GMO-debatten blev lika ytlig och hafsig som övriga inslag i svt Debatt.

Lydmedia förnekar sig aldrig. Alltid samma övervikt av företrädare för de som företräder något dåligt. Den här gången tre bönder och en forskare som var hängivna anhängare av GMO.
Den fjärde bonden Anders Lunneryd, ledamot av KRAVS styrelse, som har odlat ekologisk i många år och kan det mesta om GMO-grödornas farlighet fick bara komma in på slutet och blev dessutom avbruten av den larviga och okunniga programledaren Kristina Hedberg.
Rune Lanestrand

17 Responses to GMO-debatten blev lika ytlig och hafsig som övriga inslag i svt Debatt.

 1. Kenneth Johansson skriver:

  En uppmaning till alla som kan, börja odla rotfrukter och grönsaker efter egen förmåga. Det är farliga saker på gång i vår omvärld.
  Utländska flygplan flyger här hela tiden. De gör vad de kan för att förgifta oss. Monsanto försöker tvinga på oss GMO-mat. Det är oroligt kring Ukraina. Det kan hända otrevliga saker det här året.
  Det finns de som vill att det inte ska finnas mat så det räcker till alla.

  Det jag har läst om mat är att man använder mat eller brist på mat som vapen.

  Gilla

  • Den som har makten över maten har makten över resten också! De vill förslava alla folk med sina konstgjorda skräpväxter, som kommer att slå ut hela den naturliga variationen. Den som har gjort att livet har en sådan artrikedom världen över. Och det vill dessa Mammonälskare o pengastinna giftbolag förstöra totalt bara för något ännu mer konstlat nämligen PENGAR!!! Ibland när ilskan slår till ordentligt så önskar jag att alla världens pengar blev lika mycket värda som dasspapper bara över en natt! Då kunde de sitta där med sin siffror och glo!

   Gilla

   • Allan skriver:

    Det är först när den sista fisken är uppdragen och när den sista floden är förstörd som den vite mannen förstår att pengar inte går att äta. Så sa en gammal vis indianhövding.

    Gilla

 2. Kenneth Johansson skriver:

  Det har ju hela tiden sagts att EU är ett fredsprojekt och att vi skulle gå med i EU av den orsaken. Nu gör de istället vad de kan för att trigga igång ett världskrig påhejad av USA.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja allt fler frågar sig var det omskrutna fredsprojektet EU har tagit vägen när Bryssel och USA gemensmat driver på motsättningarna i Ukraina och Ryssland. Det är alldeles förskräckligt när det samtidigt backas upp av praktiskt taget all gammelmedia.

   Gilla

 3. Kenneth Johansson skriver:

  Jag såg en tidningsartikel någonstans nyligen att Sverige borde gå med i NATO. Om vi gör det blir det ännu värre när det gäller GMO, chemtrails mm. En stor del av politikerna vill gå med i NATO.

  Gilla

 4. Kenneth Johansson skriver:

  Både GMO, chemtrails, och HAARP har samma syfte att på sikt minska på folkmängden rejält. I detta sammanhang är inte politiker något att ha, de står på överhetens sida.
  Att rädda världen i detta fall kan bara ske från gräsrotsnivå. Det viktigaste i första hand är att väcka alla som sover och inte vet någonting.
  Skriva artiklar, demonstrera, informera om de böcker som har skrivits inom området.

  En viktigt avslöjande bok inom ovanstående område är:

  ”Hotet mot livet” av F. William Engdahl

  Det är en skrämmande läsning. Det som står där stämmer inte alls med vad man har läst i massmedia genom åren.

  LÄS BOKEN

  Gilla

 5. Allan skriver:

  Är inte tekniken underbar så säg.
  Som bekant brukar jag regelbundet följa vad som står på denna blogg. Sedan ett par dagar har jag dock blivit ”forbidden”
  Så kom jag på att leta via google och då kunde jag krångla mig hit.
  Är det någon annan läsare som upplevt något liknande?
  PS GMO skall vi inte ha.

  Gilla

 6. Ebbe Hörman skriver:

  Debatten blev för hafsig och som ni säger för lite tid tilltagen.Problemen bin och andra insekters död kom alldrig fram.Ordna en debatt med längre tid och en bättre programledare och på en bättre sändningstid.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Tyvärr är de stora mediernas övergripande policy att inte oroa folk med riktiga nyheter utan göra allt för att de ska svälja överhetens lugnande budskap. Därför tror jag inte de varken förmår eller vill förmår arrangera en debatt som du önskar Ebbe.

   Gilla

 7. Rolf Löfgren skriver:

  Det är dags att alla kräver tydlig märkning av matvaror. Non-GMO när det är garanterat från grässtrå till matvara, resp GMO-innehåll. Då först kan konsumenten göra ett klokt val. Som det är nu blir vi lurade av sk. marknadskrafter (kapitalet).

  Gilla

 8. Har inte sett programmet men kan ändå föreställa mig hur det såg ut! Har svårt att se såna program för jag blir så fruktansvärt ilsk! Och sen kan jag inte sova! Föreställer mig dock att majoriteten som kommer till tals i detta programmet var FÖR att vi ska förgöra jorden så fort som möjligt!! De största idioterna som finns har den största makten och är mest korttänkta. De som inser hotet av alla så kallade vetenskapliga spektakel är som man brukar säga på ”gräsrotsnivå”.

  Gilla

 9. Rune Lanestrand skriver:

  Så fort det blir lite allvar och fakta i Debatt börjar komma fram då avbryter programledaren. Det slår aldrig fel. Inget får komma fram som rubbar förtroendet för det överheten har bestämt är rätt. Denna djupt odemokratiska metod introducerades av den förskräcklige folkpartisten Siewert Öholm och har sedan väl förvaltats av hans efterföljare som debattledare.

  Gilla

 10. Rune Lanestrand skriver:

  Ett GMO-fritt svenskt jordbruk kan bli en ovärderlig nisch tillsammans med restriktiv användning av antibiotika och god djurhälsovård. Detta i takt med att ekologiskt GMO-fritt blir allt svårare att få tag på. Men då krävs att Arla verkligen betalar bra för GMO-fritt och tillsammans med LRF går ut på bred front och talar om riskerna med GMO och importerade livsmedel.

  Gilla

 11. Monica Löfberg skriver:

  ” Debatt ” skulle kunna vara ett intressant och viktigt program. Men då skulle man nöja sig med två inslag i stället för tre, tycker jag och målsättningen skulle vara debatt och inte konfrontation som det är nu.

  Gilla

 12. tillfalligheter skriver:

  SVT gör bara nöjesprogram. Debatt är hopplöst ointressant. Okunniga programledare kan inte hantera situationen. Tröttnat har jag.
  Av en tillfällighet
  Diana

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: