Monsanto och truster styr USA:s jordbruk och livsmedel

Går det av ledande politiker och fackliga ledare inkl LRF hett efterlängtade handelsavtalet mellan EU och USA igenom, översvämmas vi av GMO, hormon- och antibiotikastinna jordbruksprodukter som kommer att tas som förevändning för att vi ska släppa lös allt detta elände också i Sverige. Allt i den i den heliga globala konkurrensens namn.
Skriv och bilda opinion mot denna kvalificerade galenskap. Amerkanarna är världens fetaste och mest sjukliga folk på grund av den dåliga maten. Jordbruket och livsmedelsproduktionen är i ett fåtal händer. Koncentrationen inom jordbrukssektorn USA är helt förfärlig.
-Fyra företag äger 83,5% av marknaden för nötkött.
-Fyra företag äger 66% av svinbranschen.
-Fyra företag kontrollerar 58,5% av slaktkycklingbranschen.
-När det gäller GMO-grödor har ett företag, Monsanto, kontroll över 85% av USA:s majsareal och 91% av amerikansk sojabönareal. Klicka på bilden för större text. Där återfinns även en del f d svenska märken.
http://theeconomiccollapseblog.com/archives/big-corporations-have-an-overwhelming-amount-of-power-over-our-food-supply

13 Responses to Monsanto och truster styr USA:s jordbruk och livsmedel

 1. Ulla Lincoln skriver:

  En internationell allians, bestående av mer än 150 organisationer, registrerade den 15 juli ett europeiskt medborgarinitiativ mot TTIP och CETA hos EU-kommissionen. Initiativet ”Stop TTIP” kräver ett omedelbart stopp på förhandlingarna om frihandelsavtalet http://stop-ttip.org/

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Tack för länken. Det var ett verkligt uppmuntrande initiativ. Det visar vilket brett folkligt motstånd det finns mot ett handelsavtal som öppnar upp för bl a hälsofarliga livsmedel från USA.

   Gilla

 2. Pröva med http://www.nosugaradded.se inslaget finns på den hemsidan!

  Gilla

 3. Lyssna gärna på denne överläkares föredrag! Han tar upp mycket elände som kommer från just USA allt om dålig mat o fetman som ju är en grund för många folksjukdomar idag. Jag tror att han på nåt ställe nämner hur mycket pengar som går åt för att göra reklam för skräpmat i USA på ett år, vill minnas att det var en summa som var den samma som tolv år av Sveriges BNP! Ska se om jag kan få med en länk! nosugaradded.se/antligen-en-overlakare-som-helt-oradd-varnar-for-socker/

  Gilla

 4. Rolf Löfgren skriver:

  Frågan är, hur göra klart för politikerna att folket har sett igenom detta falskspel. Dags att ställa dessa politiker mot väggen!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   De sociala medierna som inte styrs av den korrekta överheten kommer att avslöja det politiska falskspelet. De som hycklar kommer oundvikligen att avslöjas när inte censurens längre fungerar.

   Gilla

 5. Anne Ringborg skriver:

  Gifter är vådliga inte bara för vår fysiska hälsa, de kan ge upphov till neurologiska störningar, kan förstärka verkan av droger. Kanske förklarar detta alla dessa vansinneskrig som sargar vår jord, som ju egentligen är menad att vara god och vacker och hälsosam.

  Gilla

 6. Ebbe Hörman skriver:

  Du har helt rätt Rune Svenskt lantbruk blir helt liveget om detta blir verklighet.Efter att ha läst Wiliam Engdals bok HOTET MOT LIVET så blir man mörkrädd av vad som väntar oss.Rekommenderar att läsa denna

  Gilla

 7. Britt Jakobsson skriver:

  Av de borgerliga företrädarna i EU kan vi inte vänta oss något gott. Jag hörde Cecilia Wikström i hänförda ordalag beskriva framtiden med det nya handelsavtalet. Oerhört många jobb och exportmöjligheter. Ingenting om det som vi andra ser som mycket negativt för klimat och hälsa och inte minst demokratin, då företag kan stämma stater för utebliven vinst på grund av demokratiska beslut. Vi får själva redan nu skämmas för Vattenfalls agerande i Tyskland. De Gröna och Vänstern är de partier som står emot. Måtte dessa partier gå framåt även i Riksdagsvalet. I morse diskuterades tågtrafikens konkurrenskraft i förhållande till flyget, exemplet var London och Paris. Fyra gånger så dyrt med tåg, dessutom tar SJ bort möjligheten att boka utlandsresor i butik och telefon. Infrastrukturministern såg ljust på framtiden, marknaden kommer att fixa dessa prisskillnader liksom den skapat billigt flyg. För klimatet är sannerligen flyget ingen bra affär.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Kan bara instämma med dig Britt. Har också hört Cecilia Wikström som tycks vara fullkomligt omedveten om vad ett
   nytt handelsavtal mellan EU och USA innebär. Hon är fp och det säger det mest. Det partiet har alltid motarbetat landsbygden och svenskt jordbruk.
   Det mest märkliga är att LRF som ska se till böndernas bästa tiger och kanske rent av lobbar i Bryssel för detta avtal. Fullkomligt obegripligt i så fall.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: