Varför tiger Jan Eliasson om Israels folkmord i Gaza?

Medan Israel t o m bombar sjukhus och eskalerar dödandet av barn och civila i Gaza står världssamfundet helt handfallet. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon läser pliktskyldigast upp uttalande som formulerats i Vita Huset.
Ki-Moon kommer från USA:s lydstat Sydkorea och är tydligen helt beroende av USA. Men vad gör svensken Jan Eliasson som talade så vackert om fred och FN:s viktiga roll när han talade på Skansen på nationaldagen? Varför tiger han. Har Eliasson också blivit Vita Huset man?
Rune Lanestrand

18 Responses to Varför tiger Jan Eliasson om Israels folkmord i Gaza?

 1. Rune Lanestrand skriver:

  I svt;s Special i kväll medverkade Jan Eliasson från NY. Han gav ett väldigt blekt intryck. Tänk att han så fort blev ett lydigt redskap för Obama och Israel. Däremot måste jag säga att Urban Ahlin gjorde förvånansvärt bra ifrån sig. Inte minst i jämförelse med Stefan Löfvens konstiga uttalande.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Media är obegripligt partiska och fortsätter även i dag att tala om ”oroligheter i Gaza” medan bomberna faller och civila och barn dödas.
  Ingen ställer heller frågan varför Sverige och Jan Eliasson inte reagerar mot Israels orättfärdiga krig mot palestinierna.
  Media fortsätter låtsas som om Israel måste försvara sig när de i själva verket har varit angripare i mer än ett halvsekel och lagt under sig allt mer av det område palestinierna tilldelades av FN 1947.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  USA – friheten och demokratins stamort i världen. Ung jude fängslas och behandlas brutalt av amerikansk polis när han fredligt protesterar mot Israels krig i Gaza. https://www.facebook.com/photo.php?v=10204209227297029&set=vb.1417549275&type=2&theater

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  I Västsverige är mediasituationen om möjligt mer koncentrerad och ensidig än i övriga landet. Stampen och Hjörne har under senare år expanderat kraftigt och äger nu: Arboga Tidning, Avesta Tidning, Bohusläningen,
  Bärgslagsbladet
  Fagersta-Posten
  Göteborgs-Posten
  Hallands Nyheter
  Hallandsposten
  Halmstad 7 dagar
  Lidingö Tidning
  Länstidningen Södertälje
  Mitt i-tidningarna
  Nerikes Allehanda
  Norrtelje Tidning
  Nynäshamns Posten
  Sala Allehanda
  Strömstads Tidning
  SödertäljePosten
  Trollhättan 7 dagar
  TTELA
  Uddevalla 7 dagar
  Varbergs Posten
  Vestmanlands Läns Tidning
  Vänersborgaren
  Västkustkuriren

  Gilla

  • Lars skriver:

   Media i väst ägs nästan helt av judiska oligarker. Det var Rothschilds bank i USA JP Morgan (då 80% ägande) som 1917 köpte de 25 största tidningarna i USA för att kontrollera information och kontrollera våra politiker. Judiska bankirer äger FED och kontrollerar centralbankssystemet i västvärlden, affärssbanker, media och politiken. Det är uppenbart för alla när man ser på USA och Frankrike där politikerna idag helt stödjer Israels rätt att mörda försvarslösa palestinier.

   Beviset på judisk makt är att det är tabu att tala om judisk makt. ”Vill du veta vem som bestämmer över dig fråga dig vem du inte får lov att kritisera.” Voltaire

   Gilla

 5. Jag beundrar dig, Rune, för din oförtröttliga kamp mot vad du anser vara fel! Jag delar också för det mesta din uppfattning men i fråga om Israel har vi diametralt olika verklighetsuppfattning. För mig är Israel, den enda demokratin i sin region, ett litet men relativt välmående land. När staten Israel bildades 1948 stod grannarna på kö för att angripa. Jag förstår Einstein som tackade nej till att bli premiärminister med orden: ”Hellre fysik än politik”.

  Hade jag inte bemött detta inlägg, som ironiskt nog blev ett försvar av Jan Eliasson, hade jag känt mig som om jag svikit min mångåriga övertygelse.

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Det är inte lätt att stå emot och verka för fred när när tre proisraeliska oerhört mäktiga mediakoncerner täcker det mesta av Götaland och delar av Svealand. Det är Anderkoncernen som i NWT i går den 19 juli skriver att israels aktion mot Gaza nu inte bara är förståelig och ursäktlig, den är nödvändig och ofrånkomlig”. Lika ensidiga är förstås Bonnierkoncernen med DN och Wolodarski i spetsen. Och så den tredje, Stampen, med flaggskeppet Göteborgs-Posten och Peter Hjörne som också utan att tveka försvarar alla de grymheter Israel begår gentemot palestinierna. .

  Gilla

 7. tillfalligheter skriver:

  USA eller kanske deras vapenindustri har väl kidnappat FN. På 90-talet kallades styrkorna från väst för världssamfundet när de krigade i Balkan! Upprörande!. Israel beväpnats av USA och är förstås en nagel i ögat på alla grannländer. Oljan är förmodligen orsak till USAs intresse som vanligt. ‘Aldrig mera krig’ har förvandlats till mera krig, Bra för exporten och basindustrin, men inte för klimatet.
  Av en tillfällighet hälsar Diana

  Gilla

 8. Kan bara konstatera att det finns gott om antisemitister.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Är detta röda kort som ständigt visas upp i debatt om Israel och palestinierna det enda du har att komma med som försvar för Israels annektering av det mesta av ursprungliga Palestina.
   Jag trodde du ville ha en seriös debatt och inte komma med ett så förbrukat och missbrukat argument som ständigt förs fram för att skyla över den nuvarande israeliska regeringens apartheidpolitik.

   Gilla

 9. Rune Lanestrand skriver:

  Ledaren i DN i dag den 19 juli fortsätter att tala om palestinierna som angripare och att Israel har moralisk rätt att försvara sig. DN låtsas, i sin skenhelighet, som vanligt inte om att Israel har angripit palestinierna och stulit deras land undan för undan ända sedan Palestina bildades 1947.
  Inte ens det lilla landområde som finns kvar kan man unna det förföljda och lidande palestinska folket. Hur länge ska den svenska regeringen och Jan Eliasson tiga om Israels ständigt pågående förföljelse och dödande av palestinierna. Helt i strid med ett antal FN-resolutioner och internationell rätt.

  Gilla

 10. David skriver : ”Och vad hjälper det att få mat etc då Israelerna har bombat sönder vattenverken??”

  Israel levererar även ström till Gaza, men strömförsörjningen blev skadad av en raket från Gaza så 70 000 invånare i Gaza blev utan ström.

  Beträffande skadade barn som visas i TV är detta hemskt, men något vi får se mera av. Barn sätts ut som sköldar bara för att vi skall få se dessa bilder! Det är fruktansvärt cyniskt!

  Israel är till skillnad från terrororganisationer som bråkar sinsemellan, den enda demokratin i området. De satsar på utbildning, sjukvård – också till palestinier, samt försörjning och infrastruktur.

  Det var inte Israel som bröt vapenvilan!

  Gilla

  • David skriver:

   Angående barn dom sköldar eller PR-kampanj…. dessa får man aldrig se i TV. Man får höra om hur en israelisk soldat blivit skjuten av terrorister. Men i själva fallet var det beskjutning från de egna leden. Israels mediadrev är helt otroligt – och hela världen verkar gå på det!! Sen så får palestinier betala för sjukvården i Israel. Inte har som någon försäkring inte. Och givetvis kommer strömmen från Israeliskt håll. Självklart. Palestinierna får ju inte bygga egna verk!

   Herregud så cyniskt. Bara för att jag t.ex. ger min hundar mat och vatten så innebär det inte att jag får hålla den instängda i ett litet rum, slå och sparka dem eller dra in maten och vattnet?!? (Grov liknelse. Men ja…)

   Varför rapporterar media i princip alltid att Israel är offret? Bah.

   David

   Gilla

   • Lars skriver:

    ”Varför rapporterar media i princip alltid att Israel är offret?”

    Vem äger media? Judiska oligarker äger nästan alla media i västvärlden och koordinerar sin propaganda i enlighet med sin agenda.

    Gilla

 11. David skriver:

  Men snälla ni… Även om så vore fallet vid alla bombningar och beskjutningar (vilket det uppenbart INTE är) så bryter det ändå mot FNs reglemente inom ramen KRIG vilket gör varje enskild bombning till ett KRIGSBROTT. Och dom 4 pojkarna på stranden? Har ni sett bilderna?!?!? Eller på den stackars pojken på knappt 5 år som fick sitt huvud delat i två då han träffades av splitter från en missil då HAN LEKTE MED SIN FAMILJ…?!?! ÄR NI SÅ BLINDA????? Skit i religion och allt och bli MÄNSKLIGA!. Bah. //David

  Och vad hjälper det att få mat etc då Israelerna har bombat sönder vattenverken??

  Och dessutom så finns det mer exempel på att Israelerna använt civila palestinier som sköldar än HAMAS…..

  Och glöm inte att Israel är kolonister och att dom bygger muren långt in på Palestinsk mark och sen bygger sina städer bakom muren. På palestinsk mark.

  Dessutom så kan kanske dokumentären Fem Förstörda Kameror vara nyttigt för er. Eller pröva #gazaunderattack på valfri social media och jämför sedan med #israelunderattack …eller kanske #idf … Att ni kan gå på denna propaganda är för mig ett mysterium….

  Gilla

 12. Lars Berglund skriver:

  Det kan ha något med hamas vapengömmor under sjukhus, skolor, moskéer privata hem mm att göra.

  Gilla

 13. Israel är den enda demokratin i mellanöstern. De skickar mat och medicin och varnar inför angrepp. Hamas har civila kvinnor och barn som sköldar! Jag har alltid tyckt som du, Rune, men inte i Israelfrågan!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: