Ska Federley städa ut luder i Bryssel nu?

De många bönder som röstade på centerpartiet i EU-valet som inte har det minsta förtroende för Fredrick Federley och Stureplanscentern är naturligtvis oerhört besvikna på att Federley tar den plats som deras kandidat Kent Johansson skulle haft.
Denna politiska kupp visar hur bräckligt det demokratiska systemet är när en liten grupp högutbildade och välorganiserade storstadsbor kan kryssa fram en kandidat som samtidigt är ytterst impopulär i de breda lagren inom partiet. Impopulär därför att Federley och Stureplanscentern, med sin extremliberala politik, är den avgjort främsta orsaken till partiets kräftgång.
Det är minst sagt ett ödets ironi att just Federley, som tillsammans med idolmobbaren Alexander Bard i Stureplanscentern låg bakom centerns tokiga idéprogram som djupt splittrade partiet, nu ska vara partiets representant i Bryssel. Ett Idéprogram i Timbros anda som verkligen spädde på centerns tillbakagång.
Framgången för Federley i EU-valet gör att centern troligen ramlar ur riksdagen i höstens val. För vem vågar rösta på en helyllekille som Kent Johansson och i stället får in en playboy från Stureplanscentern?
Bryssel med alla sina lyxkrogar och nattklubbar passar naturligtvis en stekare som Fredrick Federley som handen i handsken. Men det var inte därför en stor del av Sveriges bönder la sin röst på sitt centerparti i EU-valet.
https://runelanestrand.wordpress.com/2011/09/22/nar-federley-stadade-ut-luder-ur-sin-garderob/
Rune Lanestrand

13 Responses to Ska Federley städa ut luder i Bryssel nu?

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Undrar om centerpartiet ska representeras i EU-parlamentet av Fredrick Federley eller av hans alias Ursula?

  Gillad av 1 person

 2. Maria N Nord skriver:

  Fråga till dig Rune. Är du Centerpartist idag? Jag gillar din blogg, du har mycket klokt att säga. Är själv ”alliansfri”.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag hade svårt att lämna centern då jag varit aktiv inom partiet i så många år. Och hade så många kamrater där. Men till slut gick det bara inte att vara kvar.

   Gilla

 3. Frazer skriver:

  Är inte Federley ett själv—Politiskt sådant— som det finnes många av inom alla partier enl. min mening.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja, tyvärr är din fråga väl berättigad. Och det gäller att skilja agnarna från vetet.

   Gilla

 4. Anonym skriver:

  Jag skulle snarare gratulera centerpartiet som nu får två personer i EU-parlamentet – Fredrik och Ursula!

  Skämt åsido, naturligtvis är det djupt tragiskt att Federley kuppas in. Hela regeringen är ju iofs inkuppad. Sveriges demokrati hartillåtits bli en demokratur.

  Gilla

 5. Björn Carlsson skriver:

  Centerpartisten Federley kanske skulle ta och titta på denna film när den släpps i sin helhet i höst, så kanske han lär sig lite om jordbruk

  Är det detta paradis? Bertram Verhaag tar oss med överdådiga poetiska bilder södra England på ekologisk gård i Charles. Du måste vara beredd efter att ha sett den här filmen att säga många fördomar farväl. Fördomar mot prins Charles och mot ekologiskt jordbruk. ” (EHP juni 2013)

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Björn, jag har verkligen inga fördomar mot prins Charles utan har tvärtom i många sammanhang framhållit hans stora betydelse som opinionsbildare för ett hållbart jordbruk och en bättre miljö.
   Han är väl närmast den ende bland Europas kungligheter som har förstått hur hotat vårt livsrum är Och heller inte dragit sig för att publikt framföra sitt budskap.
   Han har gjort sig mycket impopulär bland företrädare för gift-och kemijordbruket. Malliga hovreportrar tycker inte heller om honom då han bryter med den fjantiga bild de vill skapa kring kungligheterna.
   Både Kristina och jag har följt honom i många år och gillar honom skarpt.

   Gilla

   • Björn Carlsson skriver:

    Jag är ju inte lantbrukare, bara natur och filmintressera och av en händelse fick jag syn på företaget som ger ut dessa filmer.
    Troligen inget för SVT att sända, men en del ligger på Youtube för den som är intresserad av vår mat och natur.
    För mig var prinsen en ”nykomling” som jordbrukare, och kanske vår prins tar efter i ”sitt” jordbruk när han lekt färdigt med bilar

    http://shop.denkmalfilm.tv/main_bigware_29.php

    Gilla

 6. Hmm en seriös del och för nattklubbsbesökare o festare! Kanske det, men då vore nog två helt olika partier mer realistiskt! Har aldrig fattat hur såna krogsvängare o nattklubbsbesökare kunde hamna i just centerpartiet!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Att centerpartiet utsattes för dåvarande Svenska Arbetsgivareföreningens tankesmedja Timbros attack är inte förvånande.
   Vid den tiden 10-15 år sedan då tankesmedjan började ta sig an Federley och aktiva CUF-are i Stockholm var centern den enda politiska kraft att räkna med som var för förnyabara energikällor och mot kärnkraften.
   Det gällde att till varje pris splittra och desarmera centern vilket man lyckades med. Quislingen Fredrick Federley var den förste som gick ut och krävde att stopplagen för nya kärnkraftverk skulle tas bort.
   Sedan hakade Maud Olofsson på då hon i sin politiska inskränkthet och makthunger trodde att Federleys politik skulle ombilda centern till ett framgångsrikt storstadsparti.

   Gilla

 7. tillfalligheter skriver:

  Centerpartiet borde kanske delas i två? Ett för storstadsbor och ett för Bondeförbundet, Det kommer att bli måmnga små¨skaliga odlare i framtidne, om vi nu ska ha en framtid..
  F d koncernchef PG Gyllenhammar tyckte att svensk jordbruksmark skulle läggas i träda vartannat år (för ca 30 år sedan). Det kände nog inte Skavlan till.
  Av en tillfällighet
  Diana

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Partiet är i praktiken delat. Centerns som är stark på landsbygden här i väst reagerade mycket starkt med många medlemmar som lämnade partiet när idéprogrammet presenterades. Och när det blev klart att Annie Lööfs gunstlingar inom Stureplanscentern hade haft en central roll vid utformandet av förslaget.
   Programmet öppnade för månggifte, föreslog slopad arvsrätt, slopad skolplikt, fri invandring, global rörlighet, plattare skatter och en ”liten stat”. Helt i Svenskt Näringslivs tankesmedja, Timbros, anda som lärt upp Federley och co.Tydligen var målen ren anarki där de svage i samhället skulle ges ännu mindre skydd av samhället.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: