Världsvid manifestion mot Monsanto

I morgon, lördagen den 24 maj, visar folk runt om i världen sin avsky för GMO-grödor och genmanipulerade livsmedel. Inte minst i USA och i andra länder där man använder mycket GMO-produkter.
Lägg märke till att det är många demonstrationer i USA och i särskilt i Californien där Monsantos majs som dödar insekter nästan har utrotat alla bin och bl a hotar världens störst arealer för mandelodling som ligger i den delstaten.
Många talare kommer säkert också att ta upp de pågående förhandlingarn mellan EU och USA som kommer att ge Monsanton makt att t o m stämma regeringar om man man försösker hindra importen av GMO-produkter från USA.
I Sverige ordnas det demonstrationer på fem platser. I Molkom, Malmö, Göteborgs, Falkenberg och Stockholm. Här en förteckning över alla de platser det ordnas demonstrationer mot GMO i denna världsvida folkliga manifestation. http://www.march-against-monsanto.com/p/blog-page_5.html
Rune Lanestrand

7 Responses to Världsvid manifestion mot Monsanto

 1. Ebbe Hörman skriver:

  GMO nämdes inte i eus slutdebatt i går kväll Det visar hur lite politiker bryr sig i denna livsavgörande fråga .Man ägnade i stället åt at försvara problemen i Ukraina problem som EU själva har skapat.

  Gilla

  • Ja, Ebbe politiker berör bara frågor som gäller miljö o hälsa och i förlängningen vår överlevnad, det talar de bara om lite i förbifarten som om det inte var särskilt viktigt egentligen. Istället pratas det om handel o ekonomi o jobb.Skola o vård. Visst det är ju viktigt men om vi har fördärvat hela planeten så vi inte kan leva ett drägligt liv här längre då behöver vi inga pengar inget jobb o inte kan sjukvården rädda oss heller! Miljöfrågorna är absolut viktigast och den viktigaste produktionen i världen är jordbruket. Ingen överlever särskilt länge utan mat. Men detta har moderna politiker tappat eller så vill de inte ta i dessa tunga frågor. Det är enklare o prata om nåt lättare.

   Gilla

 2. Kenneth Johansson skriver:

  Att ge efter för Monsanto är ju detsamma som att ge efter för en som håller på med utpressning, och det brukar man ju inte göra i vanliga fall, eftersom det blir en sporre att fortsätta.

  Gilla

 3. Kenneth Johansson skriver:

  Varför ska vanligt folk och regeringar följa Monsantos påhittade lagar. De följer ju inga lagar själva. Om man läser boken ”Hotet mot livet” är det bara ljug och bedrägeri hela tiden. De är värsta sortens yrkeskriminella. FATTA I STÄLLET SAMMA LAGAR SOM PUTIN HAR GJORT I RYSSLAND .

  Gilla

 4. tillfalligheter skriver:

  Genmaniplation är en ny dödsynd enligt Katolska kyrkan. Det borde väl alla kunna gå med på!
  Av en tillfällighet
  Diana

  Gilla

 5. När man ser listorna över länder o platser världen över börjar man förstå att det finns en rejäl motrörelse. Det känns ändå hoppingivande! Att folk i USA har börjat inse vilket elände detta är det kan man ju se på hur denna rörelse är spridd både i Kanada o USA. Där har det ju verkligen varit spritt i både jordbruk o mat till människor. Det är väl därför som Monsanto lägger på ett extra kol för att få till det likadant här i Europa.

  Gilla

 6. Montesano och GMO gillas av Marit Paulsen… Tack för Marits song!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: