Moderaterna kommer att tappa röster i EU-valet

Här kan du se de ledande kandidaterna till EU-parlamentet diskutera svensk självförsörjning och livsmedelsberedskap. För den som kanske ifrågasätter den mindre smickrande bild jag efter den debatten gett av moderatens förstanamn Anna Maria Corazza Bildt kan här själv se och höra henne agera.
Hon tål inte att bli ifrågasatt, adelsfernissan flagnar, hon tappar kontrollen och visar sitt rätta politiska ansikte. Vilket inte är vackert.
Undrar om inte moderaterna efter hennes framträdande i den här debatten när hon tappar kontrollen och närmast skrikande far ut mot de andra partierna måste byta ut henne.
Går moderaterna till val med Anna Maria Bildt Corazza som förstanamn i valet till EU-parlamentet är jag övertygad om att partiet får räkna med en kraftig tillbakagång.
Debatten föregås av ett långt seminarium. Så rulla ner på sidan och klicka på Paneldebatt så kommer den upp.
http://play.quickchannel.com/Qc/create/mainshow.asp?play=2189
Rune Lanestrand

5 Responses to Moderaterna kommer att tappa röster i EU-valet

 1. Britt Jakobsson skriver:

  Det är inget valvinnande sätt Anna Maria Bildt har. Inte heller Gudrun Schyman vinner röster för Fi, tror jag, när hon som i ett radiosamtal med Daniel Suhonen fullkomligt dränkte honom och andra lyssnare i en bombmatta av ord. Det fanns ingen möjlighet att komma emellan.

  Gilla

 2. Lars-Håkan Halldin skriver:

  ÄNGSJORDBRUK
  Att självförsörjningen minskar skall du inte skyllar bönder. Åk till Österrike och Schweiz och lär hur ängsjordbruk skall bedrivas.

  Vi har själva politiskt skapat minskad självförsörjning och ängsdöden lagt på jordbruket negativa konkurrensfördelar. Kallar dem ogräsjordbruk (ekologiska) eller likande. Vår djurskyddslag har inneburit vi har tappat 40 % av Svensk matförsörjning. Sedan år 2000 vinner importerna marknad för varje år. Vilket innebär vi importerar det som är förbjudit att tillverka i Sverige. Fanatiska djurskyddsinspektörer gör inte saken bättre.

  Ökar vi antalet betande nötdjur så har vi det bästa skyddet mot en växande vargstam. Vargen etablerar inte revir där det finns lösgående nöt.

  Ängarna flyttar utomlands. Det är självklart kunde vi med lönsamhet hålla mer nötdjur så skulle ängarna åter blomstra. Lönsamma gårdar har det bästa djurskyddet. Miljöpartiet vill lägga på Svenskt jordbruk ännu mer restriktioner och avgifter, gödselskatter, djurhållningsbestämmelser och dieselskatter för att tillfredsställa sina väljare i Stockholm Då blir ängarna ännu färre. Om 15 år(OM UTVECKLINGEN GÅR LIKA FORT SOM DEN GJORT SEDAN ÅR 2000) har vi kanske 500 000 premiumgrisar och hälften så många kossor som nu. Möjligen kungens ängar på Djurgården blir kvar.

  Vi måste bestämma oss för hur vi vill ha det. Endera låter vi de komparativa konkurrensfördelarna slå igenom vår mattillverkas där de gör det billigast. Eller så tar vi oss samman och ser till att Svenskt jordbruk och vår vackra natur kan utvecklas med brukarens varsamma hand. Här står rå marknadsekonomi mot varsam styrning och ramplanering. Är den råa marknadsekonomin viktigare än våra ängar vår levande landsbygd då skall du i frihetens namn välja det.

  Jag väljer något mindre (Klassisk Centerpartist) frihet och en levande landsbygd med en frodig grönskande natur och betande kossor på ängen.

  Välskötta ängar där absorberas och mellanlagras koldioxid och växthusgaser. De gröna näringarnas åkrar betyder tillsammans med skogen att viktiga klimatmål uppnås. Detta borde bönderna ha betalt för. Räkna ut hur mycket det skulle kosta att absorbera växthusgaser med mekanisk/ kemiska lösningar betala bönderna den summan. Då blir det ängar och självförsörjning.

  Gilla

  • Rolf Löfgren skriver:

   Mycket bra skrivet. Satsa på 100% självförsörjnings grad och där betet är grundstenen för utvecklingen. Minska ettårs grödorna kraftigt och ge djuren det som är arteget foder.

   Varför odlar vi oljeväxter i Sverige, är det för att förse margarin-industrin med olja? Vad ska vi med margarin till, det är inget som varken människor eller djur ska behöva äta.

   Gilla

 3. Björn skriver:

  Jättebra, om M tappar eller hur?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: