Sverige borde stå upp och rakryggat fördöma Israel!

”Invasionen och bombningarna av Gaza handlar inte om att krossa Hamas. Det handlar inte om att stoppa raketbeskjutningen in i Israel, det handlar inte om att uppnå fred.
Det israeliska beslutet, att över Gaza låta död och förstörelse regna genom att använda dödliga vapen från det moderna slagfältet mot en försvarslös civilbefolkning, utgör i stället den slutliga fasen av decenniers kampanj för att etniskt rensa området på palestinier.
Israel använder sig av sofistikerade flygattacker och krigsfartyg för att bomba tättbefolkade flyktingläger, skolor, flerbostadshus, moskéer och fattiga bostadsområden för att angripa en befolkning som inte har något flygvapen, inget luftförsvar, ingen flotta, inga tunga vapen, ingen artillerienhet, ingen mekaniserad rustning, inget kontrollkommando, ingen armé … och de kallar det ett krig.
Det är inte ett krig, det är mord!

När israeler i de ockuperade områdena nu hävdar att de måste försvara sig, försvarar de sig i den meningen att varje militär ockupant måste försvara sig mot den befolkning de samtidigt förgör. Du kan inte försvara dig själv när du militärt ockuperar främmande land. Det är inte försvar. Kalla det vad du vill, men det är inget försvar.”
Noam Chomsky
Judisk/amerikansk författare
Bonnierpressen förnekar sig inte utan använder uttryck som ”oroligheterna” i Gaza. Och i tv 4 talar man nu på morgonen om ”dödsfallen” i Gaza. Medias språkbruk är helt annorlunda i sin beskrivning av Israelerna resp Palestinierna.
Rune Lanestrand

20 Responses to Sverige borde stå upp och rakryggat fördöma Israel!

 1. Liza Ahlfors skriver:

  Rune… tog av misstag bort din vänförfrågan… sök igen…

  Gilla

 2. elina skriver:

  Har man en armé och sofistikerade vapen måste armén utbildas och vapen prövas. Så vad är enklare än anfalla de försvarslösa? I andra fall brukar vi kalla det för terrorism, i fallet Israel kommer ordet försvar upp.
  Försöker lägga upp de mördade barnen i Gaza men nu är de så många att det går inte längre få fram alla namnen.

  Gilla

 3. Lars skriver:

  Sionisterna i USA, England och Frankrike kontrollerar politiken och precis alla politiker som vill ha makt, pengar och bra jobb är alla för Israel. Sionister äger nästan alla media i västvärlden och levererar den verklighetsbeskrivning som de vill ska råda, dvs att det är Israel som är offret och de försvarslösa palestinierna är förövarna. I Frankrike är det väl förbjudet att bojkotta israeliska varor, det anses anti-semitiskt och hets mot folkgrupp. Komikern med ”Quenelle” hälsningen i Frankrike förbjöds. De här människorna tror att de har rätt att bestämma vad folk skall tycka, tänka och säga. Slakten av försvarslösa civila visar bara hur otroligt grym regimen i Israel är.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Medan Israel t o m bombar sjukhus och fortsätter dödandet av civila i Gaza står världssamfundet helt handfallet. FN.s gen sekr Ban Ki-Moon läser pliktskyldigast upp uttalande som formulerats i Vita Huset.
  Moon kommer från USA:s lydstat Sydkorea och är helt beroende av USA. Men vad gör svensken Jan Eliasson som talade så vackert om FN:s viktiga roll när han talade på Skansen på nationaldagen? Varför tiger han. Har Eliasson också blivit Vita Huset man?

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Den snedvridna rapporteringen fortsätter. ”Medan Israel försöker lugna ner situationen” heter det på Rapport i kväll samtidigt som dess artilleri återigen beskjuter de instängda invånarna i Gaza. Och FN bekräftar att de flesta som träffas är civila. Däribland många barn.

  Gilla

 6. valther skriver:

  Vist är detta ett elände och det förekommer i hela mellanöstern Syrien,Irak, Affganistan,Pakistan,Egypten, Libyen, och många andra offtast muslimska länder. Mäniskor i dessa länder har en offtast negativ kvinnosyn. Kanske om kvinnorna hade haft en bättre inverkan på det hela om de hade varit mer delaktiga.

  Gilla

 7. Rune Lanestrand skriver:

  Likgiltigheten ligger som en blöt filt över landet där grilltid och lämpligt vin till middagen är långt mer angeläget än att ens notera Israels dödande av oskyldiga barn och civila i Gaza! Och i andra krig också för den delen. Jag funderar mycket över hur olika det är jämfört med engagemanget mot Vietnamkriget. Särskilt ungdomen som då väckte de äldre till insikt om det krigets fruktansvärda fasor. Leker de krig på sina spelplattor i stället för att engagera sig emot krig. Eller orkar de inte se de vuxnas allt galnare verklighet.

  Gilla

 8. Kenneth Johansson skriver:

  Det är något konstigt med det som Israel gör mot Palestina. Det är ju en kopia på hur USA brukar uppträda mot länder som de krigar sönder. Jag misstänker att USA ligger bakom det hela och ger detaljanvisningar.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Med de många miljarder som USA pumpar in i Israel sker inget utan att USA godkänner förtrycket/grymheterna i t ex Gaza. Sedan är det ingen hemlighet att judiska banker och truster i USA utövar stort inflytande på USA:s utrikespolitik. När Obama nu erbjuder sig att medla får jag en stark känsla av rent politiskt hyckleri. Med andra ord ska USA medla i en konflikt där de själva är inblandade.

   Gilla

 9. Rune Lanestrand skriver:

  Ett pliktskyldigt till intet förpliktande mummel från Carl Bildt om eld upphör samtidigt som UD:s reaktion på Israels mördande av civila i Gaza är en uppmaning till svenskar att lämna Gaza.
  Vi betalar ledande politiker höga arvoden för att ni ska göra ett bra jobb. Och så ligger ni i hängmattan och gäspar medan dödandet eskalerar från ockupationsmakten Israel.
  Jag anser att det är lika motiverat med en handelsbojkott mot apartheidregimen i Israel som det var var på sin tid mot Sydafrika.

  Gilla

 10. grunnar skriver:

  Jag håller med. Det är folkmord, som Israel genomför i Gaza! Hela världen inklusive EU och FN borde gemensamt fördöma Israel för detta! Handelsbojkott och stopp för all utrikes flygtrafik, är helt rätta åtgärder i detta läge. Men världen urskuldar, hukar och accepterar folkmordet. Skandal! Ynkedom! Sliskig feghet!

  Gilla

 11. Rune Lanestrand skriver:

  Carl Bildt är feg gentemot USA och Israel. Det är bara när det gäller Ryssland och han har Obama, NATO och EU i ryggen som han är ”modig”.

  Gilla

 12. skogsmulla32 skriver:

  Hej Rune, mycket ledsen för din skrivelse att fördöma Israel! Precis som du säger har de olika nyhetsförkunnare två slags språk, en för att beskriva Palestiniers oftast självförvållade miserable tillstånd, o deras härjandet gentemot Israel beskrivs alltid med verb som ‘försvarade sig mm’, fast det var de själva som alltid börjar med att kasta sina granater o bomber, grävandet av smuggeltunnlar för de Arab/Asiatiska vapnen o ett annat vokabulär när det handlar om Israels re(!)aktioner. Att Palestinska upprorsmakare år efter år trakasserar sin värd betraktas som oskyldigt o utan betydelse. Tänk bara hur Israel har investerad mycket i de skyddsrum, som r till för alla närboende o besökare, när PLO ledningen använder de bl a Svenska biståndspengar till de olika vapen o andra motståndsmaterial. Hur Israel har tallösa organisationer som tar hand om de Palestinska barn, äldre skadade o utsatta. Allmänna o specifika bistånd går absolut aldrig enbart till den Judiska delen av Israeliska befolkning utan oftast till Palestinier. Vilket annat MÖ land har en demokratisk sammansätt regering, med alla folkslag representerade ? Varför är det så många som föredrar att förblir bosatta o vill vara kvar hos sina Israeli arbetsgivare ? Hur kan det vara att det undervisas båda på Hebreiska samt på Arabiska på de Israeliska skolor, o alla kan får(!) dessa ämnen undervisat. Varför föredrar de Palestinska föderskor att föda på Israeliska sjukhus ? Om Israelier skulle vara så elaka o diskriminerande gentemot sin brödrafolk som de flesta Svenskar har lurats in i att tro, varför vill de bo kvar då! Det finns två organisationer inom det Palestinska som verkligen INTE representerar hela folket, utan förtrycker de sina: Hamas och Hizbolla. O ingen av dem har nåt gott planerad ens för sina egna. Jag har sett några YouTube inlägg, var Palestinska barn visar sitt påduvlade hat mot den allmänna Jude. Om en skulle kunna tänka sig att kolla något från dessa farliga Israeliska inlägg får den ett helt annat intryck, för det är ju det rena motsatta: Fridfulla, vänliga, kunskappälskande, vårdande o givmilda mm, mm. Ett helt annat levnadsstandard alltså. Det är Israel som vill leva, o det i fred med sina Arabiska grannar, Israel som har get upp mycket av sitt land för fredens skull, o det är den Muslimska dödsönskan som styr all bl a Palestinsk politik in till kaos o destruktivitet. Dess högsta önskan är att dö som martyr, då familjen får några materiella rikedomar som ersättning.. o alla Arabiska folk påverkas av detta.

  Det är bättre att kolla in läget innan vi börjar döma…
  För det står skrivet att vi alla kommer att behöva välja… o väljer vi att stödja o tro Israel som det av den Allsmäktiges utvalde folk, kommer vi att bli benådade. Många är gåvorna Han gett till världen genom det israeliska folket, o det kommer att sker genom deras välde att alla folk kommer att kunna återvända till sin Skapare.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Den sagoberättelsen är det nog inte många som tror på! Sätt ut ditt namn i fortsättningen så läsarna vet vem de diskuterar med.

   Gilla

  • Göran Keijser skriver:

   Men hallå du skogsmulla, den Allsmäktiges utvalda folk, vilka är det. Nu lever vi på 2000 talet och lever i en sekulariserad värld. Så välkommen i nuet öppna ögonen och se dig om vad de Allsmäktigas utvalda folk åstadkommer.
   Sedan instämmer jag i Runes önskans att du skulle tordas skriva insändare under eget namn, allt annat är i mina ögon något som personen i fråga inte står för.

   Göran Keijser

   Gilla

  • David skriver:

   Detta långa fina inlägget gör mig alldeles häpen…
   Öppna dina egna ögon istället och se sanningen. Det är väl klart att det är en helt annan levnadsstandard i ockupationsmakten då dom har haft 60+ år mer på sig att utvecklas medans dom håller Palestinierna fattiga…….. Palestina är en erkänd stat som varje vecka tappar mer och mer av sin mark till dom Sköna Schysta Snubbarna Israel…. Orkar bara inte mer…

   Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Nu rebloggade jag det här. Det måste bli slut på krigandet. Jag står inte ut.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Reblogga detta på Helena Palena och kommenterade:
  Rune Lanestrand skriver om slakten i Gaza! Vilken fasa!

  Gilla

 15. Göran Keijser skriver:

  Som enskild person bör/skall man inte köpa varor från Israel, då det på många varor inte direkt framgår att de kommer från Israel, kan en ledtråd vara titta på EAN numret, börjar det med 729 skall du låta varan vara kvar i affären. Tala gärna om för handelsmannen varför du inte köper varor från Israel.
  Detta är ett lätt val att göra. Ditt val betyder mycket, för det är ju som vi alla vet, det är droppen som urholkar stenen.

  Göran Keijser

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ända sedan Svenska Kyrkan för många år sedan startade bojkott av israeliska varor köper jag aldrig något från Israel. Tack för EAN-numret 729.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: