Media sviker totalt i rapporteringen från Ukraina

Aldrig tidigare, så långt jag kan minnas, har de dominerande medierna svikit så totalt i sin rapportering som i dessa dagar. När jag tidigare var krigsplacerad i Beredskapsnämnden för Psykologiskt försvar hette det att det är sanningen som först går förlorad i krig. Nu har den gått förlorad utan att Sverige är i krig. Det verkar som om krigscensuren redan tillämpas på svenska radio-, tv- och tidningsredaktioner.
Medierna i Sverige borde med sitt tvivelaktiga förflutna se upp då man under andra världskriget ryggradslöst ställde in sig i ledet och inte ville stöta sig med Hitlertyskland.
Nu uppträder på nytt de tongivande svenska medierna på samma sätt när man tar allt som kommer från USA, NATO, EU och den faschistanstruka kuppregimen i Kiev för odiskutabla sanningar medan allt som kommer från Ryssland är lögner och konspirationer.
Skillnaden är att under andra världskriget fanns det en tidning och en chefredaktör som vågade skriva sanningen;Torgny Segerstedt i Göteborgs Handels och Sjöfartstidning.
Rune Lanestrand
dn dn

11 Responses to Media sviker totalt i rapporteringen från Ukraina

 1. Perry skriver:

  Det är väldigt tyst om hur Rysslands svars-sanktioner nu slår mot europas odlare. Läste om en svensk bonde som tyckte livsmedelsverket var stolliga som sa att det inte var några problem. LRF-ordföranden har dock skrivit oroat debattinlägg i DI

  Gilla

 2. psteigan skriver:

  Situasjonen er ikke noe bedre i Norge, men noen få av oss prøver å skape en motvekt: http://steigan.no/2014/08/22/utvalgte-artikler-om-ukraina/

  Gilla

 3. 31 aug | skriver:

  […] runelanestrand.wordpress.com – Media sviker totalt i rapporteringen från Ukraina […]

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Ytterst märkligt att den Bonnierägda DN så helhjärtat stöder kuppregimen i Kiew. Bland ministrarna finns som bekant ledamöter från det rasistiska partiet Svoboda som säger sig hata judar och homosexuella.

  Gilla

 5. valther skriver:

  Svensk press skall inte ta in nidbilder av en ledare i ett grannland även om det är en politiker som i våra ögon gör fel. Det är ett korkat sätt, och kan skada vårt ansende.

  Gilla

 6. noboxplease skriver:

  ljugmedia skall det vara istället för ljusmedia som vi istället kunde kalla din blogg som sprider ljus över lögnerna! 🙂

  Gilla

 7. noboxplease skriver:

  Väldigt bra skrivet, Rune!!! Synd att så få kan tänka själva i denna fråga eftersom den gamla s k rysskräcken fortfarande finns där och kontinuerligt backas upp av ljusmedia! Men vi blir fler som protesterar mot dessa nidskriverier som de svenska tidningarna ägnar sig åt.

  Gilla

 8. Rune Lanestrand skriver:

  Bonnierägda DN med chefredaktör Peter Wolodarski hetsar ständigt mot Ryssland samtidigt som man höjer Ukrainas regering till skyarna. Trots att flera ministrar kommer från det faschistiska partiet Svoboda. Ytterst märkligt av en tidning som kallar sig liberal.

  Gilla

 9. Kerstin skriver:

  Är det denna snabba insatsstyrka som regeringen planerar att Sverige ska delta i? Norge och Danmark är redan med och de är ju framför allt dem vi ska samarbeta med, sägs det.
  http://www.itv.com/news/update/2014-08-29/seven-nato-allies-plan-ra pid-reaction-force-in-ukraine/

  Pierre Schori om regeringens planer
  http://www.aftonbladet.se/kultur/article19433584.ab

  Gilla

 10. Tjorvar skriver:

  Notera att satirteckningen i DN:s ledare alltså porträtterar Putin som råtta. DN sänker sig till samma nivå som nazisternas hetskampanjer på 30-talet.

  Gilla

 11. Gösta Walin skriver:

  Kloka ord. Hetsen mot Putin är fasansfull. Ron Paul har kloka ord i sammanhanget:
  http://ronpaulinstitute.org/
  Gösta

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: