Vem gillar EU?

Har lite vägledning för den som i likhet med mig undrar över detta.
Flera undersökningar visar att EU är en Vip-klubb för de välbeställda. Det bekräftas både när det gäller vilka som röstade ja vid folkomröstningen, vilka som röstar i EU-valen, vilka som gillar EU och vilka som drar nytta av EU:s orättvisa politik.
Sist men inte minst vilka som toppar valsedlarna i EU-valet? Kolla gärna själv. Jag har funnit att det med något undantag är redan arvodesstinna politiker som i åratal levt gott på skattemedel och som vill höja sin status med den orimligt höga EU-lönen på 110 000 i månaden. Plus en del andra förmåner. Allt betalat med våra skattepengar.
Samma mönster när det gäller fördelningen av bidrag och stöd. Inom jordbruket som jag har ganska bra koll på ser det ut så här. Ett exempel, Thure Gabriel Gyllenkrok i Skåne har på fem år fått drygt 33 miljoner i gårdsstöd. Bland den politiska adeln toppar Göran Persson.
Medan landets småbrukare bara får småsmulor. Har de under 4 ha åker får de inte en krona men får vara med och betala medlemsavgiften till EU som är på 37 miljarder. Av det får Sverige tillbaka, s k ”återföde” på 11 miljarder. Alltså bidrar EU till att öka klyftorna även inom länderna.
Rune Lanestrand

11 Responses to Vem gillar EU?

 1. Anders Rydén skriver:

  Personligen tycker jag att jordbruksstöd är ett ofog.
  Fel saker odlas på markerna djuren är dåligt anpassade till klimatet.
  Det är oftast fattiga som via skattsedeln och hälsan får betala denna misshushållning av resurser.
  Men tyvärr, finns dessa nu och om vi skall kunna ha ett jordbruk kvar måste vi åtminstone ha kompetenta politiker som kan förhandla ordentligt.
  Men det är ju klart vi måste ju ”visa vägen” även inom jordbruket.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja EU- bidragen snedvrider då de gynnar det storskaliga gift- och kemikaliejordbruket. Agendan är fri handel, landgrabbing med jord och skog där småbruken står i vägen.

   Gilla

  • Att bli av med dessa beroendeframkallade EU-stöd till jordbruket kommer att få mycket smärtsamma konsekvenser. Men jag tror att det kommer att bli så i en framtid. Märks ju redan nu att det snörs åt och många stöd försvinner. Gårdstöden särskilt har dragits ner för mig plus en hel del andra stöd. Så detta året innebär ungefär en halvering av pengarna. Dock har jag samma omkostnader som tidigare och får lika dåligt betalt för mina produkter särskilt från slakteriet. Det köttet jag säljer själv kan jag dock reglera lite uppåt.

   Gilla

 2. Josef Boberg skriver:

  Jag har ej mycket till övers för EU-eländet.

  Gilla

 3. ingeborg skriver:

  Ett litet tips!
  Själv handlar jag aldrig på ICA och aldrig annat kött än svenskt kött. Men här kommer en bra sak som vi alla kan medverka till. Jag tycker nämligen inte att en ICA-handlare skall kunna bli miljonär på att ha en butik medan bönderna får en spottstyver av det som produceras. Är inte kommunist.
  http://parnassen.wordpress.com/2014/05/09/icahandlare-slutar-salja-danskt-griskott-heja-andreas-gunrup/

  Gilla

 4. Direkt svar på Runes överskrift: Absolut inte jag i alla fall!!!

  Gilla

 5. Annica Ericson skriver:

  Vad säger du om Miljöpartiets kandidater?

  Gilla

 6. Rolf Löfgren skriver:

  TTIP är direkt farligt för vanliga människor. Allt pekar på en globaliserad makt som styrs från multinationella företag bl.a. Monsanto. Företagen kommer att kunna styra lagstiftningen i enskilda länder. Ren diktatur med andra ord. Rösta på partier som vill stoppa GMO och vill utträde ur EU, den 25/5., och stoppa TTIP.

  Gilla

  • Det har mina grå i skallen också räknat ut! Detta sker redan i USA, Monsanto har företrädare i senaten. Har svårt att se att något enskilt parti från Sverige skulle kunna påverka nåt nämnvärt i rätt riktning. Den sidan som är för alla tokerier är för stark!

   Gilla

 7. Göran Keijser skriver:

  Satt just och läste Christofer Fjellners Europapalamentet (M) replik i Miljömagasinet Nr 19 angående TTIP avtalet, avtalet mellan USA och EU.
  Där framgår det med all tydlighet att, om man inte har problem i EU, då ser man till att skapa problemen för att sedan försöka lösa problemet. Om man inte importerar Hormon och GMO stinna köttdjur från USA så får vi inga problem, allt tal om att problemen löser vi genom att sätta press på USA bygger på att avtalet skrivs under. Det var samma valser som drogs när det var röstning till EU, vi måste bli med för att kunna påverka, hur många tycker att vi har lyckats?
  Vidare skriver Christofer helt lyrisk att de tänkbara vinsterna med TTIP är enorma. Det är säkert helt sant men bara för EU lobbyister och övrig EU elit.

  Gilla

 8. A-Lott skriver:

  Jag är pensionär och har 6 700 kr i månaden + 1000 kr i en hopsparad privatpension. Av det går 5 400 till hyra, och hyresbidraget som jag ansökt om för 4 månader sedan lyser med sin frånvaro.

  Nu är jag dessvärre en vanlig svensk kärring som jobbat sedan 14 års ålder, men funderar på att förflytta mig utom riket ett tag för att återkomma som asylksökande i ett EU-land, t.ex Sverige, som jag hört är benäget att tillhandahålla en dräglig penning för livsuppehället samt få hyresfritt.

  ;-/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: