Det tassas kring Petter Northugs vansinneskörning

Bland idrottsreportrarna finns nog utan tvekan de största journalistiska blåbären. För att rädda äran på Petter Northug och lugna sponsorerna slås nya bottenrekord.
Låt mig bara ta ett exempel:
SVT Sports skidexpert Anders Blomquist är nästan värre än sina norska kollegor där det finns en del som inte finner något förmildrande med hans ”promillekörning”.
Så här säger Blomquist i svt: – Den här dumma grejen, som är tragisk för honom personligen, tror jag inte påverkar hans idrottskarriär.(slut citat)
Jag ser Northugs totala urflippning som en naturlig följd av hans extrema satsning på sig själv. En egotrippare utan dess like som valde att stå utanför norska landslaget med ett privat Northug team som fick 9 miljoner om året bara från Coop Norge. Sportreportrar och sponsorer hjälptes åt att skapa en övermänniska i skidspåret.
Han var så stor att ingen i hans privata tränarteam ens vågade säga till honom att gå och sova under olympiaden i sotji. När han satt och spelade datapoker hela nätterna. Resultatet blev som bekant därefter.
Rune Lanestrand

3 Responses to Det tassas kring Petter Northugs vansinneskörning

 1. Nutidens idrottare är högmodiga divor! Tror att man kan bete sig hur som helst. Det finns ju flera exempel på sånt.

  Gilla

 2. Björn skriver:

  En arrogant adrenalinstinn machokille som behöver dämpa ner sig och bli ödmjuk. Tror att hans reklamvärde sjunker som en gråsten nu.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Redan när Northug visade sitt osportsliga, bristande omdöme och gick baklänges i mål på Holmenkollen skrev jag att Högmod går före fall. Men jag kunde då inte föreställa mig att fallet skulle bli så högt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: