Ny tidning för landsbygden

Alla som gillar landsbygden kan glädja sig åt en helt ny tidning.
Det är Höglandsnytt som startat sajten landsbygdidag.se med en bred och öppen debattsida http://landsbygdidag.se/category/debatt/ med inlägg från olika delar av landet.
Vid provläsningen fanns jag bl a en bra artikel som tog upp vilka enorma summor som staten lägger på storstäderna kontra landsbygden. Per-Ola Moström skriver: Till storstadskrogarna finns det pengar så att de med hög lön kan äta billigare med sina jobbskattebidrag! 5 600 miljoner till krogmomsen, varav det mesta går till de stora städerna medan livsmedelsbutikerna på landsbygden som håller på att försvinna får nålpengar.
Äntligen får Land Lantbruk och ATL konkurrens. Två LRF-ägda tidningar, hårt knutna till agroindustrin, som i åratal bildat opinion för det storskaliga kemijordbruket och allt större djurfabriker.Särskilt ATL som lever på de stora fabriksmärkena har hänsynslöst drivit på stordrift och en övermekanisering utan dess like.
ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson har dessutom ständigt propagerat för GMO och samtidigt på det grövsta förtalat ekologiskt lantbruk. Ibland har jag funderat på om a Vernersson sponsras av Monsanto.
Den nya rösten för landsbygden som står fritt från LRF, bondekooperationen och det jordbruksindustriella komplexet ökar yttrandefriheten som sitter trångt i både Land och ATL.
Rune Lanestrand

2 Responses to Ny tidning för landsbygden

  1. Sixten Johansson skriver:

    Hoppas det inte är en tidning som Sörmlandsnytt som hyllar C och har reportrar som är vargkramare. Vi har nog av lögnare och troende balkongbiologer i dagspressen.

    Gilla

  2. Anne Ringborg skriver:

    Ja detta du beskriver är ju en stor bedrövlig dumhet !!! För att hamna som aningslös myndighetsperson krävs ju inga märkvärdiga kvalifikationer. Ser man längre än näsan räcker?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: