Kung Bore slog till

– 5 på väggen vilket innebär en till två grader ytterligare ute på fälten. Natten till 1 maj 2014. De tidiga plommonträden som stod i full blom har knappast klarat sig. Vilket inte går att se ännu.
Det förväntade bakslaget blev häftigare än väntat. Undrar om det varit nattfrost i hela Götaland?
Hur kallt var det i Svealand och Norrland?
Rune Lanestrand

4 Responses to Kung Bore slog till

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Tyvärr Björn ligger din analys av nuläget nära den bedrövliga verkligheten. Ibland undrar jag om alla tillsatser i våra livsmedel förslöar och gör folk likgiltiga och samtidigt allt mer navelskådande medan det håller på att gå åt helsike med naturen och freden även i vår del av världen.
  Min erfarenhet som journalist gav mig insyn i att det på redaktionerna nästan uteslutande äts halvfabrikat och skräpmat. Och så baljor med kaffe förstås. och så sups det kopiöst på alla kurser och konferenser. Detta kanske kan förklara den dåliga journalistiken och ständig tjatiga rundgång av lydmedias pseudonyheter. (Det sista halv på skämt)
  Någon annan har säkert en mycket bättre förklaring till att den grävande journalistiken, med några få undantag, tycks ha gått i graven.

  Gilla

 2. Björn skriver:

  Tips på 2 artilkar som kan vara intressanta

  1 Ökade vetepriser pgs Ukraina krisen
  http://cornucopia.cornubot.se/2014/05/vetepriset-och-ukrainakrisen.html

  2. GMO , Alliansen och Monsanto
  http://cornucopia.cornubot.se/2014/05/monsanto.html

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   USA vill säkra den bördiga jorden och de rikliga spannmålsskördarna från Ukraina. Säkert en starkt motiv för sin indirekta invasion.
   När det gäller GMO är det så många stora och ödesdigra risker med genmanipulerade grödor som tigs ihjäl av de stora medierna.
   Alla vill hålla sig väl med Monsanto som har hur mycket ekonomiska muskler som helst. De kan muta EU-topparna och hela regeringar när så krävs.

   Gilla

   • Björn Carlsson skriver:

    Det tragiska är att ”allmänheten” är nästan totalt ointresserade av som sker och för många är det viktigare vem som vinner Lets Dance än alla barn och kommande släktleds fortlevnad.

    Hur ändrar vi på det? Det räcker inte att vi sitter och bloggar, det som krävs är att något riktigt allvarligt händer så att ”dom” vaknar

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: