Var det fel taktik som gav SD sin stora framgång?

kan man undra? De övriga partiernas kollektiva utfrysning av Sverigedemokraterna har bevisligen misslyckats. Liksom Expressen och Aftonbladets  med flera stora mediers hätska kampanj mot partiet.
Jag tror också att de militanta vänsterextremisternas taktik att störa Jimmy Åkesson framträdande har varit kontraproduktivt. Den svenska yttrandefriheten sitter djupt i folket oavsett vad man tycker om budskapet.
Jag kan bara hoppas att valresultatet kan leda till att alla goda krafter nu tar sig an den totalt misslyckade migrations- och integrationspolitiken. Ska Sverige ”öppna sitt hjärta” så måste man också ge kommunerna stora resurser för att på ett bättre sätt kunna ta hand om de som kommer hit.
dn   dn   dn   dn   dn

10 Responses to Var det fel taktik som gav SD sin stora framgång?

 1. Inge skriver:

  Vi har alltid att förhålla oss till våra motståndare, så fungerar det inom idrotten, säljbranschen mm. Som alliansen gjort att låtsas som att inte SD finns fungerar inte. Det finns alltid dom som sympatiserar med de som försöks frysas ut. I detta fall har dom mer alibi än om någon mobbas ut. Hjälpen ska sättas in där den gör mest nytta och det är inte rasism.

  Gilla

 2. Bosse skriver:

  77 % är emot Moderaternas politik. 98 % mot Fi, så är det också…
  Sanningen är att invandringspolitiken havererat för länge sedan.

  Gilla

 3. Lotta skriver:

  Kan ju också vara så att ingen av de andra politikerna inger förtroende . . Kanske Jimmy Å har rätt i sitt tänk om att man kan hjälpa fler för samma peng . Låt säga att en nykommen invandrare kostar 100 kr i Sverige medans man för en krona kan hjälpa en människa i deras hemland varvid man då kan hjälpa 100 människor för samma peng. Så länge ingen kan motbevisa detta så kan det ju vara så att människor röstar för att hjälpa fler ? och de röstar antagligen för bättre lagar / straff samt för att staten inte ska bestämma över vem som ska vara hemma med barnen ? Tragiskt men de andra partierna verkar tro att de är som gud, de ger livet till flyktingar men tar det från våra äldre,barnen, skola, vården och ingen verkar vilja betala mer i skatt .. Själv tycker jag att miljön är det viktigaste och röstar därefter men vi är alla olika .

  Gilla

 4. Perry skriver:

  Frågan som ej får ställas, inte heller från SD: ”-Varför ska vi gång på gång städa upp efter USA/NATOs förstörelse av land efter land ?”
  Ovanpå det har vi den nya marknadslösningen när det gäller flyktingplacering: Den privata aktör som som kan ordna billigast boende får ta dem. Dvs de hamnar i fattigaste kommunerna

  Gilla

  • Anonym skriver:

   Så har jag också tänkt. Analysen av värdens tillstånd lyser med sin frånvaro. Och utan krig och elände tappar vapenindustrin sina miljarder.

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Vapenindustrin sysselsätter allt fler och styr också allt mer. Även i Sverige. Närmande till NATO ger mer klirr i kassan till priset av att Sverige dras in i USA:s krigshets och därmed utsätter vårt land för terrorangrepp.

    Gilla

 5. Göran Keijser skriver:

  Det är bara att se var i Sverige som flyktingpolitiken kapsejsat, där ökar SD mest. Det nya sättet att räkna baklänges procent där 87% är emot SD, är ju bara ett sätt för att ta bort fokus på hur många som rösta på SD. För ska Stefan L vara konsekvent skall han ju säga att vi har rekord låg arbetslöshet, för 92% har ju jobb.
  Jag tror att om de inte tar lärdom av det här valet kommer SD att bli än större 2018.

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Jag blir mer och mer övertygad om att det är den misslyckade integrationspolitiken som fällde Reinfeldt och Alliansen.

  Gilla

 7. Anne Ringborg skriver:

  Så rätt Rune!

  Gilla

 8. Allan skriver:

  Tyvärr verkar varken de andra politiska partierna eller massmedia ha tagit någon lärdom utan traskar stolt vidare i gamla spår.
  Hörde i gårdagens valvaka ett nytt sätt att beskriva valresultatet. ”87 % är emot SD:s politik” Att med samma tänkande t ex 69 % är emot socialdemokraternas politik nämndes naturligtvis inte.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: