Telia är både nonchalant, opålitligt och utpekat som kriminellt!

Efter Telias sölandet sedan åskvädret den 5 augusti är jag nu ”på banan” igen. Och riktigt förbannad.Tänk er för innan ni tecknar avtal med detta skumma och nonchalanta företag som hellre satsar mutor i miljardklassen i rena diktaturer än på service till sina trogna abbonenter. Och som samtidigt hjälper dessa grymma regimer att spionera och avlyssna oppositionen som sedan fängslas, torteras och ”försvinner.”
Telia drar sig inte heller för att bluffa. När jag frågade varför de inte lagar nätet som de gjorde förr. Då,när det sköttes lokalt på televerkets tid, tog det sällan mer än ett dygn innan skador och fel var avhjälpta. Vi äger inte längre nätet utan köper in oss hos ett annat bolag blev svaret. Vad heter det undrade jag? Skanova blev svaret. Skanova visar sig vara ett helägt dotterbolag till Telia!
Här om Telias utpekade miljardmutor, via dottern, till Uzbekistans diktatur. Och Telia som  är ett företag där svenska staten står som huvudägare. I mitt stilla sinne undrar jag om allt som i dag är stort och globalt är kriminellt och korrumperat? Som skattebetalare skäms jag över att vara delägare i Telia.
”Du har placerats i turordning. Väntetiden beräknas till 64 minuter.”Finns det något mer förnedrande för att få komma fram till en snubbe på Telia som sedan talar om att det kan ta tre veckor innan ditt fel är avhjälpt.

4 Responses to Telia är både nonchalant, opålitligt och utpekat som kriminellt!

 1. valther skriver:

  Att det är rörigt på telia det har jag erfarenhet av men att det var värre i huvudet på informations ansvarig viste jag inte.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Får tacka för svaret från Telia som egentligen är lika undanglidande som de svar man får vid felanmälningar. Det är så otroligt nonchalant och överlägset av telia att kräva att vi ska sitta i dryga timmen bara för att göra en felanmälan. Och när vi kommer fram får vi besked att Telia har lagt servicenivån så lågt att deras dotterbolag Skanova har 21 dagar på sig innan ditt fel är avhjälpt.
  Varför kan inte Telia som flera andra myndigheter ringa tillbaka när det är ens tur att komma fram. Telia är så efterblivet att de inte ens orkar använda befintlig teknik.
  Att skylla på sitt dotterbolag är okunnigt, ytligt,nonchalant och kan aldrig accepteras som en acceptabel orsak till den urusla servicen.
  Oavsett vem som äger vem, Om landsbygden ska leva så är 21 dagar fullkomligt oacceptabelt. Visst har det varit mycket åska. Men åska i sommar-Sverige är något som sker varje år.
  Använd de kriminella mutmiljarderna i stället till en högre beredskap vid storm och åskoväder. Ha åtminstone reservdelar hemma. Brist på reservdelar var något Telia först skyllde på första gången jag ringde och felanmälde.

  Gilla

 3. Göran Keijser skriver:

  Jag har bytt teleleverantör, men kan berätta hur det gick till vid ett tillfälle på Telia tiden.
  Vi har våran telefontråd över en riksväg som trafikeras av många vedbilar och risåkare, som inte alltid har koll på höjden på transporten då grenar och ved ibland rör sig under färd.
  Det som hände var att jag såg att tråden hade lossat och hängde ner så risken för att fastna i något lass som for förbi var stor.
  Jag ringer till felanmälan och meddelar vad som är på gång, att om tråden går av blir vi utan telefon. Svaret jag fick var att så länge tråden inte var av, så var det inge fel, utan först när tråden var av kunde jag anmäla felet….. Men då har jag ju ingen telefon svarade jag, då får du mejla i stället blev svaret….Ja men det går ju på samma tråd som är av, svarade jag. Då får du försöka på annat sätt.
  Ja när tråden gick av fick jag åka till en annan telefon och ringa och felanmälan min egen telefon.
  På den tiden hade jag ej mobiltelefon (bidödare)
  Så varför göra något enkelt när man kan krångla till det.

  Välkommen tillbaka i etern
  Mvh
  Göran Keijser

  Gilla

  • Hej Rune, mitt namn är Camilla Tornberg och en del av mitt jobb går ut på att se över bloggar där Telia omnämns för att se om det är något jag kan hjälpa till med.

   Jag vill börja med att be om ursäkt för den tiden det tagit att få igång dina tjänster igen. Jag kan försäkra dig om att fördröjningen inte beror på nonchalans eller ointresse från vår sida utan vi jobbar för fullt för att kunna lösa våra kunders problem så snart som möjligt. Nu den senaste tiden har dock felanmälningarna tagit längre tid på grund av att åskan har drabbat oss hårdare än vanligt, då också under en tid där även många tekniker har sin högsäsong för semester. I sommar har SMHI sagt att vi haft fler blixtnedslag än vad som tidigare uppmätts och teleteknikerna säger också att blixtnedslagen skadat näten mer än normalt. Dessutom åskar det över stora delar av landet samtidigt vilket ytterligare försvårar arbetet.

   Det stämmer att Skanova är ett dotterbolag till Telia, dock så förhåller sig Skanova till Telia på samma sätt som de förhåller sig till alla andra operatörer, de två företagen hålls därmed separata.

   Om du inte redan har gjort det så kontakta oss gällande kompensation för de problem du har upplevt, har man haft ett avbrott i mer än fem dagar i rad på grund av fel från vår sida eller fel som ligger i vår utrustning så har du rätt till detta enligt våra allmänna villkor. Du kan få hjälp gällande ersättning här:

   http://www.telia.se/privat/support/felanmalan/ersattning

   Jag hoppas att du får en trevlig dag och tveka inte över att kontakta oss om det är något mer vi kan hjälpa till med!

   Med vänlig hälsning,

   Camilla Tornberg
   Telia Kundservice

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: