Är Anna Maria Corazza Bildt sponsrad av Monsanto?

Inför EU-valet i maj ser jag det som ytterst nödvändigt att upplysa om att Anna Maria Corazza Bildt är en hängiven anhängare av GMO-produkter.
I den här filmen lyckas hon få med alla de myter och rena sagor som Monsanto, BASF och den övriga GMO-industrin med hjälp av slapp jourmalistik med stor framgång lyckats sälja in till ledande politiker.
Det är närmast skrattretande att hon använder precis samma anitintellektuella, hjärtknipande och ovetenskapliga taktiska argument för GMO-jordbruk som de globala GMO-företagen.
Då 70-80 procent av både bönder och konsumenter i Sverige inte vill ha GMO-produkter ligger Carozza Bildt illa till när de får vetskap om fru Bildts Eufori över Monsantos ytterst riskfyllda produkter.
Rune Lanestrand

11 Responses to Är Anna Maria Corazza Bildt sponsrad av Monsanto?

 1. Rune Lanestrand skriver:

  En svensk EU-parlamentariker mindre som förespråkar GMO-grödor när moderaterna petat Anna Maria Corazza Bildt från vallistan.

  Gilla

 2. Admin skriver:

  Reblogga detta på OM Sverige NU.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Det mäktiga paret Bildt/Corassa svävar i det blå och har ingen som helst kontakt med verkligheten längre. De bekräftar ett uttryck i min hembygd på äran och hjältarnas språk; di store tjuvane (tjuvarna) får ordnar och band, di små förs till galgen!

  Gilla

 4. Anders Rydén skriver:

  Att folk svälter beror på att de är fattiga, punkt.
  Att skicka en massa pengar till utvala företag i fattiga länder har fungerat ytterst dåligt.
  Det borde de senaste 50 åren av bistånd ha visat.
  Att då tro att utvalda västerlänska företag med statligt skydd via patenträtter skall ordna välstånd i dessa länder är ännu mer korkat.

  Patenträtter är dyra för företagen så det är inte konstigt om de kräver extra bistånd från ländernas rättsapparat.
  Detta fört med sig en ohelig allians mellan dessa utvalda företag och respektive stater.

  Personligen tycker jag att det finns en hel del likheter mellan gamla tiders kaparbrev och hur patenträtter fungerar, en slags piratverksamhet helt enkelt.
  Där ”pirater” får härja med hjälp av korrupta lagar uppstår fattigdom och i förlängningen svält.

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  En ros till Miljömagasinet som spruder upplysning om den dåliga självförsörjningen i Sverige. http://www.miljomagasinet.se/artiklar/140415-sjalvforsorjning-nagot-fult.html

  Gilla

 6. Patrick Sellman skriver:

  Man blir spyfärdig på argumentet att vi måste ha genmodifierade grödor annars svälter folk. Bara vi odlar mer GMO grödor så blir det mat till alla. I argumentet ligger inbakat att de som är emot GMO skulle bära något sorts ansvar för att folk dör i svält.

  Det finns mat och går att framställa mat så det räcker åt alla. Det är ett fattigdomssymptom med orsaker som korruption, förtryck och liknande som är orsaken inte avsaknad av GMO.

  Liknar Johan Norbergs artikel för några månader sedan där han gjorde liknelser med att svenska miljöaktivister var medansvariga till att barn dog i rakitis när de stöttade lokala bönders brännande av gmo fält i sydostasien. Den gången var det GMOris som innehöll a-vitamin. Det behövs inte GMO ris som förslavar bönder under patent och dyra utsäden. Ordna fram lite morot eller vintersquash istället.

  Det finns definitivt mer argument mot GMO än hälso och miljöaspekter som hon tar upp och det är de juridiska aspekterna, skadestånd, rättigheter osv.

  Det som säkerställer livsmedelsförsörjningen bäst långsiktigt under de förutsättningar som gäller här på planeten är genetisk mångfald och lokalt anpassade grödor.

  Naturen är perfekt i sin icke perfektion där mångfald och därmed anpassningsmöjligheter efter ändrade förhållanden är nyckeln till hur livet funkar och lever vidare. I variationen finns förmodligen mest misslyckanden men några får de rätta egenskaperna och sprids vidare.

  Genetisk variation både inom och mellan arterna är vägen framåt, precis som den varit under hundratals miljoner år.

  Vi småodlare skall inte endast bevara gamla sorter utan lära oss att få fram nya sorter.

  Mycket bra att du håller ögonen öppna inom detta område Rune. Tack för det!

  PS. När hon säger att en myndighets auktoritet måste gälla visar hon på det våldstänkande som ligger till grund för i princip all politik, tvång, hot och våld. Nu skall ni tvingas annars låser vi in er.

  Mycket otrevliga människor helt enkelt.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Den värsta delen av överklassen har alltid använt våld för att få sin vilja igenom. I dag används ett annat sorts våld än svärdets. Mer diffusa medel som EU-direktiv och avancerad byråkrati inom statliga myndigheter som t ex Jordbruksverket.

   Gilla

   • Patrick Sellman skriver:

    Provocerande inkonsekvens när hon talar om känslomässiga påståenden och sedan själv indirekt påstår att den som är emot GMO vidmakthåller svälten i världen.

    Faktum är att det pågår en stor kamp i världen just nu om makten över inte endast vår livsmedelsförsörjning utan även själva livet.

    Jag ser framför mig hur det inom en inte allt för lång framtid kommer argument mot husbehovsodling med påståenden som att de sprider sjukdomar som hotar de stora företagen och därmed en massa arbetstillfällen och dessutom hotar detlivsmedelsförsörjningen eller något liknande. Hemslakten går samma väg med argumentet ”säkerställande av en human slakt. Dessutom är vedeldning skadligt.

    Gilla

 7. Lena Engelmark skriver:

  Vetenskap och forskning är tyvärr nuförtiden ingen säkerhet för oss människor. Tyvärr spelar pengar en alltför stor roll. Anna-Maria Bildt, du måste tänka om. Iaf blir jag nödgad att byta parti.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Till den som har ska mer vara givet. Det ligger en aura av en hejdlös snikenhet över paret Corazza Bildt. Utan minsta skam i kroppen utnyttjar de sitt politiska kändisskap för att berika sig själva.

   Gilla

 8. lena skriver:

  Nej till genmodifierade grodor i sverige tack,! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: