Löfven plattar till Miljöpartiet

Det kan inte ha varit roligt för Gustav Fridolin och Åsa Romson att se svt:s intervju med Stefan Löfven. Totalt okänslig för Miljöpartiets krav på kärnkraftens avveckling och mer fredspolitik än krigspolitik, i en rödgrön regering, gick han fram som en ångvält och krossade mp:s förslag.
Löfven visade sin politiskt brutala sida som ger mig riktigt dåliga vibbar. Han använder mycket maktspråk.
Hur länge kan mp stå ut med denna politiska förnedring? Och vad säger kärnkraftsmotståndarna inom hans eget parti. I senaste opinonsudersökning var det i hela befolkningen fler som ville avveckla kärnkraften än ha den kvar.
Efter Fukushima visar sifos mätning 64 procent också nej till nya kärnkraftverk. 27 procent säger ja och 8 procent vet ej. Motståndet är starkast bland kvinnor: 74 procent säger nej, 14 procent ja. Bland män säger 54 procent nej och 41 procent ja.
Rune Lanestrand
dn dn dn

10 Responses to Löfven plattar till Miljöpartiet

 1. Rune Lanestrand skriver:

  En lika oärlig som ohederlig allians. Löfven fick igenom sin krigspolitik och får sälja mer vapen och lika trolösa mp får ta in stora mängder flyktinginvandrare som de hoppas ska ge dem många väljare.

  Gilla

 2. Annica Ericson skriver:

  Tack, Ingeborg, för länken. Det är alltid bra att vidga sina vyer. Är och kommer att förbli oförbätterlig Miljöpartist. Vårt energislukande samhälle, hur ser du på det? Tillväxt, befolkningsökning, har det ingen ände? Jag ser en enorm, positiv utmaning för alla forskare, effektivisering, andra sätt att bo, hörde att i USA ställde man om industrin på bara några månader när man engagerade sig i andra världskriget. Saknar visioner i liberalers uttalanden. Vi måste se varann som samarbetsparter, ert sätt att tänka konkurrens ger oss ingen bättre värld!

  Gilla

 3. Inge skriver:

  Hej, då det gäller kärnkraften så är några reaktorer så slitna, Oskarshamn 1 och Ringhals 1 så de måste stängas snart enligt ägarna.
  Att bygga ny kärnkraft kostar enligt senaste rapporterna från England 96 öre kw. De vill ha det i garantier indexreglerat. Sen ska Kina va med och bygga, de kommer att va beroende av dom.

  http://papernet.se/alla/nyheter/svart-karnkraft-att-konkurrera/

  Även finska kärnkraften är olönsam.

  http://papernet.se/alla/nyheter/finsk-karnkraftsreaktor-forsenas-igen/

  Gilla

 4. Göran Keijser skriver:

  God morgon
  Det som är så beklämmande att ta del av är att varken MP eller V är villiga att stå för sina profilfrågor, utan är villiga att kohandla om sin egen heder bara man får möjlighet att sitta i Löfven knä.
  För nog måste det vara så att om jag röstar på Ett parti så är det ju deras politik som jag röstar på och inte på Sossarna.
  För till syvende och sist så vill ju Löfven styra och skall han det måste han samarbeta och då är det gäller det ju att ställa krav, annars blir det inget av. Men tyvärr så saknas det råg i ryggen på dagens politiker, för viljan att sitta i regering går före heder och löften.

  Gilla

 5. Eva Sternberg skriver:

  Mycket bra skrivet!
  Eva Sternberg

  Gilla

 6. ingeborg skriver:

  Miljöpartiet är ett stort hot mot livet och framtiden. Här är en utmärkt blogg och ett inlägg av en person som bör veta vad han talar om.
  http://antropocene.se/2014/august/miljopartiets-politik-ar-det-utan-jamforelse-storsta-miljohotet.html

  Gilla

  • Frågan är nog hur vi ska göra med vårt enorma energibehov! Varav den största delen är skapad av människan själv och har ökat något hiskeligt under de senaste 60- 70 åren. I västvärlden gör vi åt 5-600% mer energi per capita än vad vi behöver för vår överlevnad! Om jag ska rannsaka djupet av min tankevärld och verkligen säga vad jag innerts inne tror så är mänskligheten utom all räddning! Det är bara fråga om om man kan hejda undergången några år extra! Jag tror inte det går att leva på den här planeten om låt oss säga 200 år. Överbefolkning o gifter kommer att göra slut på oss. OM en räddning skulle vara möjlig så ska det till ofantliga förändringar i sättet att leva. Så stora förändringar är inte folk intresserade av utan det är att skrapa lite på ytan o sen köra på som vanligt! Ingen vill göra något avkall på service o bekvämlighet!

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Ja Inga-Lill, det är inte utan att man undrar över hur det ska gå. Jag har en medfödd optimism men efter reaktorkatastrofen i Fukushima har den fått sig en knäck. Inte bara stora förgiftade landarealer utan också miltals vatten längs kusten är så radioaktivt att kustfiskarna inte får fiska längre. Och utsläppen i havet fortgår.
    Trots detta så fortsätter en överväldigande majoritet i riksdagen att sätta sin lit till kärnkraften precis som ”ingeborg”.
    Ibland undrar jag om det är någon slags dödsdrift som driver dem. Eller hur ska man kunna förklara detta oerhörda risktagande med den oberäkneliga och livsfarliga kärnkraften.
    Eller är det så, hemska tanke, att den politiska och ekonomiska eliten gett upp och struntar i hur det går med kommande generationer? Bara de får själva får behålla och helst öka sitt överflöd så länge de lever.

    Gilla

 7. Inger Antonsson skriver:

  Det är Löven som förlorar på detta!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: