Marit snubblade på sin hjärtefråga i Toppkandidaterna

Kunde inte förmå mig att lyssna till Marit Paulsens svada i svt:s Toppkandidaterna, i kväll. Efter hennes ständiga självförhärligande och skryt om att det är hon som styr EU stänger jag av så fort hon visar sig.
Av sammandraget i Aktuellt framgick att Paulsen snubblat rejält på frågan varför hon i EU-parlamentet röstat emot ursprungsmärkning av kött och andra livsmedel. En fråga som hon gick till val på förra valet. Hon visade på nytt upp sina psykopatiska drag genom att lova att övriga EU skulle minsann följa efter Sveriges djurskydds-bestämmelser.
Det löftet är också taget ur luften på samma sätt som allt annat hon lovade när hon var som mest i gasen inför folkomröstningen om EU.
En bonde påminde mig om att Marit Paulsen då garanterade att inga djurtransporter skulle gå från Sverige vid ett medlemskap. Skulle det inträffa skulle hon personligen lägga sig framför djurtransportbilen.
I dag går det djurtransporter med levande djur kors och tvärs inom EU. Sverige skickar till och med slaktdjur till Polen medan folkpartiets stora djurbeskyddare Paulsen tiger. Jag har ju tidigare backat upp Marit Paulsen med min kampanjvisa så det gör jag i det här EU-valet också. Efter kvällens utfrågning kan hon behöva lite extra draghjälp. https://www.youtube.com/watch?v=Ashck_1JiGA
Rune Lanestrand

17 Responses to Marit snubblade på sin hjärtefråga i Toppkandidaterna

 1. valther skriver:

  Nu så har Spi-Välfärden kandidater i 19 kommuner i Skåne och alla Hallands kommuner vi är ett alternativ i valrörelsen att räkna med. Vi hade välkomnat fler personer som hade hjälpt oss så att vi får en politik som är hederlig och rättvis.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Rune: Har du texten kvar till artikeln om Miljonindustrin Marit Paulsen kan jag lägga det på min blogg. Jag ska scanna in bilden. Hittar du inte texten får jag väl försöka scanna och göra om till text. Men du har väl också lite ordning på dina papper hoppas jag! Grjen ligger på diskett! Det var ju så på dent tiden. Men du kanske inte hade dator då? 😛

  Gilla

 3. Håkan Sannebro skriver:

  Vilken härlig nidvisa om bluffen Paulsen Rune!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Tack Håkan! Med Kristina på gitarr och min fiskekompis Sven-Gunnar på dragspel. Inspelat på Småbrukarens redaktion i kammern här på Nyttorp.

   Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Utan Marit Paulsen, uppbackad av praktiskt taget hela mediasverige, hade det troligen blivit nej till EU i folkomröstningen. Många hade då inte genomskådat henne utan hon framstod som sanningssägare. Hennes resurser och tillgänglighet i medierna var enorm.Bl a som krönikör i Land uppbackad av både s, m och LRF. Inte minst LRF satsade många miljoner i sin propaganda för ja-sidan.

  Gilla

 5. Sune Olsson skriver:

  Marit har gett skitstöveln ett ansikte, men hur kan hon väljas in?
  Röstade på S fram till 1998
  2002 blev det MP, men det visade sig att de var de värsta taxiåkarna i riksdagen.
  2006 blev det M för att få bort GP.
  2010 FP, trodde att skolan skulle bli bättre.
  2014 blir det SD, sista hoppet för att få ett stopp på EU vansinnet.
  Min största förhoppning står dock till UKIP i GB, tror de kan göra att det blir en ändring.

  Sune

  Gilla

  • valther skriver:

   Sd är inget alternativ i denna valrörelsen då jag själv varit aktiv i detta parti tidigare. Jag var nära den politiska toppen i partiet 2002 men alleredan 2005 så visade Jimmy Åkesson , Björn Söder sitt rätta ansikte Partiet är det mest odemokratiska som tänkas kan. Alla som inte går i deras ledband utesluts. Partiet har tvingar in 50% av de kommunala partistöden till ricksorganisationen och om inte så blev så var det uteslutning. Partiet är värre än Stalin. Jag begärde mitt utträde 2010.

   Gilla

 6. Per Kårhammer skriver:

  Din sång är verkligen huvudet på spiken, Rune! Tack för den! Viktigt att stå upp mot hyckleriet när det gäller svansviftandet inför denna centralstyrda diktaturstat. Sverige ut ur EU!

  Gilla

 7. ingeborg skriver:

  Igår kväll var det sorgens dag. Vilka draködlor vi har som representerar vårt land. Marit Paulsen, jag säger bara det, för att inte tala om Maud Olofsson. Här nedan är en bra artikel om läget i vårt land. Sverige beskrivs som en likkista. Läs den och sedan kommer ni och alla med mig att förstå att vi måste få bort de politiker vi har.
  http://parnassen.wordpress.com/2014/05/14/fantrattarna-goran-persson-anders-borg-och-marit-paulsen/

  Gilla

 8. Eva Sternberg skriver:

  Marit Paulsen
  En av mina verkligt stora idoler på sjuttiotalet var Marit Paulsen! Hennes böcker och hennes
  åsikter – och framförallt hennes sätt att tala rakt och humoristiskt uppskattade jag mycket.
  En gång fick jag se henne sitta i ett tågfönster på Stockholms central och vänta på sitt tågs
  avgång. Jag hoppade då på hennes tåg och satte mig bredvid henne och pratade med henne
  i en halvtimme – under tiden tåget gick till Uppsala, som jag sedan fick återvända ifrån till
  Stockholm.
  Marit Paulsen verkade mest tycka, att jag var en galen kvinna från Göteborg, som utan
  eftertanke kunde kasta om mitt schema och följa med henne – en nyligen uppmärksammad
  arbetarkvinna och tiobarnsmor till en annan destination utan att någon bestämde över mig alls.
  (På den tiden fattade jag inte, att jag var ett unikt undantag bland kvinnor – självförsörjande,
  radikal och ändå omtyckt och med en man, som hejade på mig och stöttade mig för det
  mesta. En kvinna, som ägde en egen gård i Dalsland och ett eget företag på olika platser i
  Sverige och utomlands och som bodde i ett eget hus i Örgryte i Göteborg och var ordförande i
  Örgryte Hem&Skolaförening – i alla avseenden var jag olik Marit själv, som är frukten av en
  förening mellan en norsk kvinna och en tysk soldat i andra världskrigets Norge – en så kallad
  tyskunge!)
  När jag hör Marit Paulsen nu, så inser jag plötsligt, att det viktigaste, som skiljer oss från
  varandra – vi är båda politiska genier, duktiga talare och slagfärdiga – är att hon inte tror på sin
  egen förmåga att agera direkt – utanför alla nämnder, partier, strukturer och annat, som jag
  aldrig har brytt mig om.
  Jag har gått direkt till dem, som har makten – det vill säga media och människorna själva.
  Marit har inte ens gått till EU-kommissionens huvudkontor och hotat med att bränna upp sig
  själv indränkt i olja, som jag gjorde, när jag hade gått en hel natt på prostitutionsgatan här i
  Rosenlund och pratat med de utsatta flickorna eller när jag åkte upp till Stockholm och tvingade Bengt Göransson att lägga fram
  ett lagförslag om teckenspråk som hemspråk i alla svenska skolor!
  Marit – med sin bakgrund – valde istället att tro på de politiska och religiösa ordprocesserna –
  och vänta år ut och år in på att de skulle fungera!
  Hon hade ingen egen gedigen plattform att stå på – alltså trodde hon på samhället!
  Jag har stått ständigt beredd – inom alla områden – att ta saken i egna händer och hellre bli
  utblottad och bortjagad än att vänta på att bli syndabock för såväl fega män -Reinfeldt – och
  ondskefulla kvinnor – Maria Schottenius.
  Så är jag också fri och det är inte Maud Olofsson – hur många välstickade koftor hon än har
  på sig!
  Min första träning i att ta saken i egna händer fick jag hemma på Hulta av min mor och min
  far. Min mor var nämligen en sådan kvinna, som vi nu har gott om – en välutbildad kvinna med
  lågt självförtroende och som varken vågar göra något eller inte göra något!
  Min far var en sådan man, som vi också nu börjar få gott om – en altruistisk och stödjande far
  med glimten i ögat!
  Vi går mot en strålande framtid!

  Eva Sternberg

  Gilla

 9. Göran Keijser skriver:

  God morgon sitter inne och tricket te, för nu gråter himlen efter gårdagens TV program.
  För mig blev Tisdagens TV kväll en påminnelse om skolan roliga timme, för med tant Marit Paulsen och tand Maud Olofsson på TV:n blev ju kvällen ett enda stort skämt.
  För allvarligt talat. Stämmer inte det gamla ordspråket.
  Bättre och tiga och bli betraktad som en idiot, än att tala och undanröja all tvivel.
  Hur skall vi kunna se framtiden med förhoppning när vi inte kan ducka för EU:s byråkrater.
  Göran Keijser

  Gilla

 10. Anonym skriver:

  Hon har alltid varit en falsk rackare. Har sparat brevet jag fick från henne och Mona Sahlin när de skulle övertyga Sveriges alla kvinnor om att vi måste gå med i EU. Minns även hur hon gick broileruppfödarnas ärenden när hon i reklamen skulle få oss att äta mer kyckling. Det lyckades.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det är väl bara Maud Olofsson som kan mäta sig med Marit Paulsen när det gäller falskhet och politiskt hyckleri. Maud gick dessutom efter gårdagen utfrågning i svt om Nuonaffären direkt in i satirhistorien.

   Gilla

   • frazer skriver:

    Rune helt rätt.När kommer visan om Maud tro??Det var väl detta i TV igår som för gott sänkte Centerpartiet.Vem kan lita på en politiker med C beteckning efter detta??

    Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Var kommer alla förrädare ifrån?
  Andreas Gunrup, Ica-handlaren som slutat sälja danskt griskött, är tusen gånger mera värd än Marit Paulsen & Company i EU? Vad gör dom mer än lyfter feta löner och får fina förmåner. Har djuren fått det bättre? Nej, bara sämre! Mejla Andreas. Det gjorde jag. Han blev glad!
  kundkontakt.sannegarden@kvantum.ica.se

  http://parnassen.wordpress.com/2014/05/09/icahandlare-slutar-salja-danskt-griskott-heja-andreas-gunrup/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: