarande kronor = pengar hade värde) Våra politiker spelade bort hela guldreserven.

  Bankerna fick rätt att trycka icke existerande pengar. Idag är endast 3% av hela valutamängden äkta pengar. Resten är pengar som inte existerar men ändå så genererar dessa icke existerande saker pengar åt bankerna.

  (För de som inte vet. Om en bank har 10kr så får de lagligt låna ut 100kr. Dvs 90kr har skapats ur ingenstans och de får ränta för något som inte finns)

  Hela makten ligger i pengar. Det är därför politiker och banker har avvecklat sedlar och mynt under de senaste 20 åren. Det är idag omöjligt att gå till en bank och ta ut sina pengar från en bankbok. Man får postväxel eller är hänvisad till dagliga gränsen på 12000kr som bankomater har.

  Allt för att hindra kraschen som hände senast 2008. Om för många tar ut sina riktiga pengar så kan inte banker låna ut pengar och hela systemet kraschar. Det sjuka i det hela är att våra lönekonton räknas som tillgång hos banken så de får låna ut 10x de pengar du har på ditt konto. De får låna ut pengar på pengar som inte är deras!

  Detta vansinniga system leder till inflation och att det är kriser med 10års mellanrum. Det är i dessa kriser som transfereringar sker.
  En dag kan en bankman ringa och säga: ditt hus är 30% mindre värt: betala det åt oss. Folk kan inte det eftersom folk inte har pengar i detta land (pga perverst skattesystem).
  Lånet hävs och huset blir bankens ägodom med 30-50% rabatt + det räknas som ”kreditförlust”.

  När banker har kreditförluster så kommer politikerna med hjälpen och trycker ännu mer pengar och ger till bankerna.

  2-3 år efter krisen så har de beslagtagna tillgångarna återfått sitt värde och 30-40% till har transformerats till bankerna.

  Det är inte fel att erinra sig det romerska ordspråket:

  -”Praeparatus supervivet – Den förberedde överlever” .

  Tänk själv – och låt framför allt inte fulmedia forma din världsbild!

  Kunskap är styrka!

  Klicka för att komma åt Globaliseringsfallan.pdf

  Gilla

 3. Kenneth Johansson skriver:

  Jag hittar ingenstans där jag kan föra in nedanstående text till dig Rune Lanestrand.

  Har sett på en blogg från La Roucherörelsen i Sverige EAP att man snart före EU-valet ska rösta om:
  ”Att bankerna vid kris skall få beslagta sina kunders bankkonton för att täcka sina spekulationsförluster. Det riktas främst mot företagen, institutioners bankkonton och förmögna privatpersoner. Avser att beslagta alla pengar över 1 miljoner kronor.”

  Om detta går igenom blir hela Europa utfattiga.
  Bankkris kommer att ske, de enormt rika personerna här i världen (USA främst) kommer att fixa detta avsiktligt.

  Vill att du skriver artiklar om detta före EU-valet och före EU-beslutet så vanligt folk får reda på det.

  USA är konkursfärdiga och vill då stjäla allt som går. USA styr här i EU. All demokrati inom EU har upphört.
  Det hela nämns även som ”Totalitär Bankdiktatur”.

  Människor här i Sverige borde demonstrera mot det hela innan det är försent. Det räcker inte att Anders Borg själv motsätter sig det hela.

  Gilla

 4. A-Lott skriver:

  Jag följer dig noga Rune och jag både ser och hör hur du stångar dig blodig mot galenskapen som pågår.

  Historien upprepar sig. Det är kapitalet som styr.

  Med detta inlägg vill jag bara förmedla att jag gör så gott jag kan från min balkonglåda i stan. Håller mig underättad så gott det går och för vidare, bl.a. dina kunskaper.
  🙂

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   I går var det drygt tusen som på bloggen läste om det politiskt så okunniga, ytliga och politiskt farliga paret Corazza/Bildt.

   Gilla

 5. Typiskt taktiskt drag från Monsanto! Det är alltid lättast att påverka yngre personer som i detta fallet verkar tro att allt som är nytt är framtidens frälsning! Ungdomlig hybris! Plus att ”överheten” inom jordbruket alltså topparna inom LRF säkerligen är ganska korrupta och går att köpa för rätt förmåner. Pengar o hjärntvätt är i detta fallet en säker väg in i Sverige för de stora kemibolagen o deras skräpväxter o gifter! Allt för att så fort som möjligt ta kål på både människor , djur o natur!

  Gilla

 6. Sofia skriver:

  Sverige har tappat förståndet.
  Sätt in Siv Inger Mattsson som förmyndare!
  http://petterssonsblogg.se/2014/04/15/inger-siv-kraks-pa-socialdepartementet/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: